Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 195894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Odyn

Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #675 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 09:44:19 »
Tylko, że Batman który się śmieje nie jest traktowany jako jak seria/one shot z Uniwesum DC. Nie bez powodu został pokazany na slajdzie z Superman: Year One Millera, który wychodzi w DC Black Lable.
To jest elseworld? Nie nawiązuje do wydarzeń znanych z Metalu? Bo jakby tak patrzeć run Kinga jest niemal elseworldem, bo do niczego się nie odwołuje (oprócz roku złoczyńcy). Batman ktory się śmieje jest z Black Label, ale nie wydaje mi się że jest poza uniwersum. Poza na pewno jest Last Knight on Earth (jeszcze u nas nie zapowiedziany)
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Burizleif

« Odpowiedź #676 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 09:48:31 »
Śmiejący Batman jest w uniwersum, są w nim nawet tie-iny do Roku złoczyńcy.

talibo

• Gość
« Odpowiedź #677 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 09:50:52 »
To jest elseworld? Nie nawiązuje do wydarzeń znanych z Metalu? Bo jakby tak patrzeć run Kinga jest niemal elseworldem, bo do niczego się nie odwołuje (oprócz roku złoczyńcy). Batman ktory się śmieje jest z Black Label, ale nie wydaje mi się że jest poza uniwersum. Poza na pewno jest Last Knight on Earth (jeszcze u nas nie zapowiedziany)
Źle mnie zrozumiałeś. Wg mnie Egmont nie traktuje tego jako Uniwersum DC, raczej jako oneshot, coś jak Batman Metal. Zwróć uwagę, że Batman Metal też nie jest traktowany jako Uniwersum DC w katalogu wydawcy. Nie bez powodu znajduje się na stronie na której są zapowiedziane komiksy z Black Label. Tam jest kontynuacja wątków z Batman Metal więc pewnie będzie wydany w HC. Chodzi mi o to, że bardziej jest traktowany jako seria wydawnicza niż samo uniwersum. W ramach przypomnienia komiksy w Black Label też mogą być kanoniczne dla świata DC. W tym imprincie chodzi o podkreślenie, że są dla starszego odbiorcy.
« Ostatnia zmiana: Śr, 02 Październik 2019, 09:56:33 wysłana przez talibo »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #678 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 09:57:31 »
Super z 14 serii zostało 5 może 6 ...

Może chcieli żeby im się to sprzedawało jak Marvel, może powinni zaniżyć trochę liczby hmm szkoda, i tak przerzucam sie na oryginały.

Polecam bardzo Justice League Dark - scenariusz, rysunki i kolory mega - temat magi w DC zawsze był lepszy niż w Marvelu i ta seria tylko to potwierdza :)

talibo

• Gość
« Odpowiedź #679 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 10:13:11 »
Śmiejący Batman jest w uniwersum, są w nim nawet tie-iny do Roku złoczyńcy.
?? Czytałem oryginalne zeszyty i nie kojarzę żadnych tie-inów do Roku złoczyńcy. W ramach ciekawostki ta mini seria była zapowiadana jako 6 częściowa, ostatecznie mamy 7 zeszytów + jeden specjal. Tu dokładna zawartość:

Sama mini seria prowadzi do nowej serii Batman/Superman.

Offline Burizleif

« Odpowiedź #680 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 10:20:20 »
Faktycznie, moje niedopatrzenie. Rzuciłem okiem na okładkę 4 zeszytu, ale serii Batman/Superman.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #681 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 12:04:07 »
Sama mini seria prowadzi do nowej serii Batman/Superman.
I pewnie ją puszczą. A ten Batman pewnie będzie wydany jak Metal.

« Odpowiedź #682 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 14:04:25 »
Chciałbym dokupić brakujące tomy przerwanych serii z Rebirth. Aquamana i Hala Jordana. Może ktoś doradzić jakie angielskie trejdy zamówić?

Offline xanar

« Odpowiedź #683 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 14:11:51 »
Tu masz Aquamana

https://www.goodreads.com/series/186682

4,5,6 potem są dwa crossy a dalej to już DeConnick pisze, także może być ciekawie  ;)

A tu

Hal Jordan and the Green Lantern Corps

https://www.goodreads.com/series/189349-hal-jordan-and-the-green-lantern-corps

5,6,7
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #684 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 14:20:59 »
Dzięki.
Jest szansa, że te crossy wyda Egmont? Coś o tym mówili?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #685 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 14:22:09 »
Na MFKIG nie było wspomniane o zamiarze wydania tych crossów.

Offline Odyn

« Odpowiedź #686 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 14:51:36 »
Ogólnie szkoda, że nie podali żadnych konkretów ws. teraźniejszych serii. Oczywiście oprócz tych, które już się ukazują/ukażą się w najbliższych miesiącach. Pozostaje czekać.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Teli

« Odpowiedź #687 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 14:58:32 »
A jeszcze rok temu było tak pięknie. Człowiek głupi planował i wchodził w nowe, a teraz to w sumie poza Gackiem nic nie jest pewne. Jak nic się na początku roku nie zmieni to chyba zostanę tylko przy Deluxach i Black Label.

Zastanawiam się  czy nie sprzedać tego całego Rebrith w cholerę i za zebraną kasę nie pojechać w Bieszczady.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #688 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 15:02:49 »
Dobrze, że ja z Rebirth zbieram tylko Gacka. Przeczucie przy starcie, że nie warto wchodzić w inne serie się sprawdziło.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #689 dnia: Śr, 02 Październik 2019, 16:23:38 »
z samego odrodzenia masz 10 serii choć może mniej lub więcej bo na MFKiG nie laka było powiedziec coś konkretnego.
10 serii z Odrodzenia?  ;D

Tylko trzy:

Aquaman
Hal Jordan & GLC
Suicide Squad

+Zakończone dobrze na końcu runu:

Wonder Woman
Green Arrow
Nightwing