Autor Wątek: Old DC od Egmontu  (Przeczytany 34957 razy)

Offline xanar

Odp: Old DC od Egmontu
« Odpowiedź #90 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:14:46 »
W sumie nic nie jest  :) jak chcesz tylko to co rysował Lee to wszytko jest ok. :)

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #91 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:16:16 »
Wolę mieć nawet niekompletne, tak jak za czasó Tm-Semic, niż nie miec możliwości kupienia w PL wcale.
Ale takie wydanie masz, wystarczy poszukać na rynku wtórnym starych Tm-semiców ;)

Coś jest z nimi nie tak? Bo zastanawiam się nad kupnem (na Aros/Bonito są w dobrej cenie)?
Masz wybrane zeszyty, pomiędzy którymi masz dziury fabularne, uzupełnione co prawda w postaci streszczeń.

W sumie nic nie jest  :) jak chcesz tylko to co rysował Lee to wszytko jest ok. :)
No właśnie tam brakuje pomiędzy zeszytów które rysował Jim Lee ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Maj 2020, 13:21:09 wysłana przez michał81 »

Offline laf

« Odpowiedź #92 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:24:10 »
Coś jest z nimi nie tak? Bo zastanawiam się nad kupnem (na Aros/Bonito są w dobrej cenie)?
To jest po prostu wycinek kilku zeszytów z "Uncanny X-Men" rysowanych przez Lee (i to nawet nie wszystkich rysowanych przez niego): #248, #256-258, #268-269, #273-277.

Poniżej podsumowanie recenzji na KZ:
„X-Men. Jim Lee” to komiks, który mogę polecić fanom przede wszystkim klasycznych przygód Dzieci Atomu, a dopiero w drugiej kolejności słynnego rysownika. Nie zrozumcie mnie źle, jeżeli lubicie Jima Lee, to musicie sięgnąć po ten tytuł. Jeżeli jednak wcześniej nie mieliście styczności z klasycznymi historiami o mutantach albo tak jak ja za nimi nie przepadaliście, to lektura może okazać się dla Was dość ciężka. Dla mnie była, ale i tak nie żałuję.
https://kzet.pl/2020/02/x-men-jim-lee-recenzja/

Edit. Panowie mnie trochę ubiegli  :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Maj 2020, 13:26:02 wysłana przez laf »

Offline Odyn

« Odpowiedź #93 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:26:16 »
Nie lubie takich wydań jak ci X-Meni oraz przykładowo Aquaman z okładką Alexa Rossa. Bezsensowe zbiory, które starczą "na raz", by zapoznać się z daną postacią/postaciami i puścić dalej, bo jak się ma ochotę na więcej to jedynie anglojezyczne wersje zostają. To szczerze? Wolałbym od razu sięgnąć po ang wydania, przynajmniej dostałbym całe historie które mnie interesują.
Samemu zastanawialem się nad ww. pozycjami, ale jak przeczytałem że to zbiory wybranych zeszytów to podziękowałem.

EDIT: lepiej jakby w takim tomie dali 1-2 konkretne, zamknięte historie, niż 6-10 różnych początków jakichś tam historii
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Maj 2020, 13:29:47 wysłana przez Odyn »
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

JanT

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:36:10 »
Całością tych X-Men interesował się też inny wydawca a Egmont rzucił nam jakiś ochłap i zablokował resztę.
Mogli wcześniej ruszyć z Ultimate a nie cudować :)

Offline xanar

« Odpowiedź #95 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:38:16 »
No i kto tutaj prowokuje  :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:40:19 »
Przecież nie chodzi mi o Hachette.

Kolekcja X-Men nie ruszyła nigdzie a była testowana w trzech krajach.

Offline laf

« Odpowiedź #97 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:40:37 »
Całością tych X-Men interesował się też inny wydawca a Egmont rzucił nam jakiś ochłap i zablokował resztę.
Mogli wcześniej ruszyć z Ultimate a nie cudować :)
To niech ten inny wydawca (i tak wiemy, że chodzi o Muchę  ;)) w końcu się za to weźmie, nie patrząc na to robi zachowawcza konkurencja  ;).
Chociaż trzeba przyznać, że w kwestii klasyki Mucha robi dużo dobrego dla X-Menów  :)

P.S. Ale nam temat wyewoluował  ;)

Juby

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:41:07 »
O tym, że to wybiórcze historie z brakami w środku wiem i nie przeszkadza mi to.

Cytat: michał81
Ale takie wydanie masz, wystarczy poszukać na rynku wtórnym starych Tm-semiców

Mam stare Semici (choć nie wszystkie), teraz chciałbym mieć wszystko w wydaniach zbiorczych, na gładkim paperze, z tekstami pisanymi czytelniejszą czcionką. Więc owszem, chciałbym - nawet niekompletnego - wydania Knightfall przez Egmont i nawet 150 zł by mnie nie zraziło, bo na pewno udałoby się go upolować w jakiejś fajnej promocji za 2/3 tej ceny.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:41:44 »
To niech ten inny wydawca (i tak wiemy, że chodzi o Muchę  ;)) w końcu się za to weźmie, nie patrząc na to robi zachowawcza konkurencja  ;).
Przecież Egmont tym swoim wydaniem zablokował to na lata.

Offline xanar

« Odpowiedź #100 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:45:44 »
"Egmont zablokował" i "Egmont rzucił nam jakiś ochłap" prowokacja jak nic  :) zobaczysz zaraz ktoś się uaktywni i jeszcze ci przytaknie, że dobrze piszesz  :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:47:58 »
Jak na razie to tylko ty się tu doszukujesz prowokacji. Podałem fakty. Musiałeś nawet teraz wtrącić swoje o Bazylu :)

Offline michał81

« Odpowiedź #102 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:55:57 »
A bierzecie pod uwagę, że Egmont widzi co lepiej mu się sprzedaje? Może być tak, że miękko okładkowe Batmany idą lepiej niż te w HC. Może na takiej podstawie kalkuluje nakłady i wyprzedanie np. takiego Spider-man McFarlane'a nie znaczy wcale, że lepiej się sprzedał niż Spider-man z Marvel Now. Analogiczna sytuacja może być z Batmanem. My tego nie widzimy. Egmont to widzi. Stąd decyzje raczej o nie drukowaniu historii, które miały premierę w czasach Tm-Semica. (Zabójczy żart wiadomo jest drukowany ze względu na Moore i to co napisałem po prostu go nie obejmuje.)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 13:57:36 »
Ale Deadpoola masz w SC i HC i to samo ze Spider-Manem. Poza tym co było w TM-Semic jest jeszcze pełno Batmana do wydania np ten Paul Dini.
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Maj 2020, 13:59:53 wysłana przez JanT »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #104 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 14:01:31 »
Batman by się nie sprzedał? To jedyny bohater, obok Lobo, którego niektóre deluxy się wyprzedały.