Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 90878 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eridraven

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #255 dnia: Pn, 27 Grudzień 2021, 10:06:03 »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #256 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 16:36:28 »
Spider Man Tom 1 Powrót do korzeni
Venom Tom 1

Witam, jestem nowy w świecie komiksów i chciałbym się dowiedzieć czy Egmont robi dodruki swoich pozycji?
Szczególnie, że Marvel Fresh wyruszył w połowie 2021 więc jest to wciąż aktualna seria wydawnicza.
Czy w przypadku dwóch powyższych pozycji pozostaje już tylko rynek wtórny?
Czy jednak jest szansa, że posiadając cierpliwość można czekać na dodruk i zakupić je w cenie sklepowej?
Czy jeśli są dodruki to są one ogłaszane?

Offline michał81

« Odpowiedź #257 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 16:38:22 »
Spider Man Tom 1 Powrót do korzeni
Venom Tom 1

Witam, jestem nowy w świecie komiksów i chciałbym się dowiedzieć czy Egmont robi dodruki swoich pozycji?
Szczególnie, że Marvel Fresh wyruszył w połowie 2021 więc jest to wciąż aktualna seria wydawnicza.
Czy w przypadku dwóch powyższych pozycji pozostaje już tylko rynek wtórny?
Czy jednak jest szansa, że posiadając cierpliwość można czekać na dodruk i zakupić je w cenie sklepowej?
Pytaj na tym profilu https://www.facebook.com/swiatkomiksu
Obstawiam, że dostaną dodruki tak jak dostał pierwszy tom Avengers.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #258 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:22:18 »
Raczej pewne jest, że dodrukują.

A z tym jest różnie.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #259 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:36:44 »
Skoro wątek Marvel Fresh ożył mam do Was pytanie odnośnie Kate Bishop. Słyszałem, że to dobra i przyjemna seria w street levelowym klimacie. Zastanawiam się, czy kupić. To co mnie odstrasza to dwie rzeczy:

1. Chwalony Hawkeye Fractiona z Marvel Now kompletnie mi nie podszedł.
2. Kelly Thompson jako scenarzystka. Bo jej Jessice Jones miałem ogromny niesmak. Po świetnej serii Bendisa jakby ktoś mnie zdzielił kijem przez łeb.

Jak na tym tle wypada Kate Bishop?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #260 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:48:51 »
Moim zdaniem jeśli Fraction ci nie podszedł, to nie ma co brać.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #261 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:49:27 »
Bardzo słabo. Seria Fractiona (dla mnie w porywach i tylko momentami względnie przyswajalna) w zestawieniu z dokonaniem wspomnianej pani scenarzystki faktycznie może sprawiać wrażenie wyróżniającego się tytułu. Choć z drugiej strony dla mnie Kate Bishop to ogólnie postać bez wyrazu więc być może to zdecydowało o takim właśnie odbiorze poświęcone jej serii.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #262 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:51:40 »
@Marvelek nie doczytałem do połowy nawet, moim zdaniem fatalna seria, nudna i dziecinna. Fraction podobał mi się umiarkowanie ale i tak był znacznie lepszy.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #263 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 09:56:36 »
Jeśli chcę przeczytać wojnę światów i śledzę Thora, to czy muszę nadrabiać Avengersów Aarona? Nie za bardzo chce mi się wchodzić w kolejną serię...

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #264 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 11:20:27 »
Odpowiedzi na to nie znam, ale czytam "Avengers" i mam mieszane uczucia. Nudzę się strasznie przez większość czasu, ale pojedyncze wątki mnie kupują. Problem w tym, że nawet nie pamiętam teraz czyje.

Offline eridraven

« Odpowiedź #265 dnia: So, 05 Luty 2022, 15:55:52 »
Nie musisz. Wystarczy Thorzyce i aktualnego Thora.

Jeśli chcę przeczytać wojnę światów i śledzę Thora, to czy muszę nadrabiać Avengersów Aarona? Nie za bardzo chce mi się wchodzić w kolejną serię...
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Brzon

« Odpowiedź #266 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 11:08:00 »
Mam pytanie:
Przeczytałem 3 tomy Strażników Galaktyki Duggana. Chciałbym przeczytać teraz Wojny nieskończoności, ale..
Czy Wojny mają podobny śmieszkowaty klimat jak Strażnicy, czy jednak cała historia jest dużo poważniejesza i ciekawsza?

Offline LukCook

« Odpowiedź #267 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 11:21:07 »
Mam pytanie:
Przeczytałem 3 tomy Strażników Galaktyki Duggana. Chciałbym przeczytać teraz Wojny nieskończoności, ale..
Czy Wojny mają podobny śmieszkowaty klimat jak Strażnicy, czy jednak cała historia jest dużo poważniejesza i ciekawsza?

W Wojnach jest mniej śmieszków i jest poważniej ale jest mniej ciekawie. Strażników czytało się płynniej i dzięki humorowi opowieści miały charakter. Wojny i prolog do nich, to przynajmniej dla mnie, dość męcząca lektura, z której po kilku miesiącach kompletnie nic nie pamiętam.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #268 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 13:48:24 »
Mam pytanie:https://www.facebook.com/

No jakieś tam śmieszki były. :) Mi się ten event czytało normalnie. Nie miałem jakichś wielkich odchyłów in minus.

https://www.instagram.com/p/CR0-BPnC7WH/
https://www.instagram.com/p/CR1DHjjiOIn/

Raczej pewne jest, że dodrukują.

Jak zdobędą jakiś papier na te dodruki. Ale czytam tu niewesołe informację, bo chcę ominąć te komiksy co wychodzą pojutrze i kupić wszystko 23 marca. Czyżbym miał się obawiać, że może już tych pozycji nie być?

Podwójna Kate Bishop nie była taka zła. Chociaż wkurzył mnie ten ograny zabieg fabularny
Spoiler: PokażUkryj
Kate olewa miłego gościa ktory do niej coś czuje, by polecieć na pierwszego lepszego przystojniaka-hipstera którego spotykają
I to ma być niby feministyczny przekaz w komiksach - błe.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #269 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:10:22 »
No dobra. Mamy katalog, jest więc też rozpiska Marvel Fresh do końca 2022 roku. Wygląda ona tak:

Maj:
- Avengers: Wojna światów (T4)
- Wojna światów

Czerwiec:
- Uncanny X-Men – Cyclops i Wolverine (T2)

Lipiec:
- Deadpool - Weasel idzie do piekła (T3)
- Venom (T2)

Sierpień:
- Thor (T3)
- Król Thor
- Tony Stark Iron Man (T2)

Wrzesień:
- Amazing Spider-man: Za kulisami (T5)
- Ród X/Potęgi X (T1)

Październik:
- Savage Avengers (T1)
- Strażnicy Galaktyki: Wiarołomni (T2)

Listopad:
- Avengers: Wojna upiornych jeźdzców (T5)
- Nieśmiertelny Hulk (T2)

Grudzień:
- Venom (T3)
- Amazing Spider-man: Rzeź absolutna (T6)
___

Na duży plus Mutanci od Hickmana już we wrześniu, z kolei sama seria wydawnicza wyhamowuje w porównaniu do tego, co mieliśmy przed rokiem, gdzie 3 tomy miesięcznie były standardem.