Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 90754 razy)

tomekrusłan i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dmlakers1

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #30 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 15:51:08 »
Zemsta Sinister Six - (z oryginalnej serii Spider-Man) gdzie Larsen nauczył się porządnie rysowaćDubel ale tylko z polskiego Spider-Mana 8-9/1993
Który to konkretnie tom z tej kolekcji z tą właśnie historią?
Przeglądałem listę hiszpańska i nie zauwazylem

Online Kadet

Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

« Odpowiedź #32 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:18:48 »
Tak przeglądając te tytuły dziwię się, że Egmont do tej pory nie wydał chociażby "Planety Hulka" i tego wszystkiego co działo się w okolicach pierwszej "Wojny Domowej", chociażby "New Avengers" Bendisa :/ Co do kolekcji, to kilka tomów MOŻE bym wziął, ale całości kupować bym nie kupował.

Szkoda, że kolekcji "Spawna" nie zrobią :P
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline martinus100

« Odpowiedź #33 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:28:16 »

Offline Motyl

« Odpowiedź #34 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:35:46 »
Nie ma tu błędu.
Chodzi o to, że jest ich dwóch.

To jest w Ruchu? Kolporterze? Czy wszędzie?

Jest w Ruchu.

Zemsta Sinister Six - (z oryginalnej serii Spider-Man) gdzie Larsen nauczył się porządnie rysować😀Dubel ale tylko z polskiego Spider-Mana 8-9/1993😃

Spokojnie, Egmont kiedyś to wyda.

Online Kandor

« Odpowiedź #35 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:39:26 »
Jestem spokojny, jednak wiecznie żyć nie będę😄

Offline Motyl

« Odpowiedź #36 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:43:52 »
Jestem spokojny, jednak wiecznie żyć nie będę😄

Myślę, że zrobią to w ciągu 2 lat. Ze Straczynskim zwlekali jakieś trzy lata, ale w końcu wyszedł.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #37 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:47:50 »
Jest w Ruchu.

Spokojnie, Egmont kiedyś to wyda.

Szcześniak i Timofiejuk, dwóch panów, którzy za swoją "pracę" powinni mieć w branży wilczy bilet. To ja jednak podziękuję za ten półprodukt.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #38 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:54:09 »
Jakieś takie niepotrzebne mi się to wydaje na naszym runku. Dubel na dublu :)

Must Have składa Panini. I wykorzystuje to co tam ma w składziku. Oczywiście jest dużo dubli, tak jak w Ultimate czy Marvel Legendary. A tu przecież tak @wayne narzekał że on miał tylko 16-17 lat za czasów WKKM i nie mógł mamy poprosić, żeby mu kupiła jakieś tomy. Dziś czytałem, że Av vs X jest za drogie na Allegro. No to teraz nie będzie. :) Oczywiście dziś ja nie potrzebuję drugich wydań albo entych wydań po TM-Semic, Musze, Egmoncie i Hachette. Ale trochę premier jest, test się zaczyna premierowo i te tytuły oczywiście bym brał.

A co w takim razie będzie w pierwszych dwóch, skoro ta miniseria "Spider-Men Vol 1 (2012)" znajduje się w trejdzie "MILES MORALES ULTIMATE SPIDER-MAN ULTIMATE COLLECTION TP VOL 01" i będzie się znajdować w "Modern Era Epic Collection: Miles Morales: Spider-Man Vol 1"?

Ale to po złożeniu tego z tomem WKKM, to może być cała zawartość 1 tomu i nie trzeba będzie go kupować od Egmontu.

Kupiłby ktoś dla mnie pierwszy numer tej kolekcji?

Pisz do Motyla, bo on jest z Lublina. ;)

Cena rośnie bo jest inflacja. Popatrzcie jak gwałtownie skoczyła cena Giganta, która wynosi już 25 zł. To samo z resztą komiksów Egmontu. Który ich komiks twardookładkowy superhero kosztuje teraz 54 zł? Ja sobie nie przypominam takiego z tego roku. Poza tym z Empik Premium będzie to koszt ok 45 zł a nie 54.

Tylko jedna sprawa. Żeby to ruszyło w przyszłym roku, to test musiałby pójść bardzo dobrze. Czyli trzeba by pójść do tych Inmedio, Kolporterów i Światów Prasy i wykupić wszystko do cna. W Trójmieście i Lublinie. Mnie niestety tam nie ma, więc cała nadzieja w innych rezydentach. Jeśli to się nie stanie to ten test może podzielić los nieodżałowanej Kolekcji Spider-Mana.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #39 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:55:18 »
Wielka Kolekcja Dubli Marvela.

Jedyne sensowne tytuły jakie tam widzę to Punisher War Zone, Inhumans i X-Men Careya. Ciekawe ile Bazyl kupi jako naczelny hejter dubli.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #40 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:56:53 »
Tak przeglądając te tytuły dziwię się, że Egmont do tej pory nie wydał chociażby "Planety Hulka" i tego wszystkiego co działo się w okolicach pierwszej "Wojny Domowej", chociażby "New Avengers" Bendisa

To ostatnie to akurat wydawała Mucha.

Tego Punishera chętnie bym wziął

https://www.originalcomics.fr/panini-comics/41436-punisher-war-zone-must-have-vf-9791039122771.html

Klasyk nad klasykami. To akurat pasuje do tej kolekcji.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #41 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:59:55 »
test się zaczyna premierowo i te tytuły oczywiście bym brał.

To Ty, największy fan kolekcji, nie wiesz, że te zeszyty były w 79 tomie SBM??!!
Hachette (nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni) dubluje sama siebie. Pewnie się zapatrzyli na Egmont, co?

Offline kknd2

« Odpowiedź #42 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:06:31 »
Jet też w Traffice, lubelskie.

Jak ktoś chce 1y numer to zapraszam na priv

Offline Crono

« Odpowiedź #43 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:09:35 »
Ależ marudzisz. Fajnie że ta kolekcja jest testowana, bo wiele z historii w niej zawartych jest wartych przeczytania. Przecież nie dla panoramy kupuje się komiks.
Masz rację, nie dla panoramy. Ale powiedz mi proszę, co jest w złego tej kolekcji, bo nie bardzo rozumiem to narzekanie tutaj. Jak ktoś trafnie zauważył, na rynku książki to normalne że są różne wydania tej samej pozycji. Więcej, jakoś nie pamiętam aby były narzekania np. na kolekcję Terryego Pratchetta z tego powodu, że przecież świat dysku został już wydany (no chyba że coś przeoczyłem). Uważam że to bardzo dobrze, że Hachette znowu próbuje trafić do osób, które potencjalnie mogą zacząć czytać komiksy. A że są duble? No są i co z tego? Jeżeli kolekcja ruszy, to ja kupię te komiksy które mnie interesują a resztę oleję. Niestety, nasz rynek jest jaki jest i nie oszukujemy się, ale wiele z tytułów w tej kolekcji nie ukazałoby się na naszym rynku, albo ukazało za 10-15 lat. A że mogli wydać jakąś kolekcję bez dubli? Może i mogli, ale nie wydali.

Offline michał81

« Odpowiedź #44 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:19:40 »
test się zaczyna premierowo
Nie zaczyna się, przecież ten tom był w KSM. Jak już masz bronić tego startu kolekcji to rób to z sensem i nie kłam