Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #495 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 22:08:54 »
To już lepiej niech forumowicze płacą na pajacyka za brak bazyliszkowych postów. Chętnie pomogę a przy okazji nie będę czytał tej grafomanii i hejtu.

« Odpowiedź #496 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 22:19:14 »
 To "Pajacyk" wpłaca na Bazyla.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #497 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 22:19:31 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #498 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 18:04:30 »
Tak i dalej przeskakujecie nad zasadniczym faktem, że Egmont już wydawał eventy rozbite na kilka tomów. No przecież ostatnio po Infinity tak samo było. I II Wojna Domowa i Tajne Imperium wyszło tak, ze Główna historia była w jednym komiksie a tie-iny i droga do niego w oddzielnym. Nie rozumiem czemu się mnie czepiacie, że skoro tak było w Kapitanie Ameryce, to ja bym chciał też tak z Daredevilem. To nie ja wymyślam, tylko tak to Egmont praktykuje.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #499 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 18:14:31 »
Bazyl ja mam do ciebie pytanie jedno, powiedz mi skoro to jest taki problem że egmont wydaje komiksy nie dostosowując się pod wydania kolekcyjne, to czemu jesteś dosłownie jedyną osobą na forum i fb która wyraża swoje obiekcje na ten temat ?
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #500 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 18:52:52 »
Bo on jako jedyny widzi, że zły Egmont chce was wszystkich oszukać na piniądze.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Maragast

« Odpowiedź #501 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 19:13:48 »
Tak i dalej przeskakujecie nad zasadniczym faktem, że Egmont już wydawał eventy rozbite na kilka tomów. No przecież ostatnio po Infinity tak samo było. I II Wojna Domowa i Tajne Imperium wyszło tak, ze Główna historia była w jednym komiksie a tie-iny i droga do niego w oddzielnym. Nie rozumiem czemu się mnie czepiacie, że skoro tak było w Kapitanie Ameryce, to ja bym chciał też tak z Daredevilem. To nie ja wymyślam, tylko tak to Egmont praktykuje.

A ty nie widzisz, że te komiksy bazują na zupełnie innych wydaniach?
Komiksy najnowsze bazują na trejdach, które czasem Egmont łączy w tomy podwójne lub potrójne.
Wydania w Klasyce Marvela bazują na większych wydaniach zbiorczych i tam właśnie idea jest taka by były to wydania większe.

Zresztą jak Ty to sobie wyobrażasz?
Mają wydać osobno Shadowland, który zawiera tylko 5 zeszytów, a osobno resztą Diggla czyli kilkanaście zeszytów??? Przecież to nie ma żadnego sensu. Nie mówiąc o tym, że jesteś jedyną osobą na świecie, która chce takiego wydania.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #502 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:10:55 »

Zresztą jak Ty to sobie wyobrażasz?
Mają wydać osobno Shadowland, który zawiera tylko 5 zeszytów, a osobno resztą Diggla czyli kilkanaście zeszytów??? Przecież to nie ma żadnego sensu. Nie mówiąc o tym, że jesteś jedyną osobą na świecie, która chce takiego wydania.

Gdyby Egmont tak to wydal, to Bazyl też by pisał, że jest źle, bo wydali event nie przeplatając go tie inem Daredevil.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #503 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:16:17 »
Avengers II Wojna Domowa liczyła właśnie 5 zeszytów. I to kurde tak wydali. Też nie wiem, czemu nie zebrali wszystkich zeszytów II Wojny Domowej w jeden tom i nie wydali go na twardo. A potem zamiast tak samo po jednym tomie wydać Kapitana Hydrę, to zebrali 1 i 2 tom przed eventem w jeden komiks, zamiast wydać go oddzielnie. To nie ja wymyślam, tylko Egmont wydaje raz tak, raz tak, żeby tylko czytelnikowi utrudnić.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #504 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:26:45 »
To nie ja wymyślam, tylko Egmont wydaje raz tak, raz tak, żeby tylko czytelnikowi utrudnić.
Dobrze, że chociaż ty to widzisz i możesz nam wszystkim uświadamiać ten przebiegły plan Egmontu.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #505 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:26:57 »
Ty w ogóle czytasz co ludzie do ciebie piszą ? Maragast ci wyjasnił czemu wojna domowa 2 jest wydana w inny sposób. I wytłumacz mi też czemu egmont ma wybierać teraz gorszą dla większości formę wydania komiksu, bo ty jeden narzekasz że nie pasuje ci to do kolekcji. Zrozum że z perspektywy wydawcy, osoby które mają shadowland wkkm, i jeszcze na dodatek nie kupią nowego wydania bo będą miały dubla jest na granicy błędu statystycznego, a większość kupujących będzie zadowolona bo grubszy komiks wyjdzie ich taniej i będzie w nim od razu cała historia.
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:28:47 wysłana przez sad_drone »

Offline michał81

« Odpowiedź #506 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:28:09 »
@Bazyliszek jeśli nie podoba ci się obecne wydanie Daredevila Nieustraszonego to go po prostu nie kupuj. Rozumiem, że nie chcesz wydawać kolejny raz na te same komiksy po prostu uzupełnił swoje braki i przeczytaj na Marvel Unlimited. Trochę też nie rozumiem tego twojego jojczenia, bo finalnie prościej byłoby sprzedać ten tom z WKKM i tak masz dziur w panoramie, kolejna nie zrobi różnicy.

« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:29:46 wysłana przez michał81 »

Offline donT

« Odpowiedź #507 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:40:38 »
Polecam szanowac wlasny czas wolny i nie wchodzic w "dyskusje" z Bazyliszkiem, bo nie ma to zadnego sensu. To tyle drodzy koledzy.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #508 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:46:34 »
Ale czemu w takim razie te nowsze eventy mają "gorszą dla większości formę wydania komiksów"? To nie ja wymyślam, tylko Egmont ciągle kombinuje. Wszystko rozbija się o konkurencję i wciskanie nam dubli, razem z premierowym materiałem. Trzęsie mnie, jak pomyślę jak prawdopodobnie będzie wyglądał pierwszy tom runu Waida w ich wydaniu. A tam gdzie są premierowe eventy, to zamiast też zrobić zbiorczą cegłę, tną to na malutkie kawałeczki, by sprzedawać drożej.

@michał81
Ale nie mam dziur od 44 tomu. I skoro tak piszesz, to pewnie to wiesz, tylko udajesz Greka. Na tej zasadzie kolejne poszatkowanie, kolejnego eventu też nie zrobiłoby Egmontowi różnicy, skoro tyle ich już tak wydał. Daredevila Nieustraszonego t.4 nie kupiłem.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #509 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 21:59:17 »
mają "gorszą formę wydania" bo marvel now targetowany jest do czytelnika masowego który np zainteresowany jest superhero po obejrzeniu filmu, tak samo dc odrodzenie jest w większości wydawane. Dla takiego czytelnika ważne jest zeby mógł kupić pojedyńczy, stosunkowo tani komiks. Pozycje dla hobbystów są już przez egmont wydawane grubiej, bo to jest lepszy stosunek ilości do ceny, i można wydac długą historię w maks paru tomach. (dlatego też część tomów w marvel now/odrodzeniu egmont robi podwojne, bo to sa serie  które raczej kupi hobbysta niż człowiek z ulicy) 

Nic sie nie rozbija w konkurencje, wiem że może być to ciężkie dla przełknięcia ale egmont nie robi na złośc ani tobie ani hachette tylko po prostu ma cie w dupie bo ty i inni którzy mają takie problemy są mikroskopijnym fragmentem rynku. Nie dośc tego, wydawanie w formie w jakiej ty chcesz zezłości główny target, który woli mieć jak najgrubsze wydania. Czas zejśc na ziemię i zrozumieć że z perspektywy sprzedawcy twoje marudzenie jest kompletnie nieistotne.