Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 550501 razy)

Offline _Paweł

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2940 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 12:42:32 »
Przecież w semikach też zmieniali się rysownicy, nieraz miałeś w jednym zeszycie kilku (szczególnie było to widać podczas klon sagi).

Masz rację, nieprecyzyjnie napisałem. w 1991 roku wskoczył McFarlane, potem długo Larsen, potem długo Bagley, a potem przestałem czytać. Dosyć często był też Buscema, którego nie lubiłem. Przez pierwsze lata było dosyć stabilnie pod tym kątem.

Offline frosty24

« Odpowiedź #2941 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 22:30:46 »
Mam pewien dylemat i mam nadziej, że będziecie mogli mi pomóc. Lepiej zacząć czytac Ultimate Spider-Man czy run Spencera? Co jest lepsze?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2942 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 22:34:28 »
Mam pewien dylemat i mam nadziej, że będziecie mogli mi pomóc. Lepiej zacząć czytac Ultimate Spider-Man czy run Spencera? Co jest lepsze?
Zdecydowanie Ultimate Spider-man. Dla mnie najlepsze co wyszło z Pajęczakiem u nas. Run Spencera jest beznadziejny.

Online Crono

« Odpowiedź #2943 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 22:35:45 »
Ultimate. Nie jest to może moja ulubiona seria, ale z tych dwóch wymienionych nie ma się nad czym zastanawiać.

« Odpowiedź #2944 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 22:33:01 »
Ultimate totalnie. U mnie stoi na równi z runem Straczynskiego pod względem najlepszego Pajączka dotąd wydanego u nas. Jeśli nie masz Straczynskiego to sięgaj bez zastanowienia, kapitalna rzecz.
Swoją drogą przejrzałem dziś najnowszy 4 tom i kapitalnie to wygląda, nie mogę się doczekać lektury  :D
Liczę po cichutku, że za te dwa tygodnie w Łodzi na panelu Egmontu dostaniemy zapowiedź dalej Amazinga w wydaniach zbiorczych na twardo i Brand New Day jeszcze w 2025r  :)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2945 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 22:39:45 »
Ja akurat liczę że dostaniemy zapowiedzi pierwszych Epiców Spider-mana (Great Power) by móc wymienić tomy Marvel Origins
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline michał81

« Odpowiedź #2946 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 23:23:46 »
Liczę po cichutku, że za te dwa tygodnie w Łodzi na panelu Egmontu dostaniemy zapowiedź dalej Amazinga w wydaniach zbiorczych na twardo i Brand New Day jeszcze w 2025r  :)

Ja akurat liczę że dostaniemy zapowiedzi pierwszych Epiców Spider-mana (Great Power) by móc wymienić tomy Marvel Origins

Jedno nie wyklucza wydawania drugie (zresztą nie tylko dla tego bohatera ;) ). Problem że może to powodować brak serii z Ultimate (Miles), bo to w sumie 6 tomów (3 Ultimate + 3 po Secret Wars, bo to cały run Bendisa i wydanie połowy nie ma sensu). Amazing JMSa wyszedł dopiero po zakończeniu Ultimate, a teraz jeszcze dołożyli Marvel Knights Spider-man.

Offline rapr

« Odpowiedź #2947 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 09:00:17 »

Jak zaczną wydawać komiksy, które dopiero wyszły w kolekcji zamiast np Ultimate z Miles, to zacznę wierzyć, że Egmont wydaje komiksy na złość Bazylowi ;) chyba nawet te tomy cały czas są dostępne na Gildii :D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2948 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 21:34:30 »
Amazinga w wydaniach zbiorczych na twardo i Brand New Day jeszcze w 2025r  :)

Akurat ten trejd wyszedł już w 2019 roku. ;) Ale jasne - dalszą część runu Guggenhaima/Slottha do Marvel Now ja bym bardzo chętnie przytulił.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2949 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 00:00:08 »
"Madame Web" nieoczekiwanie pojawiła się na MAX 😀 Nie wiem czy osobiście się odważę  to obejrzeć niemniej dobrze jest mieć "opcje" 😀

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2950 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 05:57:45 »
@UP
Byłem na tym w kinie. Problem z tym filmem jest taki, że trailer okłamał widza, ubierając młode bohaterki w stroje superbohaterskie. Kto widział, ten wie dlaczego. Poza tym ja myślałem, że to będzie historia Ezekhiela, którego wymyślił Straczynski. Nie była, dano jakiegoś nowego no name'a nieosadzonego w komiksach. I jeszcze - nie da się zrobić fajnego filmu akcji, w której tylko jedna strona potrafi walczyć, a druga tylko ucieka ale potem tej pierwszej kowadło spada na głowę i dlatego ta druga wygrywa. Tak zbudowane filmy są gupie.

Jak ktoś lubi paździerze, może obejrzeć. Tyle że to naprawdę słaby film, z kropelką superbohaterstwa. Jedna piosenka mi się spodobała.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #2951 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 07:12:29 »
Madame web to jest ostatnia postać która nadaje się do zrobienia o niej filmu, już ten Kraven ma więcej sensu niż to.

« Odpowiedź #2952 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 12:05:37 »
Akurat ten trejd wyszedł już w 2019 roku. ;) Ale jasne - dalszą część runu Guggenhaima/Slottha do Marvel Now ja bym bardzo chętnie przytulił.
No wyszło zawrotne 6 zeszytów w tomie z testu kolekcji, wow  ;) Brand New Day w Pajączku ma cztery wydania zbiorcze po 520 stron około każdy i wydane jako The Amazing Spider-Man: Brand New Day Complete Collection Vol. 1 do Vol. 4 Te tomy bym bardzo chętnie przytulił właśnie jak i dalsze wydania zbiorcze aż do Marvel Now właśnie  :D
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Wrzesień 2024, 12:53:55 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline frosty24

« Odpowiedź #2953 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 13:57:02 »
Ultimate. Nie jest to może moja ulubiona seria, ale z tych dwóch wymienionych nie ma się nad czym zastanawiać.

Zaopatrzyłem się już w osiem tomów, jeszcze ich nie odfoliowałem dlatego po ich obejrzeniu mam pytanie? Zauważyłem że w dwóch tomach brakuje po kilka zeszytów, o ile jeden czy dwa zostały przeniesione do kolejnego tomu, w którym jest Ultimate Sinister Six bo brak reszty jest dla mnie trochę na ta chwilę niezrozumiały.

Offline michał81

« Odpowiedź #2954 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 14:21:31 »
Zaopatrzyłem się już w osiem tomów, jeszcze ich nie odfoliowałem dlatego po ich obejrzeniu mam pytanie? Zauważyłem że w dwóch tomach brakuje po kilka zeszytów, o ile jeden czy dwa zostały przeniesione do kolejnego tomu, w którym jest Ultimate Sinister Six bo brak reszty jest dla mnie trochę na ta chwilę niezrozumiały.
nic nie brakuje, porównaj zawartość tomów 4 i 5, wszystko się zgadza, tak jest to zebrane oryginalnie
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Wrzesień 2024, 14:23:52 wysłana przez michał81 »