Mnie też strasznie denerwowała półka gdzie była pocięta panorama wybranych tomów kolekcji:

Dlatego zamówiłem obwoluty na komiksy ale z paroma życzeniami:
- specjalnie zaprojektowany bok - u góry obrazek bohatera, niżej tytuł, pod nim logo bohatera, niżej autorzy, a na dole znaczek DC,
- osobne kolory na poszczególne komiksy, np. Batman: czarny, Superman: niebieski, Grenn Arrow: zielony itp.
- na tył skan oryginalnego wydania kolekcji bo mi akurat odpowiadał.
Obwoluty wyszły tak:

Półka z komiksami w obwolutach wyglądała następująco:

Ale komiksy Egmontu i Batman od Muchy nie wyglądały ciekawie bo każdy miał inny stylu boku więc stwierdziłem, że też zamówię obwoluty wg kilku wytycznych:
- boki wg tego samego wzoru, a na eventach (Jak Kryzys Bohaterów) zamiast znaczka bohatera napis EVENT,
- fronty i tyłu to skany wydań Egmontu bo nie widzę potrzeby by to zmieniać - chodziło mi tylko by boki komiksów wyglądały jednolicie.

Dzięki czemu całą półka wygląda bardzo fajnie:

Co do samych obwolut to jakość jest świetna - jak ktoś pisał powyżej to widać, że jest to amatorska robota ale wtedy kiedy komiks bierze się do ręki - natomiast jak komiksy stoją na półce wszystko wygląda bardzo profesjonalnie bo grzbiety naprawdę robią robotę (ale to też dzięki temu, że zażyczyłem sobie konkretny wzór i dobrałem konkretne kolory).
Generalnie polecam zamawiać takie obwoluty -można się śmiało dogadać co do wzoru.
Ja będę zamawiał dalej jak się więcej nowych komiksów z kolekcji uzbiera - dodatkowo Egmont wydał "DC Pokolenia" znowu z innym bokiem niż reszta więc chętnie sprawię sobie obwolutę na ten komiks.
Co do "Nieskończonego Kryzysu" to planuję najpierw uzbierać całość z kolekcji i zamówić obwolutę z mini-panoramą na te tomy - marzy mi się wielki tytuł "Nieskończony Kryzys" w panoramie na grzbietach (a napis z wydania Egmontu bo jest bardzo ładny). Ale to w przyszłości...