Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1335 dnia: So, 29 Styczeń 2022, 08:48:40 »
Swietna informacja Thx ☺

Offline Kandor

« Odpowiedź #1336 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 22:28:14 »
Pisałem dziś do Azylu jak tam będzie z realizacją mojej "cegły" z DC w postaci Milestone Compendium One  (jeszcze zamówione w preorderze z Multiversum) a oni mi że raczej dostanę na czas, wkrótce. Sprawdziłem na Youtube i już pojawił się pierwszy opis, więc oto link jakby kogoś interesowało: .

Z ogłoszeń parafialnych drobnych: niedawno ogłoszone pełne zapowiedzi książkowe Star Wars wydawnictwa Olesiejuk zachęciły mnie by swoim niecnym zwyczajem znów powiercić im dziurę w brzuchu (poprzez profil na "fejsie") co do zapowiedzi powieści ze świata Marvela* i przed chwilą otrzymałem takową odpowiedź: "W lutym zapowiedz, w marcu premiera, jeśli książka dopłynie. Bo płynie."

[*Wydawnictwo Olesiejuk najwyraźniej przejęło wydawanie powieści z postaciami Marvela. Do tej pory ukazał się "Loki" i "Miles Morales" (tytuł z pamięci) - tego ostatniego nie mylić z inną powieścią z Milesem Moralesem inspirowaną grą na PlayStation, wydaną w Polsce przez wydawnictwo Nowa Baśń.

Offline Kielo

« Odpowiedź #1337 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 15:15:29 »
Nowy "grubas" ze swiata Star Wars w pazdzierniku: Star Wars Legends: The Rebellion Omnibus vol 1

Bedzie to piaty omnibus z Legendami z wydawnictwa Dark Horse.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1338 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 23:35:45 »
Jest tutaj ktoś obeznany w komiksach star wars i mógłby powiedzieć czy któryś zapowiedziany z omniaków jest warty/nie warty kupowania ? Wielkim fanem uniwersum nie jestem ale po ograniu bardzo fajnego fallen order i naczytaniu się pozytywnych opinii o erze dark horse i późniejszych runach zdecydowałem się wejść w temat. Brać wszystko co wychodzi jak leci czy może w wydanych/zapowiedzianych jest jakaś słabizna której lepiej nie ruszać ?
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Kielo

« Odpowiedź #1339 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 23:53:40 »
Ja zawsze powtarzam, ze Dark Horse lepsze komiksy wydawal niz Marvel wiec moge byc nieobiektywny. Moim zdaniem wszystkie Omni oprocz tego, o ktorym pisalem wczesniej, warto kupic. W przyszlym tygodniu a przyklad wychodzi  Rise of the Sith gdzie jest mnostwo historii z okolic Epizodu 1, ale z tego co sie orientuje to wszystko bylo juz w Polsce wydane.

Dla fanow SW wiekszosc tych omnibusow polecam zdecydowanie.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1340 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 20:20:05 »
@kielo Który to omni o którym pisałes wcześniej i nie warto ? ten the rebellion ? Co do ewentualnych dubli, w pl nie mam nic z tego uniwersum więc będę trzaskał te omnibusy jak leci, dzieki :)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Kielo

« Odpowiedź #1341 dnia: So, 05 Luty 2022, 15:12:09 »
Tak, ten Rebellion jest moim zdaniem slaby bo masz: marnie narysowany Vader’s Quest wydany juz u nas dwukrotnie, infantylne historyjki z magazynu Star Wars Kids, bardzo przecietny i rowniez wydany w Polsce Star Wars (2013) z Dark Horse, ramotke Star Wars 3D, ktora wydrukowana jest w 2D :) i kilka pojedynczych zeszytow Empire. Wiekszosc omnibus ma lepiej dobrany material.

Offline Odyn

« Odpowiedź #1342 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 23:38:46 »
Słuchajcie, ogłoszenie parafialne. Jest tutaj ktoś z Gliwic i/lub okolic kto chciałby razem ze mną zrobić zamówienie na Azylu Komiksu? Pytam z jednego prostego powodu - tam im więcej masz w koszyku tym lepsza cena jest. Mam w zamyśle dwa omnibusy, może ktoś z Was też myśli nad dwoma jakimiś a sami wiecie że np. 4 omnibusy robią już fajna cenę :) jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać priv do mnie. Możemy potem zgadać się przez fejsa czy w inny sposób by się "zweryfikować" :)

"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1343 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 09:22:48 »
@Odyn

Jeśli zamawiasz u nich w preorder to można dodawać produkty do tych z preordera i liczy się on do kwoty w koszyku.

Offline Odyn

« Odpowiedź #1344 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 09:51:48 »
@Odyn

Jeśli zamawiasz u nich w preorder to można dodawać produkty do tych z preordera i liczy się on do kwoty w koszyku.
Raczej nie biorę nic z preordera - czekam w większości przypadków na MEGA SALE lub Ofertę ekspozycyjną. Myślałem nad Śmiercią i Powrotem eSa, ale nie zrabatuje tego preordera np. do kwoty 360 zł (to jest dla mnie max ile mogę dać za omnibus). Dlatego też niestety jestem skazany na Azyl, bo mają najlepsze promocje / okazje dla mojego portfela.
Amazon.com czasami ma dobre ceny, ale zabijają je koszta przesyłki. Amazon.pl już taki fajny cenowo nie jest.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1345 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 10:05:56 »
@Odyn

Jeszcze nie zamawiałem obecnego preordera, miałem w tym tygodniu.
Jeśli odpowiada Ci wysyłka przeze mnie np. paczkomatem mogę zamówić dla Ciebie tego Omniaka Supermana z maksymalnym ich rabatem 20%.
Jak będziesz zainteresowany uderzaj na priv.

Online stab

« Odpowiedź #1346 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 14:43:08 »
Omar wrzucił zapowiedzi dwóch nowych omniakow z pajączkiem, dobry rok do zaczęcia zbierania omniaków :)

Offline Odyn

« Odpowiedź #1347 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 14:43:28 »
@Odyn

Jeszcze nie zamawiałem obecnego preordera, miałem w tym tygodniu.
Jeśli odpowiada Ci wysyłka przeze mnie np. paczkomatem mogę zamówić dla Ciebie tego Omniaka Supermana z maksymalnym ich rabatem 20%.
Jak będziesz zainteresowany uderzaj na priv.
Wysłałem Ci priva ;)

Offline PB94

« Odpowiedź #1348 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 15:38:35 »
Kolejny star warsowy omnibus Star Wars: War of the Bounty Hunters

Warte przeczytania czy raczej nic specjalnego?

Offline Kielo

« Odpowiedź #1349 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 00:04:19 »
To chyba najbardziej zalezy od tego jakie kto ma oczekiwania... ja osobiscie dosyc dobrze oceniam ten event i zaryzykuje stwierdzenie, ze jesli chodzi o komiksy Star Wars spod szyldu Marvela to ten omnibus jest jednym z lepszych.