Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 550450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #960 dnia: Śr, 28 Kwiecień 2021, 18:16:13 »
Taka fajna postać, można było pociągnąć jakąś obyczajową serię z Benem, żyjącym gdzieś na Wschodnim Wybrzezu albo w Kansas, będąc zwykłym farmerem lol. To byłoby najlepsze, co mogli zrobić ze Scarlet Spiderem.

No to tak chyba jest w serii dziejącej się właśnie PO Spisku Klonów. Przynajmniej tak odbieram te 3 zeszyty które dodano do 4 tomu Dr Strange'a. Ben sobie superbohateruje na zachodzie, dalej ma problemy osobiste i z Kane'm. Zerknij.

https://www.instagram.com/p/COHoT1pBgFV/

Offline burberry

« Odpowiedź #961 dnia: Śr, 28 Kwiecień 2021, 20:44:32 »
Niestety, nie mam instagrama. A Kaine nie zginął? O Janine ani słowa? Zamknęli ją w puszce, i nikomu nie przyszło na myśl, żeby ją uwolnić?  ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #962 dnia: Śr, 28 Kwiecień 2021, 20:49:59 »
Nie mam pojęcia, bo te 3 zeszyty skupiają się na wydarzeniach z Mefisto w Vegas. Ale Kane jest jak najbardziej.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #963 dnia: Śr, 28 Kwiecień 2021, 21:25:45 »
O Janine ani słowa? Zamknęli ją w puszce, i nikomu nie przyszło na myśl, żeby ją uwolnić?  ;)

Lepiej nie, nie ma nic gorszego w komiksach niż ciągłe
Spoiler: PokażUkryj
 zmartwychwstawanie

Offline SawiK

« Odpowiedź #964 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 08:24:23 »
Up
Jak nie zmartwychwstania to ciągle resetowania 🤣
Dragon Ball tam ktoś używa 😜

Offline Marvelek

« Odpowiedź #965 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 19:31:39 »
Up
Jak nie zmartwychwstania to ciągle resetowania 🤣
Dragon Ball tam ktoś używa 😜

Jeszcze, żeby był jakiś sens tych wszystkich powrotów zza grobu. W sumie chyba najlepiej wyszło to z Normanem Osbornem, bo fajnie został zagospodarowany, ale np. po co przywrócili Harry'ego? Postać jest obecnie tak nieciekawie pisana, że aż zęby bolą.

Offline michał81

« Odpowiedź #966 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 22:03:53 »
Assassin Nation zostanie u nas wydany jako Inferno. Czyżby ktoś z Egmontu posłuchał kogoś z forum, by wydano także inne zeszyty z Pająkiem z omnibusa Inferno :)?
Nie wiem czy słucha, ale okładka mówi dużo:

Rysownik Saviuk było odpowiedzialny za zeszyty Web of Spider-Man #47-48
Conoway był scenarzystą Web of Spider-Man #47-48 oraz Spectacular Spider-Man #146-148.
Brakuje tylko Buscemy odpowiedzialnego za rysunki Spectacular Spider-Man #146-148, pewnie nie zmieścił się na okładce.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #967 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 22:58:36 »
Mi zapowiedzi na reszte roku prawie wystarczyly bo braklo mi zapowiedzi tylko kolejnych epikow, byla o nich mowa tylko myslalem ze bedzie w katalogu jakis konkret.

Online xanar

« Odpowiedź #968 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 23:01:00 »
TK, mówił coś w stylu, że będą, ale zależnie od sprzedaży, jak będzie słabo to jeden na rok.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline pawlis

« Odpowiedź #969 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 23:11:21 »
Ja mu zaraz dam jeden na rok! Starszym się ustępuje i niech tym razem młodziaki czekają na te swoje Fresze i Nały przez rok ;).

Nie wiem czy słucha, ale okładka mówi dużo:

Rysownik Saviuk było odpowiedzialny za zeszyty Web of Spider-Man #47-48
Conoway był scenarzystą Web of Spider-Man #47-48 oraz Spectacular Spider-Man #146-148.
Brakuje tylko Buscemy odpowiedzialnego za rysunki Spectacular Spider-Man #146-148, pewnie nie zmieścił się na okładce.
Tyle, że na oryginale też jest ten sam zestaw nazwisk:

Conway pisał Spider-Man Annual #23 zawarty w tym tomie, a Saviuk rysował Graphic Marvel Novel #46 (również pisany przez Conwaya).

Więc mimo, że poważna zmiana tytułu jest jakąś poszlaką, ja bym nie chwalił dnia przed zachodem słońca (mimo chęci).
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Kwiecień 2021, 23:24:58 wysłana przez pawlis »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #970 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 23:30:47 »
TK, mówił coś w stylu, że będą, ale zależnie od sprzedaży, jak będzie słabo to jeden na rok.

Chyba tez gadal ze pierwszy tom cieplo zostal przyjety.

Offline pawlis

« Odpowiedź #971 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 23:38:47 »
Ano gadał.

O sprzedaż Epiców bym się nie martwił. Nawet nie chodzi o nostalgię - historie okazały się dobre i też jest odświeżające zobaczyć Petera, który nie jest po raz kolejny nastolatkiem.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #972 dnia: So, 01 Maj 2021, 05:43:04 »
Epici to stary dobry Spider-Man jeszcze sprzed Sagi Klonów i nie kompletnie odmieniony jak po runie Straczyńskiego. 1 tom czytało mi się świetnie. Tylko żeby było jak najwięcej oryginalnych zeszytów AMS, bo 5 na takiego grubasa, to mało. Mam nadzieję, że SSM od Muchy będzie podobny w klimacie.

Offline michał81

« Odpowiedź #973 dnia: So, 01 Maj 2021, 05:56:57 »
Więc mimo, że poważna zmiana tytułu jest jakąś poszlaką, ja bym nie chwalił dnia przed zachodem słońca (mimo chęci).
Dlatego zwracałem uwagę, że brakuje Buscemy. W Batman Ego Jeph Loeb na okładce wskazuje co będzie dodatkowo, podobnie co będzie zawierał 7 tom DD.

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #974 dnia: Nd, 02 Maj 2021, 09:37:01 »
Może to tylko zmiana tytułu? Inferno przewija się przez 8 zeszytów z Pająkiem w oryginale, w Epicu będą 3 (ASM 311-313). Wątpię, żeby Egmont dołożył jeszcze 5 zeszytów.