Autor Wątek: Hellboy  (Przeczytany 113907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Hellboy
« Odpowiedź #375 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 11:37:44 »
Szczegółów formatu jeszcze nie podali, ale spekulacje są, że to będzie tak jak Big Damn Sin City.

"Brought together by Hellboy creator Mike Mignola and Dark Horse Books in one giant-sized 1500+ page tome, experience the main Hellboy story in the largest format ever as he and the Bureau for Paranormal Research and Defense confront things that lurk in the shadows.
Collects all the stories and graphic novels contained in Hellboy Omnibus Volumes 1-4: 
Seed of Destruction, Wake the Devil, and “Wolves of St August,” “The Chained Coffin,” and “Almost Colossus,” from The Chained Coffin and The Right Hand of Doom.
Conqueror Worm, Strange Places, Into the Silent Sea, and “The Right Hand of Doom, “Box Full of Evil,” and “Being Human” from The Right Hand of Doom and B.P.R.D. Being Human. Darkness Calls, The Wild Hunt, and The Storm and the Fury, and the short story “The Mole.”
Hellboy in Hell Volumes 1-2, “The Magician and the Snake”, and “The Exorcist of Vorsk.”
With a brand new cover by Mike Mignola!".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #376 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 13:09:04 »
No to cena trochę duża jak na takie wydanie.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #377 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 13:37:41 »
Largest format ever jest interesujące, pobieżnie porównałem moje library hellboya z big damn i to jest chyba ten sam format, ciekawe czy chcą go jeszcze powiększyć. Porządnie się zastanowię czy wymienić wydania library, z chęcią przyjąłbym dodatkowe miejsce na półce kosztem straty dodatków.

@Bender 150dolców to standard za omnibusy marvela/dc z tą ilością stron, biorąc pod uwagę że to pewnie format większy niż ohc to właściwie tanio stosunkowo.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #378 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 14:03:15 »
@Bender 150dolców to standard za omnibusy marvela/dc z tą ilością stron, biorąc pod uwagę że to pewnie format większy niż ohc to właściwie tanio stosunkowo.

Oh.. to chyba jestem nie na czasie ;)

Offline starcek

« Odpowiedź #379 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 15:25:50 »
Dark Horse miał dobre ceny za powiększony format. Ta cegla jest w cenie okładkowej trzech Hellboy'ów LE. Kusi, kusi.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline perek82

« Odpowiedź #380 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 16:05:33 »
Gdyby się taka promocja trafiła jak na big damn na Amazonie, to czemu nie. Ale to raczej wątpliwe, przynajmniej przez dłuższy czas.
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline freshmaker

« Odpowiedź #381 dnia: So, 04 Marzec 2023, 08:56:07 »
trzeba będzie kolejne wydanie kupić

Offline starcek

« Odpowiedź #382 dnia: So, 04 Marzec 2023, 09:13:37 »
Mnie korciła wymiana LE na małe, miękkiszonowe omnibusy dla odchudzenia półki, a tu nowy dylemat.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #383 dnia: So, 04 Marzec 2023, 10:27:59 »
Ojtam, ale teraz bluźnicie panowe. Rezygnować z LE w imię miejsca na półce? To chyba ostatni komiks dla którego bym to zrobił. Przepiękne wydanie i jak dla mnie prawie referencyjne (trochę może mniej błyszczący papier bym sobie życzył, ale to mikro zarzut). Okładka, oprawa, format - miodzio.

Offline starcek

« Odpowiedź #384 dnia: So, 04 Marzec 2023, 12:10:35 »
I czerń taka czarna. :)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #385 dnia: So, 04 Marzec 2023, 19:33:55 »
nie mam zamiaru rezygnować z le. to faktycznie najlepszy format do czytania mignoli. kupiłem omnibusy to dokupie tego bydlaka. to chyba normalne zachowanie jak się kocha hb.

Offline starcek

« Odpowiedź #386 dnia: So, 04 Marzec 2023, 19:50:07 »
Już podają, że będzie w formacie LE, więc kawał cegły. Teraz pozostaje polowanie na okazję, choć skoro Hellboy jest ze stajni Dark Horse, to można być spokojnym o to, że jeśli szybko zejdzie, to zrobią dodruk jak w przypadku Big Damn Sin City.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #387 dnia: So, 04 Marzec 2023, 20:24:23 »
@Bender Jak się człowiekowi komiksy wylewają na całe mieszkanie to przychodzi pora na dokonywanie trudnych wyborów :P. Papier pewnie będzie podobny/ten sam, oprawa mnie niespecjalnie rajcuje (chociaż przyznaje że library jest od tej strony bardzo udane), nie mam też problemu z bardzo grubymi wydaniami. Jedyne co przeważa na korzyśc library to dodatki w moim przypadku, muszę sobie przejrzeć co w nich jest i czy są dla mnie na tyle istotne żeby uzasadnić 2.5/3 razy więcej zajętego miejsca.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #388 dnia: So, 04 Marzec 2023, 20:38:12 »
wywal jakieś szity a nie hellboya. pozbędziesz się le to będziesz żałował za kilka lat.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #389 dnia: So, 04 Marzec 2023, 21:08:50 »
Też tak myśle. Ja teraz tnę zbiory na potęgę. I lecą pod młotek rzeczy które nigdy bym nie pomyslał, że polecą. LE zostaje.