Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 551617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eridraven

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2100 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 10:30:31 »
@UP

Widzę, że czujesz klimat forum :) Tylko, że to domysły kilku członków tego forum, niemających nic wspólnego z rzeczywistością. Fajnie się to czyta i tyle. A wystarczy pojechać na eventy komiksowe, pogadać z ludźmi, zapytać grzecznie, co i jak.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2101 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 15:05:16 »

Kilka moich słów odnośnie 2 tomu pająka z marvel fresh.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Online michał81

« Odpowiedź #2102 dnia: Cz, 24 Luty 2022, 20:08:38 »
na grudzień zapowiedziano The Amazing Spider-Man Epic Collections vol. 24: Invasion of the Spider-Slayers    
Spoiler: PokażUkryj
Zawierający zeszyty: Amazing Spider-Man #368-377, Annual #27; Spider-Man/Dr. Strange: The Way to Dusty Death; Spider-Man Special Edition: The Trial of Venom,

czyli nadal brakuje vol. 16 oraz vol. 23, aby była ciągłość.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #2103 dnia: Cz, 24 Luty 2022, 20:33:32 »
Kurde, a nie mogli wybrać 23?
No nic, teraz wiemy, że powinien zawierać ASM #361-367 i Annual #26, to jakaś połowa.

Online xanar

« Odpowiedź #2104 dnia: Cz, 24 Luty 2022, 20:34:39 »
Ale to, że nie ma tego fizycznie nie znaczy, że nie ma materiałów, także normlanie można to wydać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #2105 dnia: Cz, 24 Luty 2022, 20:39:46 »
Mucha pokazała, że się da. Byłbym zachwycony, gdyby 23. tom miał światową premierę w Polsce, ale wolę się nie nastawiać.

Online xanar

« Odpowiedź #2106 dnia: Cz, 24 Luty 2022, 20:52:10 »
Jeszcze kwestia tego czy te materiały są w jakimś normlanym stanie czy może trzeba je upgradować, bo jak mają wydać tak jak Mucha, no to może lepiej nie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline andy13

« Odpowiedź #2107 dnia: Cz, 24 Luty 2022, 21:03:17 »
Mucha pokazała, że się da.
Jak wydadzą tak jak Mucha, to dużo osób może i tak nie mieć ciągłości :) a poza tym do czasu jak u nas wyjdzie 22. tom, w USA może zostać wydany 23.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2108 dnia: Cz, 24 Luty 2022, 21:22:46 »
Ehh - Spider-Zabójcy. Wracają miłe wspomnienia gdy się to czytało i oglądało za dzieciaka. :)

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #2109 dnia: Pt, 25 Luty 2022, 13:14:17 »
na grudzień zapowiedziano The Amazing Spider-Man Epic Collections vol. 24: Invasion of the Spider-Slayers    
Spoiler: PokażUkryj
Zawierający zeszyty: Amazing Spider-Man #368-377, Annual #27; Spider-Man/Dr. Strange: The Way to Dusty Death; Spider-Man Special Edition: The Trial of Venom,

czyli nadal brakuje vol. 16 oraz vol. 23, aby była ciągłość.

Troche rozczarowanie ale dzieki za info. Pozytywne jest to, ze nie ida do gory z jakims vol 28 tylko jednak zapychaja dziury. Taka decyzja zwieksza szanse na 16 i 23 w najblizszych wydaniach (jedno w 2023 a drugie w 2024 bo zapewne jeszcze tomy 9 i 10). A do konca 2022 Egmont ma jeszcze 21 i 22 do wydania i tak.

Pytanie czy inne firmy lokalizuja tez epic collection ASM? W jakichs innych krajach? Od ktorego tomu ida?

Ehh - Spider-Zabójcy. Wracają miłe wspomnienia gdy się to czytało i oglądało za dzieciaka. :)

Bagley jakos mniej mi sie teraz podoba niz w latach 90tych, jest dobry ale juz nie robi na mnie tak pozytywnego wrazenia. A co do milych wspomnien to sobie przypomnij "cudownie ożywionych"*  jak dla mnie to był pierwszy skok przez rekina. To oczywiscie jeszcze nie ten kaliber co klon ale juz wiedz, ze cos sie dzieje.

*Choc chyba tutaj bardziej wskazany bylby maly spoiler kto wstaje z martwych bo "niespodzianka" nie bedzie mila dla czytelnika, ktory traktowal historie pajaka powaznie
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Luty 2022, 13:19:44 wysłana przez Hobgoblin »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2110 dnia: Pt, 25 Luty 2022, 17:35:15 »
To był dobry motyw. Zniszczyło to Petera psychicznie i potem przez rok dostawał ciągłe bęcki od każdego, aż do ponownego spotkania z Benem Reilym. Znaczy dopóki się nie zbadali i wtedy znowu go przeciągnięto.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #2111 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 20:15:14 »
Czy ktoś z Was może napisać coś na temat Lepszych Wrogów ? Warto brać ?

Online michał81

« Odpowiedź #2112 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 21:30:43 »
Czy ktoś z Was może napisać coś na temat Lepszych Wrogów ? Warto brać ?
Warto brać. Ale nie spodziewaj się tam Spider-mana jako głównego bohater, jeśli już to pojawia się epizodycznie, albo gdzieś w tle. To jest seria komediowa skupiająca się na 3 ligowych wrogach Pająka. Jeśli czytasz obecnie run Spencera to masz lekki przedsmak tego co jest w tym tomie, bo jednym z głównych bohaterów jest Boomerang. Finalnie to są przygody fajtłapowatej ekipy, która potrafi w najmniej oczekiwanym momencie wbić sobie nóż w plecy, ale zrobi to najbardziej nieudolnie, jak tylko się da.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #2113 dnia: Cz, 17 Marzec 2022, 10:32:22 »
Dzięki za info. Na obecności Spidera wogóle mi nie zależy. Pamiętam jak to wychodziło w Stanach to było sporo pozytywnych recenzji. Nie pytałbym gdyby nie to, że od innego komiksu też w komediowym klimacie, czyli Nextwave mocno się odbiłem... A Ellisa uwielbiam.

Offline Komediant

« Odpowiedź #2114 dnia: Cz, 17 Marzec 2022, 10:42:42 »
Ja się skusiłem pare lat temu na omnibusa, wszędzie ten tytuł był zachwalany, i dałem rade tylko kilka pierwszych zeszytów, totalnie infantylny humor i już po nic Spencera sięgać nie zamierzam. Postacie to kompletne dzbany rzucające tekstami młodszych nastolatków. Rysunki i kolor na plus, ale jak dla mnie to jedyny.