Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 551081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ThePinkFin

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #1710 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 21:58:15 »
Raczej wątpię w te różne serie. (...) Więc stwierdzenie, że może "paść na różne serie" jest wg mnie przesadzone. Wybór jest wg mnie bardzo ograniczony.
Myślałem jeszcze o Avengers i nie odrzucam zaskoczeń pokroju Moon Knighta.

Może Epiki 23 i 24 wyjdą do tego czasu
Marne szanse, te tomy wychodzą 2 rocznie, a 23. musiałby wyjść w Polsce za rok z hakiem, więc... no nie wiem, a już 1 tom zapowiedziano na czerwiec.

Online Maragast

« Odpowiedź #1711 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 22:24:42 »
Najgorzej, że nie ma wciąż tomu 16 - mamy tom 15 i potem od 17 czyli od Łowów czyli logicznie, że Egmont zaczął od tomu 17 bo potem mają kilka tomów po kolei.

Osobiście to bym wolał by Marvel w końcu wydał 16 epic i wtedy Egmont mógłby puścić tomy 15-16 i byśmy mieli sagę Hobgoblina.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1712 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 23:11:05 »
No, raczej nikt by się nie obraził, gdyby wyszło 17-22 i 15-16, wtedy szanse na 23 (a może i 24) w Ameryce do tego czasu by wzrosły i może faktycznie udałoby się wydać 23-26. Po takim scenariuszu zostanie już tylko cofnięcie się do 1.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1713 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 23:47:12 »
Osobiście to bym wolał by Marvel w końcu wydał 16 epic i wtedy Egmont mógłby puścić tomy 15-16 i byśmy mieli sagę Hobgoblina.

Z całego Spidera jaki przychodzi mi do głowy chyba za to najmocniej trzymam kciuki.
Swoją drogą ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tam jest ta jednotomowa dziura?
Słabe materiały, jakieś zakłócenia na linii wydawnictwo-scenarzysta czy co?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online Maragast

« Odpowiedź #1714 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 00:00:29 »
Marne szanse, te tomy wychodzą 2 rocznie, a 23. musiałby wyjść w Polsce za rok z hakiem, więc... no nie wiem, a już 1 tom zapowiedziano na czerwiec.

Ale wychodzą 2 epici Spider-Mana rocznie czy ogólnie tylko 2 epici rocznie?
I czego pierwszy tom zapowiedziano na czerwiec?

Online xanar

« Odpowiedź #1715 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 00:04:07 »
Tutaj wszystko jest:

https://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Ultimate_Collection,_Complete_Epic_and_Epic_Collection_lines#The_Amazing_Spider-Man

Z całego Spidera jaki przychodzi mi do głowy chyba za to najmocniej trzymam kciuki.
Swoją drogą ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tam jest ta jednotomowa dziura?
Słabe materiały, jakieś zakłócenia na linii wydawnictwo-scenarzysta czy co?
Pewnie tak sobie wymyślili.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Adolf

« Odpowiedź #1716 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 06:14:37 »
Sądzę, że Epic Collection w Polsce zamknie się na Spider-Manie. Oczywiście, w końcu wydadzą całe vol. 1 - nie ważne w jakiej kolejności. I na tym przygoda z formatem Epic w Polsce się zakończy. Spider-Man oczywiście otrzyma jeszcze wiele strzałów, które będą uzupełniać Epici, a po wszystkim może ruszą z Klone Sagą. Wiem, że to trochę nieuczciwe, ale Spider-Man ma większą popularność i takie grubsze rzeczy będą się pojawiać z nim częściej niż z innymi postaciami.

X-Meni to nie jest materiał na ciągłość - w Polsce wydaje się różne tomy z różnych okresów. I tu wystarczy seria Kamieni Milowych, Klasyka Marvela, Marvel Deluxe, Marvel Limited, a nawet jakieś wydania od Muchy, czy potencjalne tomy z jakiejś kolekcji. Poszczególne, pożądane runy zawarte w Epicach można wydać samodzielnie w wymienionych seriach, nie wchodząc w całość.

Podobnie Daredevil i Punisher - tu wystarczy, że co jakiś czas wyjdzie grubasek. Do wszystkiego stopniowo i konsekwentnie się dojedzie.

Pan Kołodziej niczym Kevin Faige ma na ścianie tablicę z planami na 10 lat do przodu. Widzi za ile lat jakie serie się pokończą i jakie wejdą następne. My patrzymy na to inaczej i od zaraz chcielibyśmy dostać pewne rzeczy, jednak to o czym marzymy może pojawić się nawet za dekadę.

Offline Motyl

« Odpowiedź #1717 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 08:17:46 »
Nie byłbym taki pewny. Rzecz jasna plany może pokrzyżować inflacja, postępującą bieda Polaków, wojna, całkowity brak papieru itp, ale przynajmniej jeden epic nie będący Pajączkiem jest przyblokowany.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1718 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 08:35:01 »
Jeden przyblokowany? Ja stawiam na Franka. Bo po Marvel Knights to jedyne rozsądne posunięcie...

Online xanar

« Odpowiedź #1719 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 08:50:11 »
X-Meni to nie jest materiał na ciągłość
Mocne.

Już to widzę jak wydają Spider-mana z lat 60-tych.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1720 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 09:01:40 »
Ja bym brał epica Punishera, X-Men (i innych serii o mutantach) oraz Avengers. Ale tylko materiały z lat 80-tych i 90-tych. Mam nadzieję że w końcu dostaniemy też Sage klonów w całości.

A czy są epici innych serii z pająkiem - Spectacular, Web of i ten późniejszy bezprzymiotnikowy?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Pestak

« Odpowiedź #1721 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 09:28:47 »
Mocne.

Już to widzę jak wydają Spider-mana z lat 60-tych.

Spidera z lat 60tych mamy już niemal w całości w essentialach i w kolekcji. Dlatego myślę że rozsądniej byłoby nowy początek.dac.od.poczatku lat 70 tych tym bardziej że tam w oryginale jest już wszystko wydane a wiele historii było przełomowych. Lata 60 te dałbym na sam koniec. Jak ktoś będzie miał wszystkie epici to i te kupi zapewne. W tym natomiast momencie lata 60 te faktycznie mogły by zabić serie.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1722 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 09:32:19 »
Nie sadzę, by jakieś prehistoryczne wydania miały znaczenie przy podejmowaniu decyzji przez Egmont. Jeśli epici bedą się sprzedawać to po dogonieniu numerów wzwyż na pewno wrócą do do starszych historii.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1723 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 09:55:16 »
Tylko główny problem w latach 60-tych nie leży w tym że to już było kiedyś wydane tylko w niestrawności tych historii. Lata 90 te też były wydane przez semici i to nie przeszkadza egmontowi ( a nawet pomaga bo jadą na sentymencie)

Online xanar

« Odpowiedź #1724 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 09:55:19 »
Spidera z lat 60tych mamy już niemal w całości w essentialach i w kolekcji. Dlatego myślę że rozsądniej byłoby nowy początek.dac.od.poczatku lat 70 tych tym bardziej że tam w oryginale jest już wszystko wydane a wiele historii było przełomowych. Lata 60 te dałbym na sam koniec. Jak ktoś będzie miał wszystkie epici to i te kupi zapewne. W tym natomiast momencie lata 60 te faktycznie mogły by zabić serie.

Kto ma ten ma ten, kupić tego normlanie nie możesz i jeszcze jest czarnobiałe (poza tym to chyba połowa lat 60-tych). Wiesz ja też mogę napisać, że mogą nie wydawać bo ja to ma w omnibusach i epicach, niech wydają tak jak Mucha np. ten Spectacular.