I jeszcze jego zdanie:
Co do Millesa Moralesa - super byłoby gdyby 1 tom zawierał zawartość WKKM i SBM, żeby można było zbierać od drugiego"Oczywiście, cały Egmont nie będzie patrzeć na gotowe wydania oryginalne a musi dogodzić szanowanemu Bazylowi który tylko jak zobaczy, że będzie on w jakimś stopniu zawierał to co już ma to jego wrzask o tym, że to półdubel będzie słyszany w całej Polsce.
Sam mi mówiłeś, że szkoda czasu na dyskusję z nim. Jest to typ człowieka który jest egoistką do kwadratu i absolutnie nie rozumie jak działa rynek komiksowy, interesuje go tylko czubek własnego nosa, wydania komiksów mają być dostosowane do niego, nie zobaczy jak wyglądają wydania zbiorcze orginalne, bo to dla niego za trudne. On woli skrytykować Egmont.
A i bym zapomniał, kocha Hachatte i jak ono wyda coś co jest dublem to oczywiście brak krytyki z jego strony. Wcale mnie to nie dziwi.
Wiesz zabawne Bazyl tak teraz do ciebie mówiąc, że niby taki z ciebie komiksiarz, ale w Łodzi cię do tej pory nie było, nawet ja w tym roku tam się pojawiłem i bawiłem się bardzo dobrze. Jak tak ci przeszkadza sposób jak Egmont wydaje, wbijajaj na panel Egmontu za rok, podnieś łapkę na końcu spotkania i powiedz o tym głośno Pani Martynie prosto w twarz