Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 550403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chmurny

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #1455 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 08:30:38 »
Taka ciekawostka z FB profilu Pawła Kryńskiego ( https://www.facebook.com/pablorysunki/ )

A podpisany pod obrazkami sobie żarcików nie robi? Bo podpisał nie swoje, nawet pociesznym usunięciem cudzej sygnatury zrobił jajo i wygląda, że dla jaj.

Online SawiK

« Odpowiedź #1456 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 08:31:05 »
Przeliczając tomy kolekcji na tomy MC/Egmontu to:Sam Spectular to jak 3 takie z kolekcji a 3epici to kolejne 12. I jeszcze są na miękko oraz Deluxe. Takze różnica względem kolekcji wcale taka wielka nie jest i mamy lepsze tańsze czytelniejsze wydania!

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1457 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 08:37:59 »
Czyli zliczasz Muchę i Egmont razem, plus Deluxe których nie wiadomo co będzie dalej, po tym jednym komiksie ze Spider-Manem? To ja dorzucam jeszcze Marvel Legends. ;)

Online SawiK

« Odpowiedź #1458 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 08:43:12 »
Porównać do kolekcji gdzie każdy komiks wyrwany z różnych okresów itp to tak!!!Mamy sporo Pająka bez bez haszetki.
I zaorana Kolekcja Pająka to nie Kolekcja Transformers.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1459 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 11:47:15 »
@UP
Nie wkurzaj mnie i nie kłam, dobra? Jak można nazywać ponad 100 zeszytów AMS po kolei wyrywaniem z różnych okresów? Większa część lat 80-tych tam jest, zeszyt po zeszycie.

Scott pisał Spider-mana przez 10 lat (albo coś koło tego jak dobrze kojarze), to bardzo długom. Nic dziwnego, że przyszło zmęczenie. Co do Spencera to finalnie podobno nie sprawdził się, choć początek napawał dużymi nadziejami i na tym chyba się skończyło.

Powtórka historii Spectacular Spider-mana od Muchy jeszcze przed mną, ale klasyczne Spider-many od Egmontu powoli gaszą mój entuzjazm, bardziej mnie wymęczyły niż zachwyciły po latach, więc trochę obaw mam. Choć może w tym przypadku nie działa tu nostalgia jaką mam do X-men, gdzie tam mogę wybaczyć sporo rzeczy.

De Matteis trochę mnie nużył ale to i tak jest dobra lektura. Bardziej męczyły mnie rysunki. Sal Buscema z lat 90-tych w dużych ilościach nie jest dla mnie. Dobrze, że potem przeplatano go z Bagleyem i innymi rysownikami. Tylko przez to jego rysunki w porównaniu były jeszcze bardziej nieznośne.

Mucha i Egmont nadganiają TM Semici. Dla mnie akurat dobrze - nie będę musiał przepłacać za zeszyty na Allegro, tylko kupię te Epici i może jeszcze jak Mucha coś z Pająkiem wyda. A skoro wreszcie po latach ruszyło się coś z No Man's Land, to i może wznowienia Clone Sagi się doczekamy.

Online SawiK

« Odpowiedź #1460 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 11:59:02 »
Wyszły 4testctomy pełen miszmasz, żadnego ładu i składu. I nie wydali peszek 🤭
Zapewne te 100zeszytow było by po kolei od 1do100, czy zazucasz kłamliwie kłamstwo 🤔
Wypij meliske i się nie denerwuj, złość piękności szkodzi 🤣 kolekcji nie ma listy co by Nam wydali też nie ma nie kłam że wiesz jakie "100"zeszytow w PL wydali by skoro Nic nie wiesz.

Offline Genzo

« Odpowiedź #1461 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 12:15:25 »
A podpisany pod obrazkami sobie żarcików nie robi? Bo podpisał nie swoje, nawet pociesznym usunięciem cudzej sygnatury zrobił jajo i wygląda, że dla jaj.

no raczej, przeciez ten typ rysuje jakies czerstwe paski z politykami, a gdzie tu takiego spidera by narysował   :P

Offline vision2001

« Odpowiedź #1462 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 18:06:51 »
A podpisany pod obrazkami sobie żarcików nie robi?
Czuję się oszukany... A szkoda...

Offline Pestak

« Odpowiedź #1463 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 18:58:37 »

@Bazyliszek
Po pierwsze stosunkowo od niedawna jestem na forum.
Po drugie kupowanie tych testów z allegro z tzw.second handu  chyba za niewiele by tej kolekcji pomogło.
Gdzie oni w ogóle ten test rzucili?

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1464 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 19:28:07 »
@UP
Tam gdzie zawsze Hachette rzuca testy - do województwa pomorskiego i do lubelskiego.
Nie oglądasz filmików na YT o komiksach?

Offline Pestak

« Odpowiedź #1465 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 20:06:28 »
Ostatnio nie ogladam bo nie mam na to za bardzo czasu.

Jeśli testy były w pomorskim to tym bardziej jestem zdziwiony bo tak się składa.ze.mieszkam w tym województwie i ani razu się na tę kolekcję nie natknąłem.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1466 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 20:10:02 »
A gdzie dokładnie w pomorskim?

Wiesz - w Ruchach nie było, w Empikach nie było, w Garmondach nie było. Ten test był dystrybuowany w Świecie Prasy, w Inmedio, Kolporterach i w Relay'ach. Jeśli takiego punktu nie było w twojej okolicy, to mogłeś nie zauważyć takiego testu.

Offline Adolf

« Odpowiedź #1467 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 20:46:08 »
@Bazyliszek
Po pierwsze stosunkowo od niedawna jestem na forum.
Po drugie kupowanie tych testów z allegro z tzw.second handu  chyba za niewiele by tej kolekcji pomogło.
Gdzie oni w ogóle ten test rzucili?

Jesteś nowy na forum, to witamy i od razu dobra rada na początek: nie bierz na poważnie co pisze Bazyl.

@UP
Nie wkurzaj mnie i nie kłam, dobra? Jak można nazywać ponad 100 zeszytów AMS po kolei wyrywaniem z różnych okresów? Większa część lat 80-tych tam jest, zeszyt po zeszycie.

Tej, koleś! Czy Ty wiesz ile zeszytów ma cały główny run The Amazing Spider-Man? Nawet ja bym Ci precyzyjnie nie odpowiedział, lecz dużo więcej niż sto. I do tego mamy masę pobocznych serii. Czyli teraz spróbuj to przetrawić. Ja dobrze wiem co miało być w kolekcji, bo jak nie było niczego to się jarałem, że będzie chociaż takie coś. Na szczęście teraz są porządne wydania od Egmontu i Muchy, które fajnie, że również kupujesz. I popatrz na to w dużo szerszej perspektywie. Kolekcja by się pojawiła, dała sporo dobra i zniknęła by po 80 numerach, a może nawet wcześniej. Do tego zrobiłaby sporo dziur i zablokowałoby to te porządne wydania od Egmontu i Muchy. A tak dostajemy tomy w ciągłości, bez dziur, choć oczywiście wolniej niż by to zrobiła kolekcja, ale będą one wychodzić przez najbliższe parę lat i w tym czasie dostaniemy dużo, dużo dobrego!

Egmont i pan szef Tomasz K. fajnie to wymyślili. Zapowiedzieli tomy na pierwsze półrocze i wyłania nam się pewien obraz. Będziemy dostawać na zmianę, raz Epic, raz klasykę Marvela. W sumie już w tym roku zaczęli tak robić, najpierw dostaniemy Historię Życia, a potem Epic Inferno. Podoba mi się ten styl. Tak więc przyszły rok zapowiada się równie wybornie jak ten:
 - kolejne dwa/trzy Epici
 - Superior Foes of Spider-Man i może coś jeszcze
 - kolejne dwa tomy Ultimate
 - kolejne 3/4 tomy głównej serii z Marvel Fresh
 - Venom z Marvel Fresh
 - niespodzianka od Muchy
I taka ilość będzie już co roku dopóki będzie popyt, czyli można założyć śmiało, że najbliższe 5 lat będzie niesamowicie urodzajne. Pełne runy, ciągłość, grube, fajne wydania. Ale Ty pewnie powiesz, że kolekcja lepsza...

Offline Pestak

« Odpowiedź #1468 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 05:07:14 »
Ja jestem z Tczewa, ale bardzo często bywam też w Gdańsku. W żadnym saloniku prasowym tych spiderow nie widziałem. Wniosek stąd taki, że albo nawaliła dystrybucja albo kolekcja faktycznie się sprzedała ale zrezygnowali z kontynuacji z zupełnie innych przyczyn

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1469 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 08:00:39 »
Ja jestem z Tczewa, ale bardzo często bywam też w Gdańsku. W żadnym saloniku prasowym tych spiderow nie widziałem. Wniosek stąd taki, że albo nawaliła dystrybucja albo kolekcja faktycznie się sprzedała ale zrezygnowali z kontynuacji z zupełnie innych przyczyn

To pozdrawiam, Tczew to moje rodzinne miasto i bywam tam często :) Kolekcja na pewno była w Gdańsku, bo sam kupiłem pierwszy numer w jakimś kolporterze czy innym takim (to był punkt w Galerii Metropolia, nie stacjonarny kiosk). Kolejne tomy też widziałem, ale już nie brałem, bo po pierwszym tomie zamówiłem prenumeratę i czekałem spokojne na oficjalny start. I w sumie teraz cieszę się, że nie wystartowała, bo Epiki Egmontu to jednak duużo lepsze i fajniejsze rozwiązanie.