Autor Wątek: Neil Gaiman  (Przeczytany 41424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Neil Gaiman
« Odpowiedź #90 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 09:05:37 »
Dark Horse przerywa wydawanie "Anansi Boys". Mocna wypowiedz scenarzysty/autora adaptacji prozy Gaimana.

https://www.cbr.com/neil-gaiman-anansi-boys-canceled-dark-horse/

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #91 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 00:35:00 »
Nie ma to jak nasrać na swoich czytelników, którzy kupują serię licząc na jej koniec, tylko dlatego że autor oryginału coś zrobił lub nie.

Czy tylko ja mam problem z dostrzeżeniem tu logiki? Jeszcze oni próbują to sprzedać jako PR-owo coś pozytywnego. Pewnie kilka Julek z twittera się ucieczy, good for them.

Offline stab

« Odpowiedź #92 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 21:24:56 »
Tutaj długi i wyczerpujący materiał od Jaśmin.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #93 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 07:10:55 »
Tutaj długi i wyczerpujący materiał od Jaśmin.

Fajnie, że już po 3 sekundach wiadomo, że to jakiś wysryw niewarty oglądania.

Tymczasem prokurator w USA nie postawił Marilynowi Mansonowi zarzutów o rzekome molestowanie z powodu przedawnienia i braku dowodów. Oby więcej takich wyroków. Skończy się pajacowanie z #metoo i innymi bzdurami.

Mam nadzieję, że Gaiman nie będzie siedział cicho i założy procesy o zniesławienie

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #94 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:10:01 »
Nie ma to jak nasrać na swoich czytelników, którzy kupują serię licząc na jej koniec, tylko dlatego że autor oryginału coś zrobił lub nie. Czy tylko ja mam problem z dostrzeżeniem tu logiki?

Logika jest prosta. Jeśli opinia publiczna uważa, że autor uczynił coś karygodnego, to oni nie dosypują mu w nagrodę dukatów. Nawet jeśli sami na tym kasę utopią, to ostatecznie wizerunkowo i tak im się to opłaci, bo karuzela Gaimana dopiero zaczyna się kręcić, a Neil z niej wypadł na pierwszym obrocie. Jego już nie ma, choć może jeszcze to do niego nie dotarło.

Ewentualny wyrok czy umorzenie sprawy niewielu tu zmienią, bo nawet w wersji przedstawianej przez Gaimana będzie on osobą dla opinii publicznej nieakceptowalną.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #95 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:21:38 »
Logika jest prosta. Jeśli opinia publiczna uważa, że autor uczynił coś karygodnego, to oni nie dosypują mu w nagrodę dukatów. Nawet jeśli sami na tym kasę utopią, to ostatecznie wizerunkowo i tak im się to opłaci, bo karuzela Gaimana dopiero zaczyna się kręcić, a Neil z niej wypadł na pierwszym obrocie. Jego już nie ma, choć może jeszcze to do niego nie dotarło.

Ewentualny wyrok czy umorzenie sprawy niewielu tu zmienią, bo nawet w wersji przedstawianej przez Gaimana będzie on osobą dla opinii publicznej nieakceptowalną.
Co pięknie pokazuje hipokryzję i relatywizm moralny społeczeństwa.

Offline Kadet

« Odpowiedź #96 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:25:57 »
Oby więcej takich wyroków. Skończy się pajacowanie z #metoo i innymi bzdurami.

Nie bronię Ci prawa do swoich poglądów, ale to jest tak wrażliwa sprawa, że na Twoim miejscu ważyłbym trochę słowa, bo łatwo wyjść na kogoś, kto lekceważy ludzkie tragedie. Czy każda sprawa zakładana pod banerem "MeToo" jest uzasadniona? Pewnie nie. Czy są wśród nich sprawy okropne, w których kobietom wyrządzono straszne krzywdy? Oczywiście, że tak. Dlatego takie obcesowe generalizowanie w moim odczuciu nabiera niezbyt korzystnej wymowy.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #97 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:29:17 »
Kierując się podobną logiką należałoby zbanować pewnie z 10% arcydzieł literatury, bo wielu pisarzy nie było sympatycznymi ludźmi.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #98 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:30:58 »
Nie bronię Ci prawa do swoich poglądów, ale to jest tak wrażliwa sprawa, że na Twoim miejscu ważyłbym trochę słowa, bo łatwo wyjść na kogoś, kto lekceważy ludzkie tragedie. Czy każda sprawa zakładana pod banerem "MeToo" jest uzasadniona? Pewnie nie. Czy są wśród nich sprawy okropne, w których kobietom wyrządzono straszne krzywdy? Oczywiście, że tak. Dlatego takie obcesowe generalizowanie w moim odczuciu nabiera niezbyt korzystnej wymowy.
Ale ja mam naprawdę gdzieś na kogo wyjdę. Ludzie to debile, którzy nie rozumieją co się do nich mówi, więc niewiele mnie obchodzi ich opinia. Najwyżej dostanę bana. Ale tutaj można dostać bana za nic, jednocześnie pozostając bezkarnym nagminnie i w sposób rażący łamiąc regulamin. To jest tak naprawdę losowe.

MeToo wyrządziło więcej szkód kobietom niż mityczny patriarchat, bo teraz po prostu żaden normalny, rozsądny facet nie wierzy kobietom. I słusznie.

Offline Kadet

« Odpowiedź #99 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:41:48 »
Ludzie to debile, którzy nie rozumieją co się do nich mówi, więc niewiele mnie obchodzi ich opinia.

To... tak w zasadzie jaki w takim razie jest sens uczestniczenia w forum dyskusyjnym?

teraz po prostu żaden normalny, rozsądny facet nie wierzy kobietom

No proszę, miło w poniedziałek z rana dowiedzieć się, że jestem nienormalnym i nierozsądnym facetem ;)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline eyesore

« Odpowiedź #100 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:57:05 »
Ale ja mam naprawdę gdzieś na kogo wyjdę. Ludzie to debile, którzy nie rozumieją co się do nich mówi, więc niewiele mnie obchodzi ich opinia. Najwyżej dostanę bana. Ale tutaj można dostać bana za nic, jednocześnie pozostając bezkarnym nagminnie i w sposób rażący łamiąc regulamin. To jest tak naprawdę losowe.

MeToo wyrządziło więcej szkód kobietom niż mityczny patriarchat, bo teraz po prostu żaden normalny, rozsądny facet nie wierzy kobietom. I słusznie.
To po co bierzesz udział w forum dyskusyjnym?
A czy Ty wszystko rozumiesz co się do Ciebie pisze/mówi? Czy tylko Ci się tak wydaje?

"I słusznie." Naprawdę? Mam nadzieję że spotkasz kiedyś jakaś kobietę, na której Ci będzie zależało  i ona Ci wytłumaczy że prawdziwy facet NIGDY by nie powiedział że jakiejkolwiek kobiecie powinna się stać się krzywda.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #101 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:58:46 »
Co pięknie pokazuje hipokryzję i relatywizm moralny społeczeństwa.

Ale dlaczego relatywizm? Prawo to jedno, moralność to co innego. Mnie brzydzi facet traktujący kobietę jak szmatę, niezależnie od tego, czy ona się na to zgadza. Brzydzi mnie każdy podstarzały zbok, który poluje na naiwne nastolatki, niezależnie od tego, czy według prawa jest to legalne czy nie. Jeśli w dodatku jest pisarzem, intelektualistą pozującym na feministę, to cóż... opinia czytelników o nim przekładać się będzie wprost na jego finanse.

Offline jahred666

« Odpowiedź #102 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 10:13:42 »
czy Gaiman dostał oficjalne zarzuty? czy został prawomocnie skazany? NIE!

Ludzie skończcie w końcu z osądzaniem i tym jeba..m chorym "cancel culture". Zachodnie Lewactwo totalnie już pozjadało ludziom mózgi.

Dopóki nie ma prawomocnego wyroku skazującego, dopóty NEIL GAIMAN jest NIEWINNY!!!

Offline xanar

« Odpowiedź #103 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 11:04:18 »
Próbowałem dowiedzieć się coś więcej, ale po tej pierwszej kobiecie dałem sobie spokój, ona powiedziała, że wtedy nie postrzegała tej "akcji w wannie" jako, sex bez zgody obopólnej czy jak to się po polsku nazywa.

Z tego co wiem te wszystkie kobiety miały powyżej 18 lat i jak w wielu takich sprawach, tam pewnie wszyscy wiedzieli co się dzieje a jednak kolejne kobiety się z nim spotykały.

Nie podoba mi się, że dorosłe kobiety traktuje się jak dzieci i zdejmuje się z nich odpowiedzialność za to co robią, to są dorośli ludzie. Jeżeli ktoś twierdzi, że one nie widziały co robią, to może odebrać kobietą prawa wyborcze i dać dopiero po 40-tce czy kiedy tam kto uważa będą już wiedziały.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Komediant

« Odpowiedź #104 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 11:08:58 »
Aż mam ochotę sięgnąć z półki i przeczytać jego "How to Talk to Girls at Parties".