Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 550982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2640 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 12:04:39 »
Ale run Straczynskiego nie ma dziur. Jeśli chodzi ci o przeskok z #58 do #500 to tak jest oryginalnie. Seria wróciła do starej numeracji vol. 1 i stąd taka różnica.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2641 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 13:04:11 »
Szkoda że tom 2 to tylko 14 zeszytow a nie 20 jak Ultimate Spider-Man 13. Ale nie ma bata, trzeba będzie kupić i już się trzymać tej serii do końca. Zgadzam się - bardzo dobry okres dla Pająka, z przyjemnością wreszcie przeczytam to po polsku.

Online gashu

« Odpowiedź #2642 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 22:16:08 »
Abstrahując od sposobu wydania, miło jest poczytać względnie nowożytną serię z Pająkiem, w której Peter zachowuje się jak dorosły człowiek, a nie jak średnio ogarnięty nastolatek.

Offline haryztybetu

« Odpowiedź #2643 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 14:15:11 »
W nowych zapowiedziach od Egmontu jest "Amazing Spider-Man Epic Collection. Plaga pająkobójców", co wskazuje, że ominęli tom The Hero Killers jednak...

Chyba, że może polskie wydanie to będzie jakiś składak z obu Epiców, tj. Invasion of the Spider-Slayers i The Hero Killers?

Offline Necr09

« Odpowiedź #2644 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 14:25:20 »
W nowych zapowiedziach od Egmontu jest "Amazing Spider-Man Epic Collection. Plaga pająkobójców", co wskazuje, że ominęli tom The Hero Killers jednak...

Chyba, że może polskie wydanie to będzie jakiś składak z obu Epiców, tj. Invasion of the Spider-Slayers i The Hero Killers?

Raczej nie, choć to dziwne tłumaczenie

FGO: 758,469,198

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2645 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 21:23:47 »
Kompletny bezsens. To już mogli odczekać te dwa czy trzy miesiące i wydać po kolei.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Saruto

« Odpowiedź #2646 dnia: Nd, 14 Maj 2023, 12:16:16 »
Też bez sensu wydają ASM w USA ;) Więc może u nas też się tym zarazili.

Offline xanar

« Odpowiedź #2647 dnia: Nd, 14 Maj 2023, 12:53:11 »
Tylko, że tam to od początku wydają jak wydają i widmowo było jak to będzie się pojawiało.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Warpath

« Odpowiedź #2648 dnia: Nd, 14 Maj 2023, 18:59:22 »
Ja osobiście czekam na zapowiedzi w US epiców, które będą kontynuacją TM-Semic, czyli poświęconym Benowi Reilly'emu. Jednak zważywszy, że ostatni zapowiedziany (z tego co kojarzę) jest The Clone Saga na styczeń 2024, a to dopiero pierwsza część, gdyż dalej będzie Maximum Clonage, to zakładam, że Reilly w najlepszym przypadku pojawi się dopiero w 2025.

Właśnie zostało zapowiedziane wznowienia drugiego omniaka wieńczącego sagę Bena, więc pewnie w odstępie rocznym w epicu. Czyli u nas pewnie koniec 2025 najlepiej.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #2649 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 09:49:24 »
WTF, Egmont?

Ominęli jeden tom Epica, a teraz znowu zapowiedzieli kolejny (Maximum Carnage) i tego brakującego nie uzupełniają?
Przez takie akcje odechciało mi się czytać...

Offline xanar

« Odpowiedź #2650 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 10:33:48 »
Wydają tak jak amerykany - niechronologicznie  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #2651 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 12:16:51 »
Chronologia i ceny amerykańskie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2652 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 15:20:02 »
W sumie Spider-Man jest teraz wydawany niechronologicznie, jak wcześniej Kolekcja Barksa. Pytanie, czy jeśli wydadzą w 2024 brakujące Hero Killers, to potem będzie tom po Maximum Carnage, czy cofną się do 15 tomu który już chyba w USA jest.

Moim zdaniem źle robią, że jednocześnie zaczęty run Straczyńskiego nie ma nadrukowanych na grzbiecie dat. Ja wiem, że to jest 10 lat różnicy, ale chyba nasz Egmont nie będzie wydawał Epiców z runem Straczyńskiego, jeśli zaczął je wydawać teraz w trochę innej formie. Ale daty na grzbiecie być powinny.

W pierwszej setce numerów Kolekcji Marvel Origins dostaniemy zawartość pierwszych czterech Epiców, do AMS #65.
« Ostatnia zmiana: Nd, 13 Sierpień 2023, 15:47:06 wysłana przez Bazyliszek »

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #2653 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 17:55:24 »
Pytanie, czy jeśli wydadzą w 2024 brakujące Hero Killers, to potem będzie tom po Maximum Carnage, czy cofną się do 15 tomu który już chyba w USA jest.
Chyba? On jest na amerykańskim rynku dłużej niż jakikolwiek epic na polskim. Za to nadal nie ma 16. tomu i osobiście myślę, że Egmont cofnie się do 15. dopiero wtedy, gdy będzie mógł wydać od razu po nim kolejny, ale zobaczymy, bo to jest przewidywanie zagmatwanego.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2654 dnia: Pn, 14 Sierpień 2023, 20:00:30 »
Ciekawy artykuł o powstaniu "One More Day".

https://www.cbr.com/spiderman-one-more-day-controversial-story-behind-marvel-comic/

W bardzo dużym skrócie dlaczego Marvel w osobie Quesady zdecydował o rozdzieleniu Petera i MJ. Przy okazji kilka innych rzeczy i ubolewanie autora tekstu o blokadzie rozwoju postaci Petera, ale i innych postaci w amerykańskim mainstreamie.

Ja zgadzam się z autorem. Jeśli nie pozwolimy bohaterom dojrzewać, to będą tracić starych czytelników. Moim zdaniem spokojnie mogą kontynuować losy bohaterów i ich dojrzewanie. Przecież Marvel ciągle robi nowe serie poza kontinuum, gdzie Peter znowu jest dzieciakiem, czy nastolatkiem. Jedno drugiemu nie przeszkadza, tylko Marvelowi... Podobnie z Frankiem....