Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 551673 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2490 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 15:25:12 »
Szkoda że Egmont Polska nie wydałby samego Prelude. Wtedy bym na pewno kupił. Kurcze - ja kupiłem do tej pory wszystkie tomy ale na razie przeczytałem tylko dwa pierwsze. :) Teraz idzie już do mnie tom 12 to mógłbym na raz wszystko do samej śmierci doczytać.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #2491 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 17:50:57 »
Wiecie może ile jeszcze będzie tomów tej serii?  Pytam gdyż nie wiem czy dalej to ciągnąć (tym bardziej że na półkach coraz mniej miejsca) czy sprzedać posiadane 12 tomów USM.

Offline michał81

« Odpowiedź #2492 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 18:00:02 »
Wiecie może ile jeszcze będzie tomów tej serii?  Pytam gdyż nie wiem czy dalej to ciągnąć (tym bardziej że na półkach coraz mniej miejsca) czy sprzedać posiadane 12 tomów USM.
Został jeszcze jeden tom i koniec przygód Petera Parkera w świecie Ultimate.
Spoiler: PokażUkryj
Prawie koniec, bo jeszcze wraca, nie wiem po co, ale przywracają go do życia.

Należy pamiętać, że rolę Spider-man przejmuje Miles Morales, ale to jest już osobna seria w wydaniach zbiorczych.

Offline Itachi

« Odpowiedź #2493 dnia: So, 29 Październik 2022, 14:03:36 »
Amazing Spider-Man Epic Collection tom 4 Kosmiczne Przygody

O matko, miesiąc czasu zajęło mi przebrnięcie przez ten tomiszcz. Jak do tej pory bezapelacyjnie najsłabszy z dotychczas wydanych epiców. Lepszym tytułem zamiast "Kosmicznych Przygód" byłby "Kosmiczne dyrdymały". Piszę to ze smuteczkiem, jako zagorzały fan Pajączka.

Spider-Man i Batman to postacie, które najlepiej czują się w klimacie miejskiej dżungli, zatłoczonych chodników, zakorkowanych ulic, wysokich wieżowców i bandy gęb do obicia. Czym mniej udziwnień tym lepiej. Niestety w tym przypadku, tego czego oczekuję było zaskakująco mało. Nasz przyjaciel z sąsiedztwa w przypadkowych okolicznościach uzyskuje nowe moce, dzięki czemu staje się ciutkę silniejszy. Przez co staje się obiektem zainteresowania łotrów z górnej półki. I tak gdzieś przez połowę tomiku jesteśmy świadkami typowej nawalanki, bez większego ładu. Ot, nowy oszołom zagraża miastu, a Spider-Man korzystając z nowych dobrodziejstw robi porządek z kolejnym pomyleńcem. I tak zeszyt po zeszycie, niby gdzieś tam scenarzyści zarysowują grubszą intrygę, natomiast bez żadnej finezji i polotu.

Po tym następuje najlepsza część z tego zbioru. Trwa tylko kilka rozdziałów, natomiast akcja z Punisherem i Venomem oczyszcza nieco atmosferę. Pojawiają się polityczne wątki, a historia ponownie skupia się na bohaterach z otoczenia Parkera. Graficznie jest bajecznie, pozy w pojedynkach są dynamiczne, niektóre kadry można podziwiać przez dłuższe chwile, jak na stronie 322. Przez moment jest naprawdę dobrze.

Niestety. Nie na długo. Ostatni większy etap to historia powiązana ze światem Ant-Mana, poziom znowu spada, a lektura stała się dla mnie na tyle nudna, że zabierałem się do tego jak pies do jeża. Kilka razy.

Patrząc całościowo scenariuszowo jest niezwykle przeciętnie, mało miejsca poświęcono na życie prywatne głównych bohaterów, co jest dla mnie sporym minusem. Mamy tylko krótkie przerywniki na jedną, maks dwie strony. Trzymam kciuki za tomik z numerkiem 5. Czeka już na półce, spodziewam się lepszej rozrywki.

Jeżeli kupujecie wybiórcze tomy, to mogę z czystym sumieniem odradzić zakup. Mało tutaj superbohaterskiego mięcha.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2494 dnia: So, 29 Październik 2022, 17:03:09 »
Na szczęście kolejny tom jest dużo lepszy.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline James88

« Odpowiedź #2495 dnia: So, 29 Październik 2022, 17:05:35 »
A mi Kosmiczne Przygody czytało się o niebo lepiej niż Inferno które było dla mnie jak na razie najsłabsze.

Offline Jeez

« Odpowiedź #2496 dnia: Śr, 02 Listopad 2022, 13:48:58 »
Mi tez się czytało lepiej niż inferno, chociaz rysunki Mcfarlane'a bardzo mi podchodzą, tutaj prace Buscemy czy Larsena też świetnie wyglądają. Jeszcze przede mną 3 annuale z końcówki tomu i się zabieram za kolejny.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #2497 dnia: Śr, 02 Listopad 2022, 17:56:55 »
Kosmiczne przygody zdecydowanie najsłabsze z pięciu dotychczasowych tomów. Inferno o niebo lepsze.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2498 dnia: Pn, 05 Grudzień 2022, 15:42:25 »
Krótka analiza Tormentu dokonana przez znany serwis.

https://www.cbr.com/todd-mcfarlane-torment-spider-man-lizard-calypso-marvel/

Offline 79ers

« Odpowiedź #2499 dnia: Śr, 07 Grudzień 2022, 20:15:28 »
Epic Każdy z każdym spadł niestety na luty.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #2500 dnia: Śr, 07 Grudzień 2022, 23:45:19 »
Wiadomo, choć od niedawna i dalej nie rozumiem, jak można tak na ostatnią chwilę opóźnić aż o 2 miesiące.

Offline xardas

« Odpowiedź #2501 dnia: Cz, 08 Grudzień 2022, 06:53:30 »
Kolejki w drukarni pewnie

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2502 dnia: Pt, 16 Grudzień 2022, 19:01:04 »
"Zabójczy Obrońca" to naprawdę pięknie wydany album. Nawet jeśli Bagley rysuje tylko trzy zeszyty, to i tak było warto. Jego Spider-Man i Venom są śliczni. No i kontynuowane są wątki "Przysięgłych" z tego wakacyjnego numeru TM Semic. Tylko brać.

Pytanie do innych - za ile kupiliście swój egzemplarz? Ja dałem 52.50 zł w Gildii i odebrałem za darmo. Zastanawiam się czy ktoś miał taniej. Od nowego roku muszę zacząć z tych cashbacków korzystać.

Online maxim1987

« Odpowiedź #2503 dnia: Pt, 16 Grudzień 2022, 22:51:56 »
Pytanie do innych - za ile kupiliście swój egzemplarz?
40zł

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2504 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 05:40:09 »
@Up
Zdradzisz jak i gdzie?