Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 749195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #870 dnia: Pt, 03 Wrzesień 2021, 20:23:20 »
Chyba, dobra reklama.
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #871 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 08:08:56 »
Ten gosc sie robi bardziej irytujacy niz ichabod i oskar czyli narzekacze na starocie. Gosc powinnien jechac na 7 lat do Tybetu i po powrocie znow by pokochal popkulture bo mam wrszenie ze coraz wiecej komiksiarzy zachowuje sie jakby byla przymuszana do swojego hobby.

Offline Pan M

« Odpowiedź #872 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 08:48:45 »
Ten gosc sie robi bardziej irytujacy niz ichabod i oskar czyli narzekacze na starocie. Gosc powinnien jechac na 7 lat do Tybetu i po powrocie znow by pokochal popkulture bo mam wrszenie ze coraz wiecej komiksiarzy zachowuje sie jakby byla przymuszana do swojego hobby.

Chwalił Kingdom Come, a to nie jest najnowszy komiks. Krytykował Spider-mana Mcflaren'a ale nie wiem czy to ma w jakikolwiek sposób oburzać? Przecież ten komiks to jest straszny bełt i jest  kilometry od najlepszych  old schoolowych pozycji. Spider-Man: Niebieski, Ostatnie Łowy Kravena to są pozycje, które pokazują co oznacza stary, dobry komiks o pajęczaku.

Może to my nosimy sentymentalne okulary, że tak skrajnie odbieramy krytykę wszystkiego co stare? Nie każdy stary komiks to poziom Batmanów Millera, ale dużo zwyczajnego syfu.

No i jak mam mocno ostrożny stosunek do tych wszystkich youtuberów, to akurat dystans do czegoś starego, sentymentalnego i spojrzenie na niego krytycznym okiem to dobra cecha. Facet ma z tego co wiem cos 30 lat, albo i coś powyżej, więc mógłby się napinać jakie to dobre bo czytał jako dzieciak, ale zweryfikował opinie po latach. To ma być zła cecha? Pomijam to czy facet zachwyca się każdym współczesnym szrotem, jak lubią odbijać piłeczkę ludzie tutaj.
« Ostatnia zmiana: So, 04 Wrzesień 2021, 08:52:39 wysłana przez Pan M »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #873 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 09:20:45 »
Może po prostu mają jakieś oczekiwania co do tych komiksów? Nie będę nikogo na siłę bronić, ale krytyka lat 90. czy innych staroci jest w wielu przypadkach uzasadniona.

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #874 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 10:20:45 »
Ja patrząc na tą kolekcje myślę o niej "Jeśli mogę kupić w niej komiksy normalnie już niedostępne w sprzedaży albo będące nowością na polskim rynku to warto się nią zainteresować". Każdy lubi co innego, nie musi mu się podobać kreska komiksów sprzed lat, a według mnie głupotą jest się do czegoś zmuszać tylko dlatego, bo jest klasyką i trzeba to znać. Każdy ma swój gust po prostu.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #875 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 11:09:33 »
Zgadzam sie tylko to co dzis czytamy i za 20 lat tez bedzie glupia naiwna ramotka, chodzi mi poprostu o troche dystansu, w latach 90 tych czy 70tych  zyjace wtedy pokolenia zachwycaly sie tym.

Offline Cringer

« Odpowiedź #876 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 11:50:00 »
Zgadzam sie tylko to co dzis czytamy i za 20 lat tez bedzie glupia naiwna ramotka, chodzi mi poprostu o troche dystansu, w latach 90 tych czy 70tych  zyjace wtedy pokolenia zachwycaly sie tym.
Nie wszyscy, tak jak nie wszyscy zachwycają się współczesnymi komiksami.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #877 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 22:45:22 »
Tak w ogóle to właśnie obejrzałem ten filmik i zupełnie nie powodu, dla którego można by się przypieprzać. Całkiem rzeczowa i stonowana opinia.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #878 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 22:47:16 »
Z jednym dość istotnym błędem dotyczącym Supermana wynikającym z braku znajomości WKKDC.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Castiglione

« Odpowiedź #879 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 22:52:16 »
No ok, potknął się przy tej jednej historii, ale kto ma WKKDC wie, że posiada już ten komiks, a kto nie ma, temu nie zrobi to różnicy.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #880 dnia: So, 04 Wrzesień 2021, 22:57:20 »
Przynajmniej nie zjechał kolekcji za sam fakt bycia kolekcjami. To mi się podobało. Rzetelnie w miarę możliwości przedstawił te 4 tomy. W ogóle ostatnio pojawiły się filmy na Youtube odnośnie tej kolekcji. Np. Lubię komiksy czy lara croft poland.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Maragast

« Odpowiedź #881 dnia: Pn, 06 Wrzesień 2021, 14:58:05 »
Jest gdzieś opis tych dodatkowych rzeczy wchodzących w skład poszczególnych tomów??? Bo na stronie Wikipedii poświęconej kolekcji nie ma takich informacji.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #882 dnia: Pn, 06 Wrzesień 2021, 15:05:22 »

Tutaj jest prezentacja tomu 4 i 5.

Można obczaić bo gość zwraca uwagę na te dodatki.

A tu prezentacja tomów 1-3

Facet jest zadowolony z komiksów, bo dopiero wchodzi w ten świat i "nie przeczytał jeszcze za dużo" by na wszystko marudzić.

Offline death_bird

« Odpowiedź #883 dnia: Pn, 06 Wrzesień 2021, 15:16:33 »
W takim razie za 2-3 lata zacznie dochodzić do wniosku, że fajniej jest czytać całe historie niż ich urywki.
Ale na razie pozostaje świadomość, że oto łowiony jest nowy narybek w zakresie tego nałogu.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #884 dnia: Pn, 06 Wrzesień 2021, 16:37:11 »
Na pewno koleś lubi dziewczyny w "kaftanie bezpieczeństwa" :)
Twój komiks jest lepszy niż mój