Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #540 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 23:33:17 »
Miejcie litość i przestańcie mu odpisywać.
Tylko po nazwie wątku idzie się jeszcze zorientować czego on dotyczy.

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #541 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 17:51:09 »
Pytaniem jest dlaczego przenieśli akurat L&W a nie te parę zeszytów Peter Parker Spider-Man? Zresztą skoro 4 tom zawiera prawie same duble, to se może liczyć 640 stron, bo i tak go nie kupiłem, skoro prawie cały materiał mam już we wcześniejszych polskich wydaniach. Przenosząc akurat L&W Egmont sztucznie zawyżył cenę trzeciego tomu, który nie powinien mieć tej historii i musiałem dopłacić różnicę za historię, której nie chciałem.

To nie jest tak, że nie podobają mi się grubaśne tomy. Przecież go kupiłem mimo wszystko, kupiłem Animal Mana, kupię Dr Strange'a. Tylko do cholery jak się robi grube tomy na 600 stron, to powinno się je szyć jakby miały 600 stron, użyć odpowiednich materiałów. A nie że używa się takiej samej techniki jak do komiksów o połowę chudszych. I potem ja otwierając tak na odwal się zrobiony komiks, widzę jak klej puszcza na moich oczach. I to nie pierwszy raz, bo Wiecznego Batmana to mi wkleili odwrotnie. I ja widzac cos takiego tylko się wkurzam, że robią to bardzo grube wydanie, tylko dlatego, że samego Diabła Stróża nikt by im nie kupił. Więc go lepią ze śmieci z pominiętymi numerami z czasów Bendisa i wychodzi takie na odp. wydanie.

Te właśnie przykłady skłaniają mnie ku mojej teorii @sad_drone, że zamiast się trzymać tego jak zaczęli - wydawać te komiksy normalnie, trejdami, Egmont kombinuje, żeby czytelnik chcący czytać tylko premierowy materiał, musiał też dopłacać za duble.

Offline sneider

« Odpowiedź #542 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:01:55 »
Diabła stróża nikt by nie kupił.
Reszta to śmieci do dopchania.
Komiks jest na siłę.
Za gruby.
Źle sklejony.

Ale kupił. Dla zasady.

Hail Hydra? Hail Bazyl!

Offline sad_drone

« Odpowiedź #543 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:08:21 »
Haha, czyli jak egmont wydaje za gruby twoim zdaniem tom który będzie się rozpadał czytelnikom to cie to już nie obchodzi bo ty go nie kupisz ? Czyli to co cie interesuje mają wydawać dobrze i tak jak chcesz a reszte masz gdzieś ? xD

Egmont nie zawyżył sztucznie ceny trzeciego tomu dd bo dołożył te historie to tomu. Jest więcej stron, jest wyższa cena. To że tobie nie jest ta historia potrzebna nie znaczy że jest to "sztucznie" zawyżona cena, bo to jest grubszy komiks.

Pokaż mi te tomy egmontu co w nich klej puszcza, bo ja ostatni raz się z tym problemem u nich spotkałem przy pierwszym wydaniu lucyfera przed zmianą drukarni. Komiksy wydrukowane odwrotnie zdarzają się u każdego wydawnictwa, gwarantuje ci że i oryginalnego omnibusa możesz dostać wklejonego odwrotnie. Zresztą jak się te dwie sprawy ci łączą z dyskusją o wydawaniu dubli kolekcyjnych to naprawdę nie rozumiem.

Jeszcze raz ci zadam pytanie na które nie dostałem ciągle odpowiedzi, skoro jest taka pokaźna grupa osób które mają ten problem co ty z dublowaniem kolekcji, że aż egmont specjalnie wydaje komiksy tak żeby musieli kupować dwa razy, TO CZEMU JESTEŚ JEDYNĄ OSOBĄ KTÓRA O TYM PISZE? Idąc za twoimi teoriami musi was być przecież naprawdę dużo skoro największy wydawca komiksowy w polsce specjalnie kombinuje żeby z was wyciągnąć pieniądze, a jednak tylko ty męczysz ten temat już na którymś forum z kolei, na żadnym nie znajdując ludzi którzy też czują się przez egmont wykorzystywani.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #544 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:09:35 »
Kupiłem, żeby mieć wszystkie zeszyty Daredevila, bo lubię tego bohatera. Nie kupuję tego dla Egmontu czy Hachette, tylko dlatego, że lubię świat Marvela i świat DC i bohaterów i ich przygody. Przykro mi, jeśli tego nie rozumiesz. Jeśli cały run Bendisa i akompaniujących mu autorów jest dostępny tylko i wyłącznie w takim wydaniu po polsku, to kupuję takie wydanie jakie jest.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #545 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:21:38 »
Bo tutaj na forum pisze relatywnie mało osób. Kilkadziesiąt? Może dwieście? A kupujacych komiksy superhero w Polsce są tysiące. I pewnie są to różni ludzie. Może nie mają czasu pisać na forum, może nie wiedzą że to forum istnieje, może piszą gdzie indziej, może mają wazniejsze rzeczy do roboty niż użeranie się z paroma fanbojami Egmontu, którzy usiłują na tym forum zakrzyczeć ludzi mających inne zdanie i przemilczają wszystkie te wtopy jakie Egmont robi.

https://www.instagram.com/p/CMlUqVTharq/

A Egmontowi nie daruję tego, że nas zostawił w 2008 roku. Że przez lata ostentacyjnie nie wydawał superhero, skupiając się na europejskim komiksie, którego nikt w Polsce nie chciał. Że gdyby nie Hachette, to do dziś bym guzik dostał a nie Reborn, Wściekłość i Wrzask, Chinatown, Shadowland itd. Że po uwaleniu WKKDC i zakończeniu Kolekcji Star Wars, gołym okiem można było zobaczyć spadek ilości tytułów z tych uniwersów u Egmontu. Może i wydają dużo teraz, ale pokazali, że mogą nas odciąć od tak. Nie ufam im i wkurza mnie ich brakoróbstwo.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #546 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:39:32 »
@Bazyliszek

Mało osób pisze, to prawda, ale raz że w polsce generalnie mało osób czyta komiksy więc forum jakąś próbą jest, dwa że to nie jest pierwsze forum na którym sam jeden z wiatrakami walczysz. Co do przemilczenie wtop, nie o tym rozmawialiśmy, błędy egmontu (np kropki w daredevilu, czy gówniane tłumaczenia komiksów) są na forum punktowane i nikt tu nie twierdzi że jest to wydawnictwo idealne. Ludzie mają problem z tym co wypisujesz nie dlatego że krytykujesz egmont, a dlatego że głosisz teorie spiskowe o wydawnictwie które robi posiadaczom kolekcji na złość, jednocześnie nie mając żadnego dowodu na to że takie działanie z perspektywy biznesowej miałoby sens.

Rozdarcie z twojej foty faktycznie jest poważne, tutaj nie ma o czym dyskutowac, ewidentny błąd egmontu/drukarni i masz prawo być na to wkurzony.

Co do trzeciego akapitu, znowu mówisz w imieniu grupy, to że ty nie chciałeś komiksów europejskich nie znaczyło że nie było na nie zapotrzebowania. Dziwne jest też dla mnie twoje emocjonalne nastawienie do egmontu, że cie wydawca porzucił albo ci czegoś nie dał. Celem wydawcy jest zarabianie pieniędzy, nie ma on żadnego obowiązku wydawać lub nie wydawać czegoś bo ty masz emocjonalny stosunek do komiksów. Jeżeli egmont stwierdzi za parę lat że komiks superhero jest nierentowny i się z niego wycofa to nie będzie to "porzucenie komiksiarzy" a zwykła decyzja biznesowa. To jest chyba główny problem z twoim stanowiskiem, ty widzisz egmont i kołodziejczaka jako ludzi którzy robią tobie i jakiejś grupie na złość, a w prawdziwym biznesie nikt nie myśli w tych kategoriach, tylko czy coś się kalkuluje.
« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:41:07 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #547 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:45:50 »
Bo tutaj na forum pisze relatywnie mało osób. Kilkadziesiąt? Może dwieście? A kupujacych komiksy superhero w Polsce są tysiące. I pewnie są to różni ludzie. Może nie mają czasu pisać na forum, może nie wiedzą że to forum istnieje, może piszą gdzie indziej, może mają wazniejsze rzeczy do roboty niż użeranie się z paroma fanbojami Egmontu, którzy usiłują na tym forum zakrzyczeć ludzi mających inne zdanie i przemilczają wszystkie te wtopy jakie Egmont robi.
Skoro na 200 użytkowników uwagi ma jedna, to statystycznie na 10 tysięcy czytelników uwagi do Egmontu ma 50 osób. No po prostu cała rzesza niezadowolonych i niesamowity dodatkowy zarobek dla wydawcy poprzez zmuszenie ich do kupienia takiego, a nie innego wydania!

Że przez lata ostentacyjnie nie wydawał superhero, skupiając się na europejskim komiksie, którego nikt w Polsce nie chciał.
No patrz. Przez lata wydawali to, czego nikt nie chciał i mimo to potrafili się utrzymać i być liderem. No to nie dziwne, że firma tak ceni umiejętności Kołodziejczaka.

Online xanar

« Odpowiedź #548 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 18:53:25 »
Skoro na 200 użytkowników uwagi ma jedna, to statystycznie na 10 tysięcy czytelników uwagi do Egmontu ma 50 osób.
A taki niezadowolony Bazyliszek to błąd statystyczny.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sneider

« Odpowiedź #549 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 19:06:15 »
Kupiłem, żeby mieć wszystkie zeszyty Daredevila, bo lubię tego bohatera. Nie kupuję tego dla Egmontu czy Hachette, tylko dlatego, że lubię świat Marvela i świat DC i bohaterów i ich przygody. Przykro mi, jeśli tego nie rozumiesz. Jeśli cały run Bendisa i akompaniujących mu autorów jest dostępny tylko i wyłącznie w takim wydaniu po polsku, to kupuję takie wydanie jakie jest.

Ja też chcę mieć wszystkie zeszyty Daredevila. Tylko wolę mieć wszystkie wydane w jeden ładny, spójny sposób, z sensowną numeracją jak to robi Egmont, a nie z oddzielną broszurką na Diabła Stróża.

A swoją drogą argument że na forum jest mało osób, ale te tysiące osób które się nie interesuje się na komiksami na tyle żeby nabazgrać coś w necie, ale mają wszystkie wydania każdego komiksu jaki wyszedł i płączą bo sa duble.

JUŻ TO WIDZĘ

Online xanar

« Odpowiedź #550 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 19:21:38 »
Bazyl ! Mogłeś kupić tego Daredevila Bendisa od innego wydawcy, podobno Sideca wcześniej wydała  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sneider

« Odpowiedź #551 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 13:07:32 »
Egmont potwierdził listę komiksów z tego wątku. Myślicie że jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo że będą chcieli wydać resztę Shadowlandu i Black Panthera? Czy od razu pójdą w Waida (bo zakłądam że Diggle jest tylko dla formalności)?

Offline pawlis

« Odpowiedź #552 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 13:28:11 »
Oczywiście, że Diggle był dla formalności i pewnie na MFKiG TK ogłosi Waida. Zresztą w tomie Egmontu jest Daredevil: Reborn, po którym bezpośrednio następuje 3. wolumin DD, pisany przez Waida.
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Wrzesień 2021, 13:30:22 wysłana przez pawlis »

Offline sneider

« Odpowiedź #553 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 13:46:38 »
no to dobrze wiedzieć. Ma ktoś omnibus Shadowlandu na sprzedaż? :D

Offline laf

« Odpowiedź #554 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 13:53:41 »
Ma ktoś omnibus Shadowlandu na sprzedaż? :D

Ja mogę Ci sprzedać Shadowland z WKKM  ;D :)