Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sad_drone

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #525 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:58:22 »
Na jakie fakty ja jestem zaślepiony jak właśnie sam udowodniłeś że napisałeś nieprawdę w poprzednim poście z kapitem ameryką.
wydanie podwojonego Kapitana Hydry, choć wszystkie inne serie zaczęły się pojedynczymi, normalnymi dla Egmontu trejdami
Czyli rozumiem doktor strange jest wydawany od początku podwójnie żeby nie padł, a kapitan ameryka jest od początku wydawane podwójnie żeby zrobić na złość tobie i hachette ? Nie mówiąc już o tym że wcześniej wyszedł jeszcze mockinbird i niezwyciężony iron man również grubszy z marvel now.

Z tym daredevilem jakby chcieli dowalic hachette i tobie to pierwszy tom tez mogliby połączyć z częscią głównego runu, a tak mogłes sobie tego nie dublować, ale i tak narzekasz :P

Swoją drogą to jest żenujące że imputujesz mi zaślepienie na fakty, a jednocześnie modyfikujesz na bieżąco swoje argumenty jak ktoś wytknie ci bzdurę i dobierasz sobie na wyrywki fragmenty posta na które odpowiesz inne kompletnie zlewając.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:02:21 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #526 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:01:05 »
Ale nie - właśnie moim zdaniem specjalnie przenieśli L&W z 4 do 3 tomu, żeby cena była wyższa i bym musiał przepłacać za coś czego nie potrzebuję, bo dawno było zapowiedziane w Kolekcji.
A to Egmont ci kazał kupować coś z kolekcji, że teraz uważasz go za zobligowanego do dostosowywania swoich edycji do innego wydawcy?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #527 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:13:58 »
Z tym daredevilem jakby chcieli dowalic hachette i tobie to pierwszy tom tez mogliby połączyć z częscią głównego runu, a tak mogłes sobie tego nie dublować, ale i tak narzekasz :P.

Narzekam właśnie dlatego, że zmienili ta politykę. Właśnie o to chodzi. DD 1 Millera od Egmontu został wydany bardzo dobrze. Świetnie. Jedno z najlepszych ich wydań. Podobnie jak Zimowy Żołnierz. Bardzo sobie chwalę tak wydawane komiksy Egmontu. Tylko czego się tego nie trzymają? Czemu nie wydali tak samo Diabła Stróża? Ba - przecież ich pierwsze wydanie tego komiksu było wręcz podzielone na dwie części, by było dogodniejsze dla czytelników. Na to właśnie narzekam. Na niekonsekwencję i działanie na szkodę czytelników.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #528 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:17:45 »
No i znowu, nie odniesiesz się do kłamstwa które ci wytknąłem o kapitanie ameryce (że to pierwszy komiks wydany podwójnie) bo nie pasuje ci to pod twoją tezę. I przestań mówić o sobie w liczbie mnogiej, nie masz za sobą grupy ludzi którzy popierają twoje marudzenie żeby mówić o "czytelnikach" na których szkodę egmont działa.

z mojej strony eot, myślałem że prowadząc z tobą merytoryczną rozmowę można ci parę niekonsekwencji naświetlić, ale widzę że nie jesteś w gruncie rzeczy zainteresowany dyskusją, skoro nawet nie zadajesz sobie trudu żeby odpowiadać na całe posty.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:19:58 wysłana przez sad_drone »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #529 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:31:21 »
Przecież podwójne trejdy Capa były po to, by zdążyć przed Secret Empire

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #530 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:31:35 »
Jak sobie chcesz @sad_drone. Ty natomiast nie odniosłeś się do faktu, że więcej Marvel Now wyszło po jednym trejdzie, tak jak oryginalnie w USA było, tylko akurat Kapitan Hydra trafił do tej podwójnej mniejszości. A tak sobie kurczę obiecywałem, ze kupię sobie sam tom drugi, a tu figa, bo wyszedł 1 i 2 w jednym tomie. Ty nie odniosłeś się tez do mojego pytania, dlaczego kiedyś Egmont dzielił nawet Diabła Stróża na dwa, a teraz go zblokował, zamiast wydać jego oddzielnie i resztę oddzielnie.

Mamy inne zdanie na ten temat. Ty uważasz tak, ja inaczej. Dzięki za normalną dyskusję bez wyzwisk.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #531 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:59:59 »
@Bazyliszek Miałem już nie odpisywać ale okej.

1 Nie napisałeś że więcej tpb wyszło pojedyńczych niż podwójnych, wtedy bym ci przyznał racje chociaż to niczego nie dowodzi. Napisałeś ZE KAPITAN AMERYKA BYŁ PIERWSZYM PODWÓJNYM wydanym specjalnie żeby zrobic ci i hachette na złość. To jest bzdura z której sie nie wycofałes. Jak ci to wytknąłem napisałes następnie że dr strange który był pierwszy wydany w ten sposób został tak wydany bo sie by inaczej nie sprzedał. Ja się pytam w takim razie co sprawia że dr strange jest wydany z takiego powodu, a kapitan z powodu zepsucia kolekcji ? Jest to sytuacja w pełni analogiczna, obie postacie nie są popularne w polsce. Pisałem ci już wcześniej zresztą że serie z mniej popularnymi postaciami egmont zaczyna wydawać podwójnie, bo kupują je hobbyści niz ludzie z ulicy którym zalezy na niskiej cenie pojedyńczego komiksu.

2 Pierwsze wydanie diabła stróża było wydane 15 lat temu, wtedy komiksy egmont wydawał tylko na cienko zapewne żeby pojedyncza cena była jak najniższa. Dla komiksowego rynku jest to prehistoria i odwoływanie się do tego ma 0 sensu, aktualnie mamy boom komiksowy i pokolenie wychowane na tm-semic które ma do wydania dużo kasy i chce drogich, grubych komiksów.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:03:35 wysłana przez sad_drone »

Offline Maragast

« Odpowiedź #532 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:01:18 »
Gdyby Egmont wydawał Kapa pojedynczo w 4 tomach to pomijając ten 1 tom za 3 tomiki zapłaciłbyś mniej więcej tyle samo co za te dwa powiększone więc nie narzekaj (bo tomy podwójne są tańsze gdyż oszczędzają na grubszej okładce i klejeniu).

Offline xanar

« Odpowiedź #533 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:22:26 »
Ale wy tak tak na poważnie z nim dyskutujecie i co się spodziewacie, że wam racje przyzna ::), człowiek na spamował prawie 3k takich samych postów w różnych konfiguracjach, nie wie co wy oczekujecie, żeby do 4k dobił  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #534 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:25:26 »
Ja się pytam w takim razie co sprawia że dr strange jest wydany z takiego powodu, a kapitan z powodu zepsucia kolekcji ?

No to sam sobie odpowiadasz. Dr Strange jest wydawany podwójnie bo ta postać jest mniej popularna w Polsce i pojedyncze "zwykłe" tomy prawdopodobnie nie sprzedałyby się, tak jak np. Ant-Man. Zaś Kapitan Hydra został wydany podwójnie, bo sam 1 tom nie sprzedałby się zadowalająco, gdyż ten komiks ukazał się w WKKM mniej niż rok wcześniej. Przepraszam, że tego nie dodałem - moja wina. Gdy ukazywał się Kapitan Hydra zdecydowana większość regularnych serii Marvel Now wychodziła jako pojedyncze tomy. I tak się właśnie spodziewałem, że poprowadzą to do eventu. 1 tom oddzielnie, drugi oddzielnie i "Tajne Imperium".

To, ze to było dawno, nie zmienia faktu, że spokojnie można było wydać Diabła Stróża osobno, a resztę tego składaka osobno. Może wtedy komiks nie rozpadałby mi się w ręku z powodu jego przesadnej grubości i słabej jakości szycia.

Ale wy tak tak na poważnie z nim dyskutujecie i co się spodziewacie, że wam racje przyzna ::), człowiek na spamował prawie 3k takich samych postów w różnych konfiguracjach, nie wie co wy oczekujecie, żeby do 4k dobił  :)

Odezwał się oryginalny dyskutant. :)

Offline sad_drone

« Odpowiedź #535 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:41:42 »
@Bazyliszek Ale skąd ty wiesz jakie przesłanki kierują egmontem przy składaniu podwójnych tomów ? Twój oryginalny argument był że kapitana hydrę pierwszego tak złożyli żeby zmusić do kupowania tych co mają tom od hachette. Ale to nie był pierwszy podwójny tom, tylko któryś już z kolei (strange, iron man, mockinbird). Kapitan ameryka również nie jest popularny w polsce, jest to do facto druga seria która z nim dopiero wychodzi. Skoro możesz przyjąć że strange tak wydali bo się zwykłe tomy by nie sprzedały, dlaczego egmont nie mógł takiej samej logiki zastosować przy kapitanie ? Czemu to musi być związane z hachette od razu ? Jeszcze raz ci pisze, nikt nie podnosi larum oprócz ciebie na polityke egmontu odnośnie kolekcji, bo nikogo to nie obchodzi. Skoro nikogo to nie obchodzi to egmont nie bedzie podejmował decyzji na podstawie problemów które tylko ty podnosisz, więc większy sens ma założenie że egmont wydał kapitana podwójnie bo zakładał słabą sprzedaż pojedyńczych tomów.

Jasne że diabła stróża można by wydac osobno. Ale po raz kolejny ci mówię że rynek aktualnie (wyłączając marvel now i odrodzenie w większości) jest zorientowany na jak najgrubsze wydania, i ludzie po prostu chcą wydanie które ma diabła stróża i inne komiksy które jeszcze nie zostały wydane z tego okresu. Ty nie chcesz, i ja rozumiem że takie wydanie ci się nie podoba, ale jakby egmont wydał pod ciebie to z kolei reszta hobbystów byłaby niezadowolona. Gdyby była duża grupa ludzi którzy nie kupili by komiksu z tego powodu moze polityka egmontu byłaby inna. ALE NIE MA TAKIEJ GRUPY, TY SAM JEDEN WYRAŻASZ SWOJE NIEZADOWOLENIE.

@xanar ja z bazyliszkiem pierwszy raz dyskutuje dopiero ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:44:57 wysłana przez sad_drone »

Offline xanar

« Odpowiedź #536 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:44:32 »
To jest grupa jednoosobowa.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sneider

« Odpowiedź #537 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 21:03:38 »
Daredevil Millera nie miał czterech tomów. Miał 3 wydane podobnie do siebie (178, 368, 272 stron) które potem były zebrane w omnibus (840 stron) i do omnibusa wydany został companion (640 stron)

Więc egmont zamiast wydawać "4 tomów" w ilości stron 178, 368, 272 i 640 przeniósł część materiału do trzeciego tomu dzięki czemu mamy 178, 368, 416, 432.

Tom 4 miałby 640 stron

Tom nieustraszonego 0 który "rozpada się w ręce" ma 632 strony.

Ja mógłbym teraz zacząć mówić o kwestiach że dzięki takiemu podejściu numeracja jest fajniejsza (nie ma tomu -1), sprzedażowo to lepiej działa, ceny są zbliżone bardziej, ale nawet nie ma po co.

632 strony to za dużo na tom 0 nieustraszonego, ale tom 4 millera powinien mieć 640

632 strony to za dużo na tom 0 nieustraszonego, ale tom 4 millera powinien mieć 640

no kurwa....

Offline SawiK

« Odpowiedź #538 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 21:26:48 »
Up
No pewnie Egmont ma wyciąć te parę stron i będzie ok 🤪
Też czekam na odpowiedź Bazyla w innym temacie i się doczekać nie moge...chyba go pytanie o duble przerosło a to on ciągle te duble wyciąga i przytacza 🤪😁

« Odpowiedź #539 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 21:38:58 »
  Nie doczekasz się, on odpowiada tylko na pytania na które wydaje mu się że ma odpowiedź. Te niewygodne, których w żaden sposób nie da się wykręcić omija jakby nie istniały. Ogólnie rzecz biorąc to nie dyskusja, tylko kolejne świniobicie mające zaspamować te forum tak jak wszędzie i zawsze, gdzieś tam pewnie kwiczy teraz z radości.