Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 552997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #1635 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:36:39 »
Eeeeee...nie, moim zdaniem tak nie jest. Ale ile jeszcze takich wymienisz?

Offline michał81

« Odpowiedź #1636 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:40:14 »
Eeeeee...nie, moim zdaniem tak nie jest. Ale ile jeszcze takich wymienisz?
Czy 9 tomów Ultimate Spider-mana to wystarczająco dużo?

« Odpowiedź #1637 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:42:34 »
Niespecjalnie, dokładając do tego Niebieskiego i Ostatnie Łowy to dalej nie jest specjalnie dużo.

Offline michał81

« Odpowiedź #1638 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:46:46 »
Niespecjalnie, dokładając do tego Niebieskiego i Ostatnie Łowy to dalej nie jest specjalnie dużo.
No to jeszcze dorzucę asa Spider-Man - Historia życia. Nadal epiki zostają fabularnie w tyle. Ratuje je tylko warstwa graficzna i nic więcej. Jak mówiłem wcześniej, możecie to uwielbiać, ale nie mitologizujcie tych fabuł.

« Odpowiedź #1639 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:51:39 »
  Nie czytałem tego jeszcze, ale to zdaje się nie można w tym wypadku mówić o jakiejkolwiek autorskiej fabule skoro to kompilacja cudzych pomysłów. Nikt tu niczego nie mitologizuje, to jest po prostu fajne. FAJNE, pamiętasz co to słowo znaczy?

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1640 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:59:41 »
Każdy ma prawo mieć inny gust. Ja jestem zachwycony Spectacularem zarówno pod względem fabularnym jak i graficznym.
Przeczytałem natomast kilka tomów (chyba 4) globalnej sieci i jest to ledwo czytalne. Sam koncept robi z Petera bieda podrobe Tony'ego Starka. Moc i odpowiedzialność została przerobiona na jakieś pseudo hasło reklamowe. Peter ma jakąś No Name panne mechanik. I w sumie nawet nie pamietam co się w tych komiksach wydarzyło. Chyba Peter jeździł albo latał jakimiś pojazdami. Chyba tylko po to by sprzedać wiecej zabawek z logiem Spider-mana. Grfaficznie było moim zdaniem nijako. Nie pamiętam by jakieś kadry były ładne ale też nie kojarzę by jakieś były paskudne.   
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline michał81

« Odpowiedź #1641 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:06:55 »
  Nie czytałem tego jeszcze, ale to zdaje się nie można w tym wypadku mówić o jakiejkolwiek autorskiej fabule skoro to kompilacja cudzych pomysłów.
Jest to tylko częściowo kompilacja wbrew pozorom, bo Zdarskyego dodaje sporo własnych pomysłów.

Nikt tu niczego nie mitologizuje, to jest po prostu fajne. FAJNE, pamiętasz co to słowo znaczy?
Jakby to było fajne to bym przez te epiki płyną, a tak to brnę i nie mogę skończyć tych dwóch Michelinie, kiedy przy pierwszym czegoś takiego nie miałem. To nie jest fajne kiedy czytanie cię męczy. Próbuje sobie przypomnieć jak to odbierałem w czasach Tm-Semic i nie pamiętam. Musiało to być takie średnie już wtedy. I jedyną rzecz jaką pamiętam to są rysunki McFarlane. I to jest też dziwne, bo moim pierwszym semikowym Spieder-manem był numer 9/91, czyli porwanie MJ. Teraz jak wróciłem to te zeszyty naprawdę są fabularnie średnie.

Chyba Peter jeździł albo latał jakimiś pojazdami. Chyba tylko po to by sprzedać wiecej zabawek z logiem Spider-mana.
Sorry ale spider-łazik to nie jest wymysł Slotta. On go tylko odświeżył, przecież pochodzi z klasycznych historii.
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:10:11 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #1642 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:10:59 »
  Oczywiście, że każdy ma prawo. Jedni mają lepszy, drudzy gorszy a jeszcze inni nie mają go wcale, natomiast nie jest to powód aby wjeżdżać z tekstami "ale to gówno jest, a wy się tam chuja znacie", tzn. można i tak, ale wypadałoby mieć jakiekolwiek sensowne argumenty. Czasami jednak większość ma rację.

Offline michał81

« Odpowiedź #1643 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:16:49 »
Czasami jednak większość ma rację.
Jeśli mówisz o większości tego forum, która jest mniejszością w szerszym aspekcie komiksowa, to jak najbardziej mówisz prawdę.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1644 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:17:02 »
Stojąc z boku tej dyskusji mogę stwierdzić, że jedna i druga strona podaje sensowne argumenty, natomiast nikt nie ma tu zamiaru przekonywać drugą stronę :)

« Odpowiedź #1645 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:32:20 »
  Większością tam to mniejszością tu to już wyższa matematyka. Ciekawe jak ona tłumaczy kolejny dodruk, topki sprzedażowe i średnie oceny w internecie.
 Misioklesie ja nie mam zamiaru go przekonywać bo to chyba jest dorosły człowiek, mówi że mu się nie podoba to mu się nie podoba, prawdopodobnie wie co mówi. Mi też się dużo komiksów nie podoba, mogę napisać co mi się nie podoba i tyle, ale nigdy w życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby tu ludziom na ambicję wjeżdżać i pisać w kółko, że coś z nimi jest nie w porządku bo to czytają. I sorry sensowne argumenty? Komiks jest "niedojrzały" bo opowiada o kolesiu żyjącym na utrzymaniu żony, komiks nie jest fajny bo nie mogę przez niego przebrnąć. To są te sensowne argumenty? Czy jakieś sensowniejsze wyłowiłeś?

Offline michał81

« Odpowiedź #1646 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:43:48 »
I sorry sensowne argumenty? Komiks jest "niedojrzały" bo opowiada o kolesiu żyjącym na utrzymaniu żony, komiks nie jest fajny bo nie mogę przez niego przebrnąć. To są te sensowne argumenty? Czy jakieś sensowniejsze wyłowiłeś?
Przeczytaj całą dyskusję. No tak, lepiej wybrać jeden fragment i się czepiać się jak rzep psiego ogona. Sorry ale to Frank_C wyszedł tu z jakimś absurdami i to co przytaczasz to jest konkretnie odpowiedź na to co napisał.

« Odpowiedź #1647 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:49:24 »
Nie mogę się do tego odnieść, bo nie znam tych ludzi ani ich biografii. Jedynym absurdem to Twoje stwierdzenie, że mieli po 40 lat więc takie same doświadczenie życiowe.

Offline stab

« Odpowiedź #1648 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 22:02:34 »
Źle mu doradzasz, bierz tą wersję za 500 Euro.

500 ojro to już sporo. Miałem obawy że to wydawnictwo to coś jak polskie Libertago, ale z tego co czytam jest bardzo legitne. Ten spider to jakaś ich nowa "linia wydawnicza" zaplanowana na 10 lat.
Przy tym Spider-manie za 500 taka ciekawostka ze strony:
"The inaugural purchase of the Collector’s Edition entitles you to preemptively secure the same edition number for all forthcoming Collector’s Edition titles in ‘The Marvel Comics Library’."

« Odpowiedź #1649 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 22:12:50 »
  Czyli faktycznie prawie jak Libertago, na szczęście w tym przypadku prawie faktycznie potrafi zrobić wielką różnicę. Ja to widzę tak, że nigdy w życiu bym tego nie kupił, już nie bacząc na cenę ponad 2000 złotych, tego czegoś można by użyć jako stolika pod telewizor albo krzesła ogrodowego. Te egmontowe kobyły już są średnio poręczne, a to to już przegięcie całkowite. To nie dla czytaczy to dla zwariowanych kolekcjonerów.