Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328633 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #855 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 12:02:55 »
Oni mają cenę 50% (przynajmniej na Marvele z DC nie wiem jak teraz jest) od okładkowej, jak więcej zamówią to im ten rabat lekko się zwiększy o parę procent, trzeba zamawiać przynajmniej miesięcznie za 2k żeby ten rabat utrzymać + do koszty jak np. transport.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Bushiken

« Odpowiedź #856 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 12:13:57 »
Oni mają cenę 50% (przynajmniej na Marvele z DC nie wiem jak teraz jest) od okładkowej, jak więcej zamówią to im ten rabat lekko się zwiększy o parę procent, trzeba zamawiać przynajmniej miesięcznie za 2k żeby ten rabat utrzymać + do koszty jak np. transport.

Masz na myśli handlarzy jak Nick czy Multiversum??

Offline xanar

« Odpowiedź #857 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 12:19:43 »
Wszystkich handlarzy, Diament daje takie rabaty.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #858 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 15:34:17 »
Tak samo czekam na premierę. Możliwe, że zamawiając bezpośrednio od Fleska dostajesz szybciej.

Bookdepository napisalo ze idzie juz na ich magazyn i wkrotce wysylka :)

Offline PawelC

« Odpowiedź #859 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 19:10:55 »
A podałbyś jakiś namiar na niego? Dla niefejsatych.  ::)

Przyłączam się do prośby :).

@Bushiken ja chętnie pogadam o potencjalnych wspólnych zakupach, ale z tego co piszecie nie jestem w waszej lidze :P. Akurat przez ostatnie kilka miesięcy kupiłem kilka Omni, ale zdecydowanie nie stać mnie żeby wydawać na nie 2k co miesiąc.

I jeszcze lamerskie pytanko, co to jest IST? :)

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #860 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 19:20:57 »

@Bushiken ja chętnie pogadam o potencjalnych wspólnych zakupach, ale z tego co piszecie nie jestem w waszej lidze :P. Akurat przez ostatnie kilka miesięcy kupiłem kilka Omni, ale zdecydowanie nie stać mnie żeby wydawać na nie 2k co miesiąc.

Niestety trzeba być fejsowatym, mozna założyć konto na wymyślonych danych jeśli nie chce się nimi dzielić z FB.
Ist to instocktrades, taka amerykańska księgarnia/sklep komiksowy

Offline isteklistek

« Odpowiedź #861 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 20:00:21 »
Bookdepository napisalo ze idzie juz na ich magazyn i wkrotce wysylka :)

Czy może być tak, że oferują coś w sklepie, a później odpiszą, że anulują?

https://www.bookdepository.com/Sensational-She-hulk-By-John-Byrne-Omnibus-John-Byrne/9781302923686?ref=grid-view&qid=1594836404173&sr=1-2
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Lipiec 2020, 20:06:59 wysłana przez isteklistek »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #862 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 21:02:33 »
Czy może być tak, że oferują coś w sklepie, a później odpiszą, że anulują?

https://www.bookdepository.com/Sensational-She-hulk-By-John-Byrne-Omnibus-John-Byrne/9781302923686?ref=grid-view&qid=1594836404173&sr=1-2

Tak ja kiedys tak mialem z Flash Gordon Archives z 5 tomow 2 anulowali.

Offline Antari

« Odpowiedź #863 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 22:47:39 »

instocktrades.com

Offline isteklistek

« Odpowiedź #864 dnia: Śr, 15 Lipiec 2020, 22:48:55 »
napisałem do ATOM jak się nic nie zmieni, to trzeba będzie nauczyć się i zakombinować z BD.

Online Bushiken

« Odpowiedź #865 dnia: Cz, 16 Lipiec 2020, 11:49:12 »

Co do instocktrades już koledzy odpisali. Ważny aspekt to to, że tam na premierę omniaki są -50% lub -48% ceny okładkowej. Marvel wydaje max 4 omnibusy w miesiącu, plus wiadomo że nie wszystko zawsze interesuje lub są to dodruki rzeczy które się ma.  Reasumując nie byłyby to aż tak kosmiczne zakupy.
Co do Messengera to można z niego korzystać nie mając FB, rejestruje się numerem telefonu lub mailem.
Zawsze też są alternatywy jak What's App czy Signal który w dodatku nie śledzi tego co piszemy.

« Odpowiedź #866 dnia: Cz, 16 Lipiec 2020, 12:06:03 »
Również byłbym zainteresowany grupowymi zakupami, jeśli byłby to bezpieczne i tańsze niż z Atom czy MvN. Kupuję 1-3 omnibusy miesięcznie, w zależności od tego co wychodzi.

Offline xanar

« Odpowiedź #867 dnia: Cz, 16 Lipiec 2020, 12:14:47 »
Też warto wiedzieć że jeśli chodzi o krajowy rynek sprzedaży nowych Omnibusów, to Multiversum nie jest najtańsza opcja. Na grupach sprzedażowych ogłasza się Nick Jacholson, który ma nówki sztuki w folii w lepszych cenach niż MvM, bez problemu również sprowadza tytuły których w ofercie nie ma.

To coś słaby biznesem z tego Nick Jacholson, jak bez pejsbuka nic się nie da u niego kupić.

Online Bushiken

« Odpowiedź #868 dnia: Cz, 16 Lipiec 2020, 12:22:40 »
A gdzie niby mógłby wrzucać ogłoszenia ??
Na Olx ??
Na grupach komiksowych związanych z zakupem/sprzedażą wrzuca i to w zupełności wystarcza aby złapać zainteresowanych.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #869 dnia: Cz, 16 Lipiec 2020, 12:27:05 »
Wystarczy, żeby podał maila.