Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 552587 razy)

Offline michał81

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #765 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 12:14:52 »
Co Egmont wycial z tego Epica ze spider-manem?
Dodatki, między innymi jak był przygotowywany ślub Petera i MJ.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #766 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 09:31:38 »
Dodatki, między innymi jak był przygotowywany ślub Petera i MJ.

Jak zwykle bylo by zbyt pieknie.

Te przygotowywania to w sensie pokazane jako historia komiksowa czy przygotowywania wsrod scenarzystow/rysownikow Marvela?

Offline michał81

« Odpowiedź #767 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 10:02:11 »
Te przygotowywania to w sensie pokazane jako historia komiksowa czy przygotowywania wsrod scenarzystow/rysownikow Marvela?
Od 4:40 jest pokazane kilka stron tych dodatków

Offline vision2001

« Odpowiedź #768 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 10:10:49 »
Jak widzę, to te dodatki jakąś wielką strata nie są, a wyglądają one mniej więcej tak:

Ale już np. taką grafikę czy te komiksy to bym chciałbym widzieć w naszym wydaniu (a nie wiem, czy są, bo jeszcze nie kupiłem tego Epika i ciągle się zastanawiam...):

BTW: z tymi dodatkami to u mnie jest jak z nowelką z Ligi Niezwykłych Dżentelmenów vol. 2.
"Płakałem", że tego w miękkookładkowej edycji nie wydali, bo przecież komiks nie jest zgodny 1:1. Ale już jak w HCku mam i tę nowelkę i ją przeczytałem, to uważam, że jest ona totalnie zbędna dla samego komiksu.
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Marzec 2021, 10:12:40 wysłana przez vision2001 »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #769 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 10:22:31 »
Dzieki chlopaki,  no ja bym to chcial poczytac zobaczyc na zywo :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #770 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 11:06:00 »
Nie zmienia to faktu, że dostajemy niepełny produkt. Czy te kilka stron dodatków by zmieniło radyklanie cenę? Wątpię.

Offline michał81

« Odpowiedź #771 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 11:10:22 »
Podobna sytuacja była ze Spider-Manem Todda McFarlane'a. Jeśli tam wycieli około 30 stron dodatków, to było pewniakiem, że to samo zrobią w zapowiadanym Amazing Spider-manem.
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Marzec 2021, 11:14:17 wysłana przez michał81 »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #772 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 11:11:55 »
No to jest akurat praktyka Egmontu, której nie popieram. Jeśli już wydają albumy za 150 zł, to powinni to robić z całością inwentarza.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #773 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 11:14:22 »
Ja zauważyłem pewną zależność - jeśli w dodatkach jest dużo tekstu do przetłumaczenia to na 99% je wywalą. Zostawiają tylko galerie, szkice - ogólnie rzeczy, które nie wymagają prawie żadnej pracy edytorskiej.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline LukCook

« Odpowiedź #774 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 11:35:50 »
Ja zauważyłem pewną zależność - jeśli w dodatkach jest dużo tekstu do przetłumaczenia to na 99% je wywalą. Zostawiają tylko galerie, szkice - ogólnie rzeczy, które nie wymagają prawie żadnej pracy edytorskiej.

To ma sens - tańsze tłumaczenie.

Online misiokles

« Odpowiedź #775 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 12:05:23 »
Albo Panini wysłało pliki Egmontowi pliki bez dodatków

Offline mack3

« Odpowiedź #776 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 12:29:02 »
Jak widzę, to te dodatki jakąś wielką strata nie są, a wyglądają one mniej więcej tak:

To ja mam na odwrót. Dodatki typu wstępne szkice postaci, czy szkice kadrów są dla mnie osobiście totalnie z dupy i nie zależy mi na nich, ale takie historie jak doszło do ślubu czy ciekawostki jak ta z tym ślubem w realu przeczytałbym. Dla mnie coś takiego to jest właśnie istota idei dodatków.

No ale oczywiście - to jest Egmont, fabryka imienia linii najmniejszego oporu (choć oczywiście chlubne wyjątki się zdarzają, za co nie raz ich chwaliłem), za dużo nie można się spodziewać, ale chyba każdy choć trochę obeznany z polskim środowiskiem komiksowym jest (a przynajmniej powinien być) tego świadom... Niestety, pozostaje albo to zaakceptować, albo przerzucić się na oryginały.
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Marzec 2021, 12:52:37 wysłana przez mack3 »

Offline xanar

« Odpowiedź #777 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 12:29:17 »
Podobna sytuacja była ze Spider-Manem Todda McFarlane'a. Jeśli tam wycieli około 30 stron dodatków, to było pewniakiem, że to samo zrobią w zapowiadanym Amazing Spider-manem.
Ale tam miałeś kropki gratis  :)

Tak jak ktoś napisał, jak już wydają książkę za 130 to już mogliby wydać na tego tłumacza i ile to mogłoby kosztować 140 okładkowej za te parę stron więcej
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Marzec 2021, 12:35:06 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #778 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 12:36:47 »

Ale już np. taką grafikę czy te komiksy to bym chciałbym widzieć w naszym wydaniu (a nie wiem, czy są, bo jeszcze nie kupiłem tego Epika i ciągle się zastanawiam...):

Te dodatki w naszym wydaniu znajdziesz (i paski komiksowe nawet są po polsku ;) )

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami