Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 195942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

majkelus81

• Gość
Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #180 dnia: Nd, 17 Luty 2019, 23:11:51 »
Zastanawiam się czy Egmont kiedykolwiek planował wydanie serii JLA z Rebirth ?
Nie wydadzą. Jeśli mieliby zacząć to od razu po JL vs. SS. Nie dostaliśmy, więc nie będzie. Poza tym ta seria nie jest wymagana, aby zrozumieć No Justice, które pewnie wyjdzie po zakończeniu obecnie wydawanej serii z Ligą.

Offline Odyn

« Odpowiedź #181 dnia: Pn, 18 Luty 2019, 07:22:23 »
Nie wydadzą. Jeśli mieliby zacząć to od razu po JL vs. SS. Nie dostaliśmy, więc nie będzie. Poza tym ta seria nie jest wymagana, aby zrozumieć No Justice, które pewnie wyjdzie po zakończeniu obecnie wydawanej serii z Ligą.
Dokładnie, pewnie nie wydadzą, a troszkę szkoda, bo dostalibyśmy np. Lobo i jeszcze kilka innych fajnych postaci. Słyszałem tez, że ta seria wypadła lepiej od tamtej hitchowskiej JL (co pewnie nie było sporym problemem do przeskoczenia), ale niczego istotnego nie wnosiła do Odrodzenia.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Pn, 18 Luty 2019, 08:13:25 »
Lobo będzie w No Justice.

JLA z Odrodzenia jest średnie, pierwsze tomy są lepsze, ale później jest tylko trochę lepiej niż JL Hitcha, sama młócka w większości. Jeszcze jakby zakończenie serii miała jakiś większy wpływ na świat DC, ale nie ma. Chyba pomysł Justice Foundation zostało od razu zakopany, zanim cokolwiek z nim zrobiono.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #183 dnia: Wt, 19 Luty 2019, 22:34:57 »

Wiem, że już nie wydadzą.
Zastanawiałem się czy kiedykolwiek planowali (bo Batman i Lobo w składzie).
Ale np. Sprzedaż Rebirth była trochę rozczarowująca i postanowiono nie ryzykować kolejnej serii.

Czy ktoś wie po którym tomie Supermana wchodzili Supersons ?
Spotkałem się z opiniami, że seria fajna i zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś nadzieja, że mogą to wydać nie zaburzając "ciągłości fabularnej" Odrodzenia (jakby to np. zrobili z Tytanami)
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

KamilM

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Śr, 20 Luty 2019, 11:54:27 »
Teraz sobie przypomniałem, czy będą jeszcze jakieś tomy Supermana Tomasiego u nas, czy to koniec i po AC #1000 zostaje tylko Bendis?

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Śr, 20 Luty 2019, 11:58:50 »
Teraz sobie przypomniałem, czy będą jeszcze jakieś tomy Supermana Tomasiego u nas, czy to koniec i po AC #1000 zostaje tylko Bendis?
Jest 7 tomów Superman napisanych przez Tomasiego, czyli będą jeszcze 3.

KamilM

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Śr, 20 Luty 2019, 12:02:32 »
Jest 7 tomów Superman napisanych przez Tomasiego, czyli będą jeszcze 3.
Uff, tak mi się wydawało, że są jakieś braki.  Chyba nigdzie nie wyjaśniono jak eS odzyskał wzrok.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: Śr, 20 Luty 2019, 12:35:41 »
W Efekt Oza jest "Patrz Superman tom 5 - w przygotowaniu" Wcześniej było coś takiego w Lidze Sprawiedliwości. Oni nawet kolejności nie potrafią ogarnąć  :'(

sum41

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Śr, 20 Luty 2019, 14:56:33 »
Tam są specjaliści od marketingu i sprzedaży nie od komiksów :P

Offline Teli

« Odpowiedź #189 dnia: Śr, 20 Luty 2019, 15:18:43 »
Oj tam.
Właśnie Ci specjaliści traktują nas z wielkim szacunkiem. Przecież dla wytrawnego czytacza polskich przedruków Marvela czy DC czas, przestrzeń, czarne dziury fabularne, znikające strony czy całe zeszyty to chleb powszedni. Jest to umiejętność która pozwala rozróżnić niedzielnego czytacza od weterana komiksów - najlepiej jeszcze z czasów Semica. Także jakieś tam "w przygotowaniu" nie powinno nas dziwić, a raczej łechtać nasze ego ;)

*sarcasm mode - off*

Offline Red Fury

« Odpowiedź #190 dnia: Nd, 24 Luty 2019, 12:44:17 »

Ponieważ nie ma rozgraniczenia DC Rebirth na tego od Egmontu i od samego DC zostawiam jako ciekawostkę ze świata Rebirth.

23 lipca ukaże się 7 wolumin Green Arrowa - Citizen's Arrest de facto Percego - Author Benjamin Percy is joined by acclaimed illustrator Juan Ferreyra in Green Arrow Vol. 7! Collects Green Arrow #43-47 and Annual #2

Czyli wychodzi na to, że Egmont uciął nam w połowie run :-\

Jeśli chodzi o Nigtwinga to zabraknie 6 i 7 woluminu, bo 8 już dostaje jedynkę. 8 tom Nightwinga startuje od jedynki 11 czerwca jako Knight Terrors.

Również Red Hood staruje od 1.
19 czerwca dostaniemy  Red Hood: Outlaw vol 1 Underlife
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

Offline FanEgmontu

« Odpowiedź #191 dnia: Nd, 24 Luty 2019, 14:00:43 »
23 lipca ukaże się 7 wolumin Green Arrowa - Citizen's Arrest de facto Percego - Author Benjamin Percy is joined by acclaimed illustrator Juan Ferreyra in Green Arrow Vol. 7! Collects Green Arrow #43-47 and Annual #2

Czyli wychodzi na to, że Egmont uciął nam w połowie run :-\
tylko że zeszytów 43-47 nie pisze już Benjamin Percy,polecam sprawdzić dwa razy informacje zanim przekażesz tę bajkę dalej.Ostatni zeszyt napisany przez Percy to #38 i wejdzie on w skład ostatniego tomu green arrowa wydanego przez Egmont,więc dostaniemy cały run Benjamina wszystkie 38 zeszytów, które napisał on w rebirth.

A co do Nightwinga to też dostaniemy wszystkie zeszyty napisane przez Tima Seeley, więc CAŁY run tego artysty. Wszystko co jest później to tylko ciągłe przekazywanie sobie tego tytułu z rąk do rąk,bo nikt nie ma pomysłu na tą postać a seria musi trwać żeby pieniądze się zgadzały.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #192 dnia: Nd, 24 Luty 2019, 14:07:29 »
Ale Flasha pisze cały czas ten sam scenarzysta.
O niego martwię się najbardziej.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline xanar

« Odpowiedź #193 dnia: Nd, 24 Luty 2019, 15:05:57 »
Podejrzewam, że tego to nawet nie mogą urwać  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Nd, 24 Luty 2019, 15:08:39 »
Rysownikow mi przerwą ale teraz kult scenarzystow, wiec niewazne...