OK, kwestia gustu, ale podesłałeś stronę, gdzie są oceny tej serii i ja tam widzę więcej pozytywnych ocen zarówno w sekcji Critic Reviews jak i User Reviews (jeśli na kogoś 7 na 10 to słaba ocena to nie wiem czego oczekujecie po tych seriach, może najpierw spójrzcie w linki, które umieszczacie). I tak ta seria jest znacznie lepsza od solowych przygód Batgirl z tego samego okresu. I wspominasz, że lubisz Black Canary, a jest ona częścią składu tej grupy. Jeśli już chcesz przeczytać solową serię z tą bohaterka to polecam Black Canary z New52/DC You od Brenden Fletcher i Annie Wu. Właśnie przez narzekanie u nas jakie to Nowe DC Comics jest słabe wiele dobrych serii zostało pominiętych przez Egmont, aby zakończyć jak najszybciej i przejść do DC Odrodzenia, które jak widać też okazało się niewypałem wydawniczym. Więc nasuwa się pytanie czy to wina komiksów, które zostały wybrane do oferty, czy może, czytelników, którzy wola Marvela?
Akurat ta średnia ocen 6.9 czy 7.0 pokazuje, że to zwykły średniak. Może by mi się spodobał, tego nie kwestionuję. Mówię tylko, że są serie, które oscylują wokół 8, a nie zostały u nas wydane jak np wspomniany przeze mnie Deathstroke
https://comicbookroundup.com/comic-books/reviews/dc-comics/deathstroke-(2016) (znacznie wyższe oceny poszczególnych zeszytów - dla mnie np 6.9 a 8.4 to znaczna różnica - i ogólna średnia). Lubię Black Canary, ale to nie znaczy, że ratuje ona serię - dlatego wspomniałem o GA, gdzie Ollie mnie fest irytował.
Zgodzę się z Tobą, że przez narzekanie ludzi oraz youtuberów hejtujących dane serie spada sprzedaż, ponieważ większość z nas szuka informacji w necie zanim wyda kasę na cokolwiek. Szkoda tylko, że czasem recenzje są mocno krytyczne jak choćby album Detective Comics #1000 przez szanowanego przeze mnie Spoiler Included, z którym nie zgodziłem się ws oceny tego albumu.
W moim przypadku przerzucenie na Marvela nigdy nie będzie miało miejsca, bo nie czuję takiej sympatii do bohaterów tego wydawnictwa jak do DC.
Nie rozumiem też hejtu na N52 - dla mnie dobra inicjatywa, szkoda że przedwcześnie zakończona. Na szczęście niektóre serie płynnie przeszły z N52 do Rebirth.