Autor Wątek: Green Lantern  (Przeczytany 58715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maragast

Odp: Green Lantern
« Odpowiedź #135 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 15:19:06 »
Ja w sumie nic nie doradzę bo czytałem skanlacje całości  ::)
Tego chyba chcesz uniknąć.

Offline Odyn

« Odpowiedź #136 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 15:45:54 »
Tak, bo nie lubię czytać przed komputerem. Bazuje na tym, co na stronie 3 tego tematu jeden z użytkowników opublikował (czym uzupełnić te 3 omnibusy). Z tymże podał też 3 trejdy z N52 Tomasiego, rozumiem że to opcjonalne czytanie, bo N52 pojawiło się po runie Johnsa.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline sad_drone

« Odpowiedź #137 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:12:11 »
@odyn n52 jest w trakcie runu jonhsa, cały trzeci omnibus to już n52 ;). Ten restart nie objął praktycznie green lanternów.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Odyn

« Odpowiedź #138 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:16:06 »
Dzięki! Dobrze wiedzieć :)

Offline Maragast

« Odpowiedź #139 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 21:40:57 »
Tak, bo nie lubię czytać przed komputerem.

Ja mam Samsung Galaxy Tab7+ mający 12 cali i jest to świetna rzecz do czytania komiksów.
A teraz wychodzi Galaxy Tab8 Ultra mający 14 cali - na tym dopiero będzie się super czytało.

Offline Odyn

« Odpowiedź #140 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 21:52:26 »
Nie wiem, jestem tradycjonalistą :D czytałem książki na Kindle, ale to nie to samo. Dla mnie posiadać jakąś rzecz to mieć ją fizycznie. Mam inne postrzeganie dotyczące cyfrowych rzeczy heh.
P.s. udało mi się dorwać War of Green Lanterns - Aftermath. Z rozpiski wynika że to ostatni epizod przed N52. Z tymi trzema trejdami Green Lantern Corps Tomasiego z N52 się póki co wstrzymam bo drugiego trejda nigdzie nie ma i być może już nie będzie :/ roznie to bywa z tymi dodrukami. Przeżyje bez tego. Bardziej interesuje mnie czy Egmont wyda Brightest Day bo na razie nie mam pomyslu jak uzupełnić kolekcję. Wolałbym omnibus ale od lat jest niedostępny. Natomiast wydanie boxowe z Blackest Night mnie nie interesuje.

Offline Palyszkiewicz

« Odpowiedź #141 dnia: So, 12 Luty 2022, 11:41:22 »
Egmont zapowiedział Brightest Day na 2022 r. tylko nie wiem co będzie zawierać

Offline Sparnage

« Odpowiedź #142 dnia: So, 12 Luty 2022, 12:32:36 »
Egmont zapowiedział Brightest Day na 2022 r. tylko nie wiem co będzie zawierać

Po okładce, najpewniej wydadzą w formie omnibusa całej głównej serii, czyli 25 zeszytów i prawie siedemset stron.
Do tego format DC Deluxe, więc będzie podobna cena co Siedmiu Żołnierzy.
« Ostatnia zmiana: So, 12 Luty 2022, 12:35:29 wysłana przez Sparnage »

Offline Odyn

« Odpowiedź #143 dnia: So, 12 Luty 2022, 16:13:12 »
Niech mi ktoś powie jak najlepiec uzupelnic omnibusy o Brightest Day? Samo wydarzenie pewnie kupię od Egmontu, ono oddziałuje na całe uniwersum. Jednakże ja w tej chwili patrzę z perspektywy Latarników. Jest ktoś w stanie doradzić jak zawartość omnibusow ma się do tego? Trzeba to czyms konkretnym uzupełnić? Pytam o trejdy

Online xanar

« Odpowiedź #144 dnia: So, 12 Luty 2022, 17:25:31 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online xanar

« Odpowiedź #145 dnia: So, 12 Luty 2022, 19:46:35 »

Offline Odyn

« Odpowiedź #146 dnia: So, 12 Luty 2022, 21:48:31 »
Dzięki! Ja znam rozpiski. Raczej mam pytanie do osób które czytały. Czy po prostu polecają uzupełnić kolekcje omnibusow o pewne trejdy Tomasiego. Dwa już zamówiłem , o czym wspominałem. Wyczytałem że jeszcze polecane są 3 trejdy z N52 Tomasiego ale dostępność jest średnia. Z tego co wyczytałem to jedynie Brightest Day jest poza omniakami bo to dotyczy całego uniwersum. Aczkolwiek zeszyty Johnsa są uwzględnione.

EDIT: np ciekawi mnie czy polecacie zeszyty pisane przez Bedarda w Green lantern corps w trakcie trwania Brightest Day.
« Ostatnia zmiana: So, 12 Luty 2022, 22:00:09 wysłana przez Odyn »

Online xanar

« Odpowiedź #147 dnia: So, 12 Luty 2022, 22:09:21 »
Ja to mam wszystko oprócz tych trade'ów Tomassiego sprzed New52, ale oczywiście nic jeszcze nie przeczytałem.

Offline Odyn

« Odpowiedź #148 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 10:35:26 »

Przed Najczarniejszą Nocą Johns wprowadza nowe korpusy, z których niektóre pojawiają się właśnie w Green Lantern Corps - sprawa o tyle istotna gdyż właśnie te korpusy odgrywają potem ogromną rolę.

Najlepiej czytać właśnie całość.

Możesz mi podać w jakich numerach Green Lantern Corps wprowadzane są te korpusy?

Offline Maragast

« Odpowiedź #149 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 13:39:14 »
Oj nie pamiętam dokładnie.
Chociaż teraz to nie wiem czy te korpusy nie pojawiają się w serii Green Lantern, a w Green Lantern Corps nie ma rozbudowanych wątków niektórych Korpusów.

Bo na pewno dalsze losy Korpusu Sinestro są rozwinięte w Green Lantern Corps (jak Mongul próbuje przejąć Korpus i wątek takiej babki co dzieci porywała - tam też pojawiły się  Gwiaździste Szafiry.

Korpus Niebieskich i Czerwonych Latarni na pewno debiutują w serii Green Lantern po Wojnie Korpusu Sinestro.