Skończyłem wczoraj wieczorem ostatni tom wreszcie, z tej okazji parę słów ode mnie odnośnie kolekcji:
Przede wszystkim jest to pierwsza kolekcja którą zebrałem całą, część tomów sobie powtórzyłem, część tylko fragmenty, ale na tyle mało, że aż tak nie będę na to narzekał, takie są uroki kolekcji, poprzednie wydania, albo sprzedałem, albo zostawiłem żeby sobie porównać np. tłumaczenia itp.
Ale no dobra, czy była to dobra kolekcja? Czysto pod względem tomów - bardzo dobra w mojej opinii, świetny dobór tomów, jedynie w przedłużeniu dostaliśmy trochę za dużo tomów które były tytułami które Egmont już wydał, bo są zwyczajnie głośnymi tytułami, zabrakło tutaj tego co było w regularnej setce - nieoczywistych tytułów z postaciami u nas mniej popularnymi. Nick Jones okazał się świetną osobą, która odważyła się zerwać z łatką tomów mających po 6 zeszytów i 160 stron - dostaliśmy całą masę grubych tomów, tutaj jemu przypisuję ten sukces, nie Hachette, jasne, oni się na to zgodzili, ale to Nick układał tą kolekcję, więc to jemu należą się pochwały w mojej opinii.
Pochwalę również nasz oddział który jako ostatni tom dał Jokera, będący w UK tomem specjalnym, swoją drogą naprawdę dobry tom, w mojej opinii nawet jeden z lepszych z całej kolekcji.
Z minusów niestety Hachette mimo tego, że zajmuje się kolekcjami od lat nadal potrafi zrobić takie byki jak przestawienie stron, źle zapisany tytuł na okładce, brak w ogóle tytułu na niej, czy tekst poza dymkami - amatorskie błędy które zwyczajnie nie powinny wyjść spoza korektę.
Mimo wszystko cieszę się z tej kolekcji, która rozbudowała masz rynek w ciekawe pozycje z uniwersum DC, oby więcej takich kolekcji na naszym rynku