Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 92283 razy)

bambosz32 i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Saruto

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #570 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 21:17:11 »
Nie wiem więc dlaczego eridraven stwierdził, że będzie wiele nowych tomów. Po co wprowadzać ludzi w błąd?
On dużo promuje komiksy z kolekcji, więc może ma jakieś przecieki.

Offline Xmen

« Odpowiedź #571 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 23:37:27 »
Mam obie i będę kupował MMH. Dlaczego? Bo pojawi się w niej wiele historii, które jeszcze nie ukazało się w Polsce, ani we wymienionych przez Ciebie kolekcjach.

A inni wydawcy ich nie opublikują.
@Wayne, tutaj pisał o całej kolekcji, nie tylko pierwszych tomach.
@saruto, dużo kolekcji promuje, więc może coś z tego ma?
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Wrzesień 2025, 23:39:28 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #572 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 00:18:13 »
I na razie nie wprowadził nikogo w błąd, zobaczymy jak będzie dalej.
I mogę powiedzieć tyle, że nic z tego nie ma ponieważ miałem okazję być gościem na jego filmach, nawet jednym odnośnie tej kolekcji. Z resztą wiem dlaczego mówił o całej kolekcji, ale z szacunku i koleżeńskiej relacji jaką z nim mam, nie będę zdradzał tego
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline eridraven

« Odpowiedź #573 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 09:47:31 »
ericdrqven zapewnial, że będzie super korekta, także ten tego... ::)

Pierwszych kilka tomów jest niestety robione przez starą ekipę, więc jeszcze chwilka.

On dużo promuje komiksy z kolekcji, więc może ma jakieś przecieki.

Jestem fanem opowieści, nigdy całych runów, wiec kolekcje są idealne dla mnie :D
@saruto, dużo kolekcji promuje, więc może coś z tego ma?

Czasem spadnie coś do promocji, czasem nie. Marvel Must-Have sam kupuję, walczę z prenumeratą jak wy ;)

I na razie nie wprowadził nikogo w błąd, zobaczymy jak będzie dalej.
I mogę powiedzieć tyle, że nic z tego nie ma ponieważ miałem okazję być gościem na jego filmach, nawet jednym odnośnie tej kolekcji. Z resztą wiem dlaczego mówił o całej kolekcji, ale z szacunku i koleżeńskiej relacji jaką z nim mam, nie będę zdradzał tego

Samo Hachette napisało to w komentach na FB, nawet nie musze mieć znajomości, żeby cytować wydawcę ;)
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

« Odpowiedź #574 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 11:08:38 »
Czemu więc na początku Kolekcji jest stara ekipa, a potem nowa? Od którego tomu więc jest nowa? Trochę dziwne szczerze mówiąc - czyżby po tym jak skończy się BiZ to osoby które zajmują się nią przejdą do Must Have?

I opowieści są fajne, ale całe runy też są świetne - ze współczesnych np. Daredevil Zdarsky'ego to czyste złoto. Nie wyobrażam sobie pierwszych parę zeszytów w kolekcji i dziękujemy, jak chcesz czytać dalej to kup wydania orginalne. A tak mamy cały run u nas wydany, i możemy cieszyć się jego lekturą w rodzimym języku
Sociale:

Offline eridraven

« Odpowiedź #575 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 14:25:26 »
Czemu więc na początku Kolekcji jest stara ekipa, a potem nowa? Od którego tomu więc jest nowa? Trochę dziwne szczerze mówiąc - czyżby po tym jak skończy się BiZ to osoby które zajmują się nią przejdą do Must Have?

I opowieści są fajne, ale całe runy też są świetne - ze współczesnych np. Daredevil Zdarsky'ego to czyste złoto. Nie wyobrażam sobie pierwszych parę zeszytów w kolekcji i dziękujemy, jak chcesz czytać dalej to kup wydania orginalne. A tak mamy cały run u nas wydany, i możemy cieszyć się jego lekturą w rodzimym języku

Wiem tyle, że za korektę będzie odpowiedzialna ta sama osoba, co robi u mnie na blogu. Na pozostałe pytania nie znam odpowiedzi i nie będę snuł teorii spiskowych.
Komiks to tylko hobby

Offline Popiel

« Odpowiedź #576 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 14:57:33 »
Wiem tyle, że za korektę będzie odpowiedzialna ta sama osoba, co robi u mnie na blogu.

Chryste... Twój blog w komiksowie od długiego czasu jest synonimem używania języka polskiego w sposób mocno frywolny i niezbyt niezgodny z jego prawidłami, oraz kompletnym brakiem korekty (vide - "Ostatnie spotkanie z Pingwinem Toma Knga") w TYTULE przedostatniego wpisu.

Dla najnowszej kolekcji to nie jest polecenie - to raczej pocałunek śmierci  :o

Offline eridraven

« Odpowiedź #577 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:24:30 »
Chryste... Twój blog w komiksowie od długiego czasu jest synonimem używania języka polskiego w sposób mocno frywolny i niezbyt niezgodny z jego prawidłami, oraz kompletnym brakiem korekty (vide - "Ostatnie spotkanie z Pingwinem Toma Knga") w TYTULE przedostatniego wpisu.

Dla najnowszej kolekcji to nie jest polecenie - to raczej pocałunek śmierci  :o

Dobrze, że rozmawiamy o wydanym już egzemplarzu komiksu ;)
Komiks to tylko hobby

Offline Popiel

« Odpowiedź #578 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:40:59 »
Nie, pisałeś o tym, co będzie:

Wiem tyle, że za korektę będzie odpowiedzialna ta sama osoba, co robi u mnie na blogu.

Offline eridraven

« Odpowiedź #579 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:45:49 »
Nie, pisałeś o tym, co będzie:

Więc poczekaj Robercie na egzemplarze MM-H... a nie, przecież nie czytasz takiego "szrotu", tylko chodzisz od miejsca do miejsca i wytykasz błędy. I tak - z tego i paru innych "zachowań" jesteś znany w komiksowie ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:07:29 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Offline Popiel

« Odpowiedź #580 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:54:53 »
Nigdzie nie chodzę, gdzie jest mi nie po drodze.

I nie wytykam błędów, tylko stwierdzam fakt - jeśli osoba, która ma dbać o korektę najnowszej kolekcji jest tą samą, która "dba" o językową poprawność Twojego bloga (znanego z konstruowania zdań wielokrotnie niezrozumiałych i lekce sobie ważącego koniugację, deklinację oraz korektę), to po prostu nie jest to dobry sygnał.

Czemu "szroty"? Po parę tytułów chętnie sięgnę. Albo raczej sięgnąłbym - dzięki za powyższe ostrzeżenie.

Offline eridraven

« Odpowiedź #581 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:58:42 »
Nigdzie nie chodzę, gdzie jest mi nie po drodze.

I nie wytykam błędów, tylko stwierdzam fakt - jeśli osoba, która ma dbać o korektę najnowszej kolekcji jest tą samą, która "dba" o językową poprawność Twojego bloga (znanego z konstruowania zdań wielokrotnie niezrozumiałych i lekce sobie ważącego koniugację, deklinację oraz korektę), to po prostu nie jest to dobry sygnał.

Czemu "szroty"? Po parę tytułów chętnie sięgnę. Albo raczej sięgnąłbym - dzięki za powyższe ostrzeżenie.

Czyli tu nie wrócisz. Uff...
Komiks to tylko hobby

« Odpowiedź #582 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:03:33 »
Znaczy tutaj koledzy mają rację, sam ci podczas rozmów naszych parę błędów językowych czy słówek wyłapywałem w niektórych recenzjach i ci wysyłałem uwagi swoje.
Więc tu muszę się zgodzić, że czasem korekta tekstu u Ciebie trochę leży, więc jeśli faktycznie tak samo będzie się przykładać do niej w tomach Must Have to cóż... Może być nieżyt różowo.
Sociale:

Offline eridraven

« Odpowiedź #583 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:05:50 »
Znaczy tutaj koledzy mają rację, sam ci podczas rozmów naszych parę błędów językowych czy słówek wyłapywałem w niektórych recenzjach i ci wysyłałem uwagi swoje.
Więc tu muszę się zgodzić, że czasem korekta tekstu u Ciebie trochę leży, więc jeśli faktycznie tak samo będzie się przykładać do niej w tomach Must Have to cóż... Może być nieżyt różowo.

To nie kupujcie kolekcji, serio ;)
Komiks to tylko hobby

Offline Xmen

« Odpowiedź #584 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:08:03 »
Nie kupimy, serio :)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.