@michał81
Sam piszesz że wg ciebie "Inna klasyka
raczej się nie sprzeda". Czyli jest to twoje zdanie również bez profesjonalnych i głębszych analiz. I ja na tej samej zasadzie swojej opinii uważam, że taki choćby Hawkman z WKKDC i BiZ był lepszy niż choćby Batman 100.
Tak jasne - w DC Deluxe/Black Label było Black Mirror czy Budowniczowie Gotham które mi się spodobały. Oczywiście WW Rucki i Kryzysy. Ale był też jeszcze Gotyk, Ziemia Jeden, Świt mrocznego księżyca, Przeklęty, Harley Queen z Białego Rycerza itp. Mi się bardziej podobały Superman/Shazam, Amerykańska Liga Sprawiedliwości Rok Pierwszy, Międzynarodowa Liga Sprawiedliwości, Superman Brainiac, GL: Tajna Geneza, Young Justice, Rok Pierwszy Robina i Batgirl, tomy z Flashem, Plastic Man, kultowy Kontrakt Judasza, Legendy itd.
Nie jest lepsza, jest inna (poza kilkoma przypadkami, kiedy kolekcja po Egmoncie powatrza).
Odwrotnie. Najpierw w 2014 ukazała się niemiecka edycja z pełną listą przyszłych tomów. Potem Egmont wydawał po Black Mirror przez rok tylko i wyłącznie DC Deluxe z tytułami z tej listy, potem wyszła edycja polska opracowywana przez Egmont Polska.
Nie uważam też że taki Projekt Omac jest prosty i taśmowy. Tym bardziej Hawkworld czy Starman tom 1, o którym od razu po lekturze pisałem jak jest dobrą opowieścią. Uogólniasz próbując mnie poniżyć.
A jeśli chodzi o eventy, to ja bym chciał te z przeszłości, których ciągle nie wydano w Polsce - Invasion, One Milion, Camelot 3000. Godzinę Zero która dopełnia KnNZ wydaje niedługo dopiero Hachette, a nie Egmont. Czy po Najjaśniejszym Dniu będzie jeszcze War of Green Lanterns?
"52" czy Batman Incorporated też byłoby miło zobaczyć. Tym bardziej, że Egmont wydał bardzo dużo komiksów Granta Morisona, teraz Invisibles, ale do Incorporated na razie nie podchodzi, co trudno zrozumieć, skoro Batman tak dobrze się sprzedaje.