Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 552835 razy)

Offline Lobo

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #3015 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 22:53:59 »
Czyli plaga pająkobójców jest lepsza od powrotu złowieszczej szóstki? Dobry żart

To jeszcze Inferno i może jeszcze ewentualnie plaga pająkobójcow. Tyle z epików o pająku, które warto mieć na półce.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #3016 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 07:24:14 »
To ja mam większy sentyment do początków sagi klonów niż do tych pierwszych roczników spidera semica. Dlaczego bo to moje pierwsze komiksy jakie miałem, a jak zacząłem kupywać wcześniejsze numery w 2009 to niezbyt mi się podobały, dlaczego wkurzało mnie to że Venom wziął się z dupy, postacie typu Humbug co wyglądał jak turbodymoman albo ten człowiek królik no i rysunki wolałem Busceme, Butlera i Bagleya od wypocin McFarlane i Larsena.

Offline Genzo

« Odpowiedź #3017 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 08:33:33 »
Rysunki rzecz gustu, ale scenariuszowo to od 7 epicu , tego się przecież czytać nie da :D

Offline bababatman

« Odpowiedź #3018 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 08:36:45 »
Panowie, które epiki o Pajączku warto mieć na swojej półce? Mam "Ostanie łowy Kravena" i "Venoma". Oba bardzo mi się podobały (szczególnie pierwszy z nich), "Kosmiczne przygody" przeczytałem w połowie i odpadłem. Wcześniejsze "Inferno" warto i coś z późniejszych? Czy czekać na osławioną "Sagę Klonów"?

Ostanie łowy Kravena i Venom są ok. Moim zdanien dalej jest tylko gorzej i ja odpadłem. Zamiast skupiać się na epikach, polecam run Straczynskiego. Egmont wydał do tej pory 4 tomy. 

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3019 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 08:44:27 »
A ja jakbym miał wybierać to wolę Epiki. O wiele przyjemniej się czyta. Do tej pory tylko jeden tom mi się nie podobał, mianowicie "Każdy z każdym". Straczynski jest spoko, ale niektóre pomysły w tym jego runie to jakieś nieporozumienie i farsa jak chociażby z Gwen i jej dziećmi albo cała końcówka - One More Day, po której przestałem czytać komiksy z pająkiem i trwa to do dziś.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #3020 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:07:27 »
Czyli plaga pająkobójców jest lepsza od powrotu złowieszczej szóstki? Dobry żart
Doprawdy nie wiem jak mogłem pominąć, zwłaszcza że na ołówku jeden z moich ulubieńszych rysowników pajączka. No to jeszcze Powrót Złowieszczej Szóstki

A ja jakbym miał wybierać to wolę Epiki. O wiele przyjemniej się czyta. Do tej pory tylko jeden tom mi się nie podobał, mianowicie "Każdy z każdym". Straczynski jest spoko, ale niektóre pomysły w tym jego runie to jakieś nieporozumienie i farsa jak chociażby z Gwen i jej dziećmi albo cała końcówka - One More Day, po której przestałem czytać komiksy z pająkiem i trwa to do dziś.

Mam podobnie. Początek runu JMS bardzo udany i bardzo sobie chwalę, ale później nie dałem już rady. Dlatego pierwsze epiki i kolekcja MO to dla mnie kwintesencja tej postaci i tylko to się ostało na półce.
« Ostatnia zmiana: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:23:34 wysłana przez Gustavus_tG »

Offline Genzo

« Odpowiedź #3021 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:26:25 »
A powiedzcie jak się czyta tego spectaculara od muchy ? Z dematteisem miałem tylko parę razy stycznośc, ostatnie łowy kravena, dziedzictwo osbornów i oko pumy od semica i całkiem spoko było, chociaż bez jakichś wielkich ochów i achów, warto przeczytać spectaculara ?

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #3022 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:30:38 »
Pomijając kwestię skanów, o której na forum swego czasu dużo było, to jak najbardziej polecam. To jest taki Spiderman już dojrzalszy, którego przygody wykraczają daleko poza dawanie łupnia przypadkowo napotkanym łotrom. Buscema też daje radę.

Offline Genzo

« Odpowiedź #3023 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:36:50 »
No właśnie już chyba za stary jestem na zwykłe łubu dubu, najlepiej to bym przeczytał spidera w jakimś stylu kryminalnym - zabójstwa, narkotyki, brudne pieniądze , gołe cyce  ;D ale chyba na takiego pająka w marvelu nie ma co liczyć  :)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #3024 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:42:13 »
No właśnie już chyba za stary jestem na zwykłe łubu dubu, najlepiej to bym przeczytał spidera w jakimś stylu kryminalnym - zabójstwa, narkotyki, brudne pieniądze , gołe cyce  ;D ale chyba na takiego pająka w marvelu nie ma co liczyć  :)
Gołe cyce cioci May:)

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #3025 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:45:16 »
A powiedzcie jak się czyta tego spectaculara od muchy ?
Bierzesz do ręki i czytasz od lewej do prawej, a potem odkładasz na półkę z uśmiechem i sięgasz po Rzeź maksymalną.

Całkiem przyjemna lektura. Źałuję, że mam tak mało czasu, bo chętnie bym to sobie odświeżył. Potem w Epicach się do tych wydarzeń odnoszą, więc byłem lekko skołowany, nie pamiętając wszystkiego.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #3026 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 10:58:34 »
To może spróbuj z tym nowym Noir.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3027 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 15:32:24 »
Panowie po co te kłótnie i taka krytyka? Wszystkie Epiki są dobre i trzeba je brać. Wszystkie Straczynskie trzeba brać. Spectaculary od Muchy trzeba brać. Wszystko się fajnie czyta.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3028 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 20:28:09 »
A powiedzcie jak się czyta tego spectaculara od muchy ? Z dematteisem miałem tylko parę razy stycznośc, ostatnie łowy kravena, dziedzictwo osbornów i oko pumy od semica i całkiem spoko było, chociaż bez jakichś wielkich ochów i achów, warto przeczytać spectaculara ?

Czyta się dobrze a zeszyty 199-200 to opus mangnum duetu DeMatteis/Buscema. Moim zdaniem ani wcześniej, ani później, nic lepszego z Pająkiem nie stworzono.
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #3029 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 07:38:32 »
Straczynski jest spoko, ale niektóre pomysły w tym jego runie to jakieś nieporozumienie i farsa jak chociażby z Gwen i jej dziećmi albo cała końcówka - One More Day, po której przestałem czytać komiksy z pająkiem i trwa to do dziś.
Samo Sins Past jeszcze jest ok gdyby nie pamiętna scena
Spoiler: PokażUkryj
 łóżkowa pomiędzy Normanem i Gwen

To ona powoduje, moim zdaniem aż taki negatywny odbiór całej historii.
One Morę Day to już bardziej wina Quesady i tego, że trzeba było zmienić Straczynskiego na Stotta. Bo to, że JSM miał pomysły nawet pod koniec runu to pokazują zeszyty wokół Civil War bądź Back in Black które są absolutnie świetne, a przypominam, że to ostatnie jest chwilę przed One More Day, więc nie chce mi się wierzyć, że po czymś takim by napisał takiego koszmarka jakim jest OMD.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉