Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 90849 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #75 dnia: So, 01 Maj 2021, 05:48:37 »
Po tych przesunięciach w MCU może zostawili sobie miejsce na tom odnoszący się do premiery filmu na listopad.

Offline eridraven

« Odpowiedź #76 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:05:00 »
Pewnie coś wiedzą, ale czegoś jeszcze nie dopięli.

Stawiam na Daredevila Chipa Zdarskyego, ale czekają na jakiś komiksowy event, żeby to ogłosić.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Damballa

« Odpowiedź #77 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 00:20:10 »
Ma ktoś już może Wojny nieskończoności i może sprawdzić, ile stron ma zeszyt Thanos Legacy #1 ?

Offline miragepl89

« Odpowiedź #78 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 11:48:18 »
Wojny Nieskończoności mają premierę 19 maja ;)

Offline eyesore

« Odpowiedź #79 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 11:56:19 »
tak btw Wojny... czy kolejność czytania ma znaczenie? czy można dowolnie zacząć?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #80 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 12:00:40 »
@UP
Przydałoby się przeczytać Strażników Galaktyki "Brak Porozumienia", w którym to komiksie zaczyna się ten wątek.

Offline eyesore

« Odpowiedź #81 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 12:08:05 »
@UP
Przydałoby się przeczytać Strażników Galaktyki "Brak Porozumienia", w którym to komiksie zaczyna się ten wątek.
mi chodzi bardziej o kolejność WN i WN Odliczanie, czy jest jakaś  kolejność czytania bo według katalogu E. wychodzi ze najpierw WN Odliczanie trzeba przeczytać (czytałem ten tom Strażników)

Offline Damballa

« Odpowiedź #82 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 12:29:43 »
Wojny Nieskończoności mają premierę 19 maja ;)

Rzeczywiście, coś mi się pomyliło, że premiera już dziś. Dzięki!

Offline bogi1

« Odpowiedź #83 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 12:30:15 »
mi chodzi bardziej o kolejność WN i WN Odliczanie, czy jest jakaś  kolejność czytania bo według katalogu E. wychodzi ze najpierw WN Odliczanie trzeba przeczytać (czytałem ten tom Strażników)

No to sama nazwa wskazuje. Odliczanie do Wojen Nieskończoności ;)

Offline Marvelek

« Odpowiedź #84 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 19:48:12 »
Na spokojnie usiadłem dziś przed katalogiem a konkretnie nad częścią Marvel Fresh Start i tak się zastanawiam, czy znajdzie się tam jakaś seria dla mnie. Póki co kusi mnie nieco ten Venom, którego kilka pierwszych zeszytów czytałem. Słyszałem też, że Hulk zebrał dobre recenzje. Nie lubię sałaty Marvela, ale zachęcająco brzmi konwencja horroru. Pytanie do tych, którzy czytali te serie, co sądzicie o:

1. Venomie
2. Hulku
3. Doktorze Starnge'u Marka Waida

Czy te tytułu warto są kurczącego się miejsca na półkach?

Offline PawelC

« Odpowiedź #85 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 20:10:43 »
Imo Immortal Hulk to najlepsza seria Marvela z tego okresu w ogóle. Seria pisana dla starszego czytelnika, świeże spojrzenie na postać ale z jednoczesnym fajnym pociągnięciem wątków z przeszłości. Jedna z niewielu współczesnych serii z wielkiej dwójki w której czuję, że autorzy mieli na nią konkretny pomysł, a nie wychodzi tylko dlatego, że coś z daną postaci musi być wydawane.

Parę słów o serii padło również już wcześniej w wątku Marvel 2.0.

Offline eridraven

« Odpowiedź #86 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 10:39:54 »
W sklepie Egmont przy okazji komiksów Marvel Fresh pojawił się opis oraz grafika z grzbietami. Wraca biały kolor:

Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Mane

« Odpowiedź #87 dnia: Pt, 07 Maj 2021, 05:59:21 »
Hej
Czy warto wejść w serię Avengers w Marvel Fresh? Poprzednia seria z 2.0 była słaba i nie wiem czy jest sens.

Offline korek42

« Odpowiedź #88 dnia: Pt, 07 Maj 2021, 08:23:35 »
dla rysunków może, dla scenariusza już mniej; ogólnie mam wrażenie że te serie Avengers i Spidera z Marvel Fresh Start to robione są dla 14 latków. Tu powalą się po mordzie, tam rzucą jakiś żarcik i tyle. Ja na setke kupuje Hulka i zastanawiam się nad Venomem

Offline LukCook

« Odpowiedź #89 dnia: Pt, 07 Maj 2021, 09:12:19 »
Avengers i Spider z Marvel Fresh to serie zdecydowanie dla młodszego czytelnika. Avengers mają bardziej klasyczny skład niż drużyna z Marvel 2.0, niestety poziom podobny. Czytałem pierwsze tomy w oryginale i opis z postu wyżej w 100% trafiony. Z zapowiedzianych Freshow to Venom i Hulk są godne polecenia. Solidna średnia półka.