Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 71264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #195 dnia: So, 05 Marzec 2022, 21:15:23 »
Kwestia ceny. Koniowi za 14 zł nie zagląda się w zęby. I jak już napisałem. Spectacular za 500 stron liczył sobie 140 zł. Tutaj za tą cenę jest 2400 stron komiksu i też są duble z tmsemic.

Offline michał81

« Odpowiedź #196 dnia: So, 05 Marzec 2022, 21:29:11 »
i też są duble z tmsemic.
Na duble na które narzekałeś przy każdej okazji, a tu się zachwycasz. Oj Bazyl, Bazyl.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: So, 05 Marzec 2022, 22:01:59 »
U mnie brak lub zostalo po 1-2 sztuce, jedynie Iron Man byl w liczbie 6-7 chyba.

Offline kv

« Odpowiedź #198 dnia: So, 05 Marzec 2022, 22:03:01 »
Na alledrogo już zestawiki po 300-400 pln.

To może być niezła inwestycja  :o

Czy można tą kolekcję kupić jeszcze przez stronkę Carreforu'a ? Bo mi nic nie znajduje u nich na stronie :( Korzystałem z linku podanego tu na forum. Czyżby już wszystko zostało sprzedane ?
Chyba już nie, ale może to chwilowe. Na razie zostaje dostawa z wybranego sklepu.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Marzec 2022, 22:13:35 wysłana przez kv »

Offline michał81

« Odpowiedź #199 dnia: So, 05 Marzec 2022, 22:09:55 »
Na alledrogo już zestawiki po 300-400 pln.

To może być niezła inwestycja  :o
Wąrtpię. Ponieważ te stojaki wyglądają, jakby był co pewien czas uzupełniane, więc nakład musi byś spory przy takiej cenie.

Offline Crono

« Odpowiedź #200 dnia: So, 05 Marzec 2022, 22:14:10 »
Tylko to, że to co się działo przy premierze Tomba Raidera z powodu papieru to było jakieś kuriozum. Ja wiem, że Ptaszyna nikogo nie obeszła stąd tam nie był takiej gówno burzy.
Kuriozalne to były tłumaczenia wydawcy, a nie to że część osób (w tym ja) było niezadowolonych z papieru. I tak, też mi  nie podoba się jakościowo Wolverine ale wydawca nie wciska mi kitu że na tym papierze wygląda to super.
To tak jak wspomniany już Gigant. Ludzie nie psioczą za każdym razem na papier w tym komiksie, bo dostają produkt w takiej a nie innej cenie. Pomylone dymki czy inne babole też tam się zdarzają. Zresztą nie tylko tam.
Tak, dostaliśmy średniej/niskiej (zależy od czytelnika) jakości produkt który kosztuje 14 zł. I szczerze mówiąc, to za taką kwotę i tak jest bardzo dobrze.

Offline kv

« Odpowiedź #201 dnia: So, 05 Marzec 2022, 22:15:10 »
Wąrtpię. Ponieważ te stojaki wyglądają, jakby był co pewien czas uzupełniane, więc nakład musi byś spory przy takiej cenie.
To był żart, ale może zbyt suchy  ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #202 dnia: So, 05 Marzec 2022, 23:02:25 »
@radef ja to wiem. I wiem też cena robi swoje i pozwala przymykać oko na to wygląda. Tylko to, że to co się działo przy premierze Tomba Raidera z powodu papieru to było jakieś kuriozum. Ja wiem, że Ptaszyna nikogo nie obeszła stąd tam nie był takiej gówno burzy.

I jest też nieszczęsny Spectacular Spider-man na którym wszyscy wieszali psy, za niedoróbki, a tu wszyscy milczą, a jest wg mnie dużo gorzej.

Zawsze rozbija się to ocenę. Tym bardziej w obecnych czasach.
No naprawdę odkryłeś Amerykę, że ludzie nie mają takich samych oczekiwań wobec budżetowego wydania z hipermarketu jak do 10 razy droższej kolekcjonerskiej edycji, której wydawca zapiera się, jaki to nie ekskluzywny produkt oferuje...

sum41

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: So, 05 Marzec 2022, 23:03:54 »
Cekawe o ile by spadal cena epikow egmontu gdyby dali ten ofsetowy papier  na ktorym lepiej to wyglada.

Offline michał81

« Odpowiedź #204 dnia: So, 05 Marzec 2022, 23:19:31 »
No naprawdę odkryłeś Amerykę, że ludzie nie mają takich samych oczekiwań wobec budżetowego wydania z hipermarketu jak do 10 razy droższej kolekcjonerskiej edycji, której wydawca zapiera się, jaki to nie ekskluzywny produkt oferuje...
Nie odkryłem. Przecież zawsze wiadomo, że chodziło o cenę. Przecież to było widoczne we wszystkich wypowiedziach, że powinni sprzedawać za symboliczną złotówkę, czy tu na forum czy na facebooku. Tylko tam było szukanie powodu, żeby nie pisać że chodzi o cenę.

Ja tu widzę jeden pewien problem u komiksiarzy, że nie ważne jak słabe wykonanie to łyką, byle było za pół darmo, a jak cena się nie podoba to byle powód, by ruszać z pochodniami na wydawcę. ;) I nie ważne czy to Mucha (błędy, słaba jakość materiałów), Scream Comics (papier offsetowy) czy Egmont (duble). A tu mamy wszystko naraz i cisza. :o
« Ostatnia zmiana: So, 05 Marzec 2022, 23:21:09 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #205 dnia: Nd, 06 Marzec 2022, 10:17:13 »
Na duble na które narzekałeś przy każdej okazji, a tu się zachwycasz. Oj Bazyl, Bazyl.

Nie zachwycam się, tylko jest różnica jak komiks z dublami kosztuje 14 zł a jak kosztuje 140 zł.

Egmont, Mucha, Screem - Drogo, drożej, najdrożej.

Offline Szekak

« Odpowiedź #206 dnia: Nd, 06 Marzec 2022, 10:48:09 »
Mam swoje egzemplarze i musze powiedzieć, że bardzo przypadło mi do gustu wydanie. Papier, skrzydełka, szokująco niska cena. Dla dzieciaków jak znalazł. :)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #207 dnia: Nd, 06 Marzec 2022, 10:59:13 »
Ja tu widzę jeden pewien problem u komiksiarzy, że nie ważne jak słabe wykonanie to łyką, byle było za pół darmo, a jak cena się nie podoba to byle powód, by ruszać z pochodniami na wydawcę.
Problemem nie jest cena, tylko jakość, którą za tę cenę dostajemy.

Stosunek ceny do jakości przy tej kolekcji jest akurat bardzo dobry. I sama kolekcja jest bardzo fajna. Za dzieciaka jarałbym się niesamowicie, że za parę złotych dostanę tyle komiksów i nie zastanawiałbym się, czy to wydanie spełnia standardy kolekcjonerów, bo nie do nich jest kierowane, czego zdaje się trudno niektórym zrozumieć.

Offline misiokles

« Odpowiedź #208 dnia: Nd, 06 Marzec 2022, 11:28:37 »
A jak myślicie? Czy sklep zarabia na tej kolekcji czy dokłada do niej, wiedząc ze zarobek będzie z artykułów, które kupujący włoży do koszyka wraz z komiksami?

« Odpowiedź #209 dnia: Nd, 06 Marzec 2022, 11:38:47 »
Problemem nie jest cena, tylko jakość, którą za tę cenę dostajemy.

Stosunek ceny do jakości przy tej kolekcji jest akurat bardzo dobry. I sama kolekcja jest bardzo fajna. Za dzieciaka jarałbym się niesamowicie, że za parę złotych dostanę tyle komiksów i nie zastanawiałbym się, czy to wydanie spełnia standardy kolekcjonerów, bo nie do nich jest kierowane, czego zdaje się trudno niektórym zrozumieć.

Ze zrozumieniem to tutaj kłopotu nie ma, tylko niektóre osoby zawiesiły się na jakimś dziwnym pomyśle udowodnienia poprzez wytykanie palcami innych, że Spectacular Spider-Man nie był drogi i kiepskiej jakości, co jest skazane na porażkę, bo nie dość że kłóci się z oczywistymi faktami to każde przypomnienie o tym tytule przynosi zupełnie odwrotne efekty. W 2032 przeczytasz tu coś w rodzaju "Zobacz ile kosztuje okładkowo 45 tom epic Spider-Mana od Egmontu, a mówiłeś że Spectacular to był drogi". 

A jak myślicie? Czy sklep zarabia na tej kolekcji czy dokłada do niej, wiedząc ze zarobek będzie z artykułów, które kupujący włoży do koszyka wraz z komiksami?
  Sprzedawać poniżej kosztu wytworzenia nie mogą, ale całkiem możliwe wcale to nie przynosi zysków a wręcz straty e sklep traktuje to jako formę reklamy. Z drugiej strony może mieli tak preferencyjne warunki, że jakiś utarg na tym mają. Można tylko gdybać.