Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 91386 razy)

Offline LukCook

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #61 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 18:51:56 »
Nie wiem czemu Hachette tak się uparło ciągle dublować Egmonta!?

Hachette uparło się żeby dublować Hachette.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #63 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:04:00 »
Czy wy widzicie ten piękny plakat Del Otto?? Za 15 zł, to jest must have dla komiksiarza.
No i dają graficzki - bardzo dobrze. Grafiki sprzedają Kolekcje.

Lubelskie to najlepsze województwo w Polsce. Dzięki Motyl za zdjęcia.

Offline Motyl

« Odpowiedź #64 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:20:13 »
Hachette uparło się żeby dublować Hachette.

Oby jeszcze umieli to wykorzystać, czyli jak coś powtarzają, to mają już gotowe tłumaczenie, a nie robić je od nowa. Ten sam zespół robi MO i MH, a biorąc pod uwagę "standardy" Hachette, to doba powinna mieć 36 godzin. 

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #65 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:37:45 »
Czy wy widzicie ten piękny plakat Del Otto?? Za 15 zł, to jest must have dla komiksiarza.

Ale zaraz, przecież to w większości same duble, które już są na rynku:) Ja mam nadzieję, że na teście się skończy bo zdecydowanie wolę pełne wydania.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #66 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:40:26 »
Fajna ta lista:
- dubel
- dubel
- dubel
- dubel
- dubel
- dubel
- dubel
- must have?
- dubel
- dubel
itd.

Offline FanEgmontu

« Odpowiedź #67 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:54:14 »

podziwiam fakt, że chce ci się tak trollować od lat oraz, że ludziom od kilku lat chce się z tobą spierać xDDD.

Od siebie dodam. Trzymam kciuki za niepowodzenie tej kolekcji bo jak wiadomo kolekcje tylko psują rynek.

Offline Kadet

« Odpowiedź #68 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:56:01 »

Ja widzę, że według listy tomów z grzbietów, nie ma tych Avengers Bendisa, o których pisałeś...

Ale trzeba oddać z kolei sprawiedliwość, że poza paroma drobiazgami te materiały dodatkowe ze zdjęć tomu wydają się pisane całkiem ładną i składną polszczyzną.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline amsterdream

« Odpowiedź #69 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:57:14 »
100% dubli w dublach.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #70 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 20:02:20 »
Ja tu kiedyś pisałem o Marvel Legendary, że warto byłoby to wydać w Polsce. Bo nawet jeśli wyszłoby 99 dubli, to dostalibyśmy wreszcie polskie Armor Wars i to by było tego warte. Tu jest to samo. Polskie Dark Avengers jest warte tego, żeby nawet cała reszta była dublami. A przecież tak nie jest. Numer drugi testu to pominięty przez Egmont Deadpool zabija Universum Marvela. Bo przecież jak zaczęło się od Marvel Now, to potem wrócić do 2011 roku nie dało rady. Potem premierowy Wolverine. Potem Mity, czyli tak lubiane na tym forum przeartyzowane enty raz sprzedawane originy. Może i reszta Kolekcji to więcej niż połowa dubli z WKKM, ale test jest spoko. BiZDC był w całości zdublowany na początku, ale i tak ruszył.

Nawet w ostatnim tygodniu na forum były głosy, że ten by chciał kupić tanio Planetę Hulka i Wojnę Hulka, tamten AvX, że Weapon X jest już niedostępna. No to proszę - macie. Kupujcie, to może to wszystko wyjśc ponownie. Ale dalej jest nawalanie Hachette, zamiast wreszcie uznanie że jest wielkie i dobre.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #71 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 20:03:37 »
Jet też w Traffice, lubelskie.

Jak ktoś chce 1y numer to zapraszam na priv
Jak jedziemy z autoreklamą to i ja się przyłączę. Też mogę skombinować ze sklepu :D
Zasada ta sama jak przy Marvel Origins: na księdza lub dobrego Samarytanina ;) (kto wie, ten wie; kto nie, niech pisze to się dowie)

8azyl, wiedz, że jak ta kolekcja ruszy to będzie i moja zasługa, nie twoja ;D

Offline Smok

« Odpowiedź #72 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 20:05:48 »
Niby sporo dubli WKKM i rzeczy wydanych przez Muchę i Egmont, ale jeśli ktoś nie ma wydań z wcześniejszych kolekcji, to "Must Have" nie wypada źle.

Czy wy widzicie ten piękny plakat Del Otto??

Mowa o tym plakacie (zdjęcie ze strony Dodatki w kiosku) czy pojawił się inny? Jeśli o tym, to autorem wykorzystanej grafiki jest Alex Ross.

Offline Kadet

« Odpowiedź #73 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 20:09:03 »
Ja tu kiedyś pisałem o Marvel Legendary, że warto byłoby to wydać w Polsce. Bo nawet jeśli wyszłoby 99 dubli, to dostalibyśmy wreszcie polskie Armor Wars i to by było tego warte. Tu jest to samo. Polskie Dark Avengers jest warte tego, żeby nawet cała reszta była dublami. A przecież tak nie jest. (...)

Nawet w ostatnim tygodniu na forum były głosy, że ten by chciał kupić tanio Planetę Hulka i Wojnę Hulka, tamten AvX, że Weapon X jest już niedostępna. No to proszę - macie. Kupujcie, to może to wszystko wyjśc ponownie. Ale dalej jest nawalanie Hachette, zamiast wreszcie uznanie że jest wielkie i dobre.

Ale na tej liście tomów ze zdjęć powyżej nie ma "Dark Avengers", "Broni X" ani "Avengers kontra X-Men"... Jest tylko "Planeta Hulka" i "WWH".
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline kknd2

« Odpowiedź #74 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 20:11:43 »
Pierwsze wrażenie z pierwszego numeru jest takie że okłada jest matowa, złoty pasek Must-Have jest błyszczący.
Redakcja: Arek Wróblewski
Dodatki - sopko
I to cienki tomik