Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 552789 razy)

Offline Tymon Nadany

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2505 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 11:31:51 »
Dla mnie tego Venona to się czytać nie dało. W sumie to się teraz nie dziwię że choć tm semicki to zapowiadało, ostatecznie nie wydali tego, dla mnie to jest gorsze nawet od najgorszych numerów semica.

« Odpowiedź #2506 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 12:27:03 »
"Zabójczy Obrońca" to naprawdę pięknie wydany album. Nawet jeśli Bagley rysuje tylko trzy zeszyty, to i tak było warto. Jego Spider-Man i Venom są śliczni. No i kontynuowane są wątki "Przysięgłych" z tego wakacyjnego numeru TM Semic. Tylko brać.

No a najśliczniejszy jest policjant, który wygląda jakby dostał wp...dol od Pablo Picassa. Mark Bagley u szczytu kariery.

Online dmlakers1

« Odpowiedź #2507 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 16:09:34 »

Pytanie do innych - za ile kupiliście swój egzemplarz? Ja dałem 52.50 zł w Gildii i odebrałem za darmo. Zastanawiam się czy ktoś miał taniej. Od nowego roku muszę zacząć z tych cashbacków korzystać.

Kupiłem na Allegro za 46,54 zł z ceną obniżoną o 10 zł kuponem za monety.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2508 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 16:21:37 »
Ja swojego Venoma kupiłem w Taniej Książce i wyszło mi równo 45 zł. W dniu premiery cena wbiła się z fajnym rabatem 32%. Ale chyba znowu coś się u nich popsuło, bo od dłuższego czasu próbuję wyrwać Fantastyczną Czwórkę i nowego Kapitana z wyjściowym rabatem przynajmniej 34%, ale nie udaje mi się - 27% i stoi, ani drgnie. Jak nigdy. Żadne buyboxy nie chcą zbić tego rabatu, nawet Ceneo. Może przed świętami coś się zmieni.

Online amsterdream

« Odpowiedź #2509 dnia: Nd, 18 Grudzień 2022, 12:08:40 »
Dla mnie tego Venona to się czytać nie dało. W sumie to się teraz nie dziwię że choć tm semicki to zapowiadało, ostatecznie nie wydali tego, dla mnie to jest gorsze nawet od najgorszych numerów semica.

Ja aż tak źle tego tomu nie oceniam. Na pewno był o wiele lepszy od tego Venoma z kolekcji Ciemna strona Marvela. Wątki częściowo zazębiają się z TASM z tamtego okresu i rzucają sporo światła na dzieciństwo i motywację Brocka. Tylko rozwalił mnie na łopatki wątek podziemnego miasta bezdomnych, którzy chodzą w garniturach XD
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Jeez

« Odpowiedź #2510 dnia: Wt, 07 Luty 2023, 07:54:01 »
W nowym epicu nie ma zapowiedzi kolejnego tomu. Może się przerwa szykuje, kolejne chronologicznie tomy 23 "The Hero Killers" i 24 "Invasion of the Spider-Slayers" dopiero co wyszły w stanach w styczniu 2023.

Offline Knl

« Odpowiedź #2511 dnia: Wt, 07 Luty 2023, 10:35:15 »
Skandal. To niech wydają starsze epiki. Czytałem te komiksy z Marvel Origins, są lepsze niż wiele z ostatnich epiców. Szczególnie ciekaw jestem lat 70tych.

Offline Jeez

« Odpowiedź #2512 dnia: Wt, 07 Luty 2023, 10:45:35 »
Niech wydadzą, pierwszy bym kupił  8)

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #2513 dnia: Wt, 07 Luty 2023, 17:38:09 »
W nowym epicu nie ma zapowiedzi kolejnego tomu. Może się przerwa szykuje, kolejne chronologicznie tomy 23 "The Hero Killers" i 24 "Invasion of the Spider-Slayers" dopiero co wyszły w stanach w styczniu 2023.
Na MFKiG na prezentacji była "robocza" okładka 24. tomu.

Offline michał81

« Odpowiedź #2514 dnia: Wt, 07 Luty 2023, 17:42:40 »
Zapowiedzi pewnie czekają na katalog. Jak narazie to cały czas idą komiksy pokazywane w zapowiedziach na emefce, więc pewnie w pierwszej kolejności będzie wydany Spider-man Straczynskiego, a resztę epikow zobaczymy dopiero w katalogu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2515 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:40:26 »
Przeczytałem dziś wreszcie "Zabójczego Obrońcę" i jestem trochę zawiedziony Muchą Comics. Myślałem, że po tym jak dużo osób narzekało na skany w Spectacularze, to przysiądą bardziej nad Venomem. Ale niestety nie. Rozmycia grafiki są widoczne i u mnie ta słaba jakość wpłynęła na odbiór komiksu. Zwłaszcza, że zapłaciłem ponad 5 dych za cienki komiks i myślałem, że chociaż warstwa techniczna będzie bez zarzutu. No chyba że tak wyglądają też inne wydania, bo skany są słabe. Ale i tak jestem rozczarowany.

Rysunki są spoko. Historia może być. Znaczy mogliby wymyślić coś bardziej skomplikowanego, ale przecież nie każdy komiks, to musi być zaraz wielowątkowa saga. Kolejną miniserię Venoma z chęcią bym przeczytał. Tylko niech będzie lepszej jakości poligraficznej.
« Ostatnia zmiana: So, 11 Luty 2023, 18:50:34 wysłana przez Bazyliszek »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2516 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:43:03 »
Zwłaszcza, że zapłaciłem ponad 50 dych za cienki komiks

To się sfrajerzyłeś, kupując to za ponad 500 zł muszę przyznać.

Offline Maragast

« Odpowiedź #2517 dnia: So, 11 Luty 2023, 19:41:16 »
I tak lepiej niż przy kolekcji Marvel Origins - tam jest średnio po 5 zeszytów więc jeszcze cieńszy i to w mniejszym formacie.

Offline Saruman

« Odpowiedź #2518 dnia: So, 11 Luty 2023, 20:26:39 »
Wiadomo czy dodrukowane tomy Ultimate Spidermana (tom 1 i 3) będą miały na boku logo Marvela jak dotychczas czerwone na białym czy "po nowemu" białe na czerwonym?

Offline xanar

« Odpowiedź #2519 dnia: So, 11 Luty 2023, 22:49:07 »
Pewnie po nowemu.
Twój komiks jest lepszy niż mój