Bardzo długo coś była cisza pomiędzy testem a starterem. Prawie rok. Zwykle to trwało krócej. W międzyczasie też zmieniła się panorama, więc widać w Hachette mocno trwała burza mózgów.
I jak mówiliśmy z Mikołajem na filmie po teście - mimo wszystko WKKM było dawno, od tego czasu mamy nowe pokolenie osób czytających komiksy. Problem jest taki, że patrząc na tomy zagraniczne to też duża część z tego to materiał wydany przez Egmont który jest dostępny w sprzedaży, lub był przez długie lata.
Sam podchodzę do niej tak, że będę brał wybrane tomy, chętnie uzupełnienie swoją kolekcję o wybrane tytuły - ale całości nie opłaca mi się brać właśnie ze względu na powtórzony materiał - i też nie mam miejsca tyle na półkach żeby pchać się w kolejne 80 tomów. I cena też większa - 54zł za tom, 46zł z Empik Premium, czyli prawie stówka co miesiąc, to już trochę robi różnice dla mojego budżetu, jako, że też mam inne wydatki, i inne komiksy do kupowania.
Ale wracając do długiego czasu pomiędzy testem - coś tsk czułem, że jak ma ruszyć to jak BiZ będzie skończona, albo będzie blisko końca - i faktycznie tak będzie, BiZ weszło już w 104 tom, jeszcze 16 i zwijamy raczej interes.