Ja też mam nadzieję na całą 10 z topki DCManiaka, choć michał81 cały czas sugeruje, że Wojna Korpusu Sinestro nie wyjdzie bo wyda ją Egmont, tylko ciekawe, czy to oznacza, że Egmont będzie wydawał całego Johnsa, czy tylko tę historię. Jak tylko tę historię to słabo, bo faktycznie wtedy tylko zablokują kolekcję, a sami wydadzą tylko kolejny krótki fragment tego runu. Jeśli jednak wydadzą całość to wtedy prawdopodobnie z kolekcji wyleci też GL: Odrodzenie.
Raczej nie będzie to miało nic do rzeczy. To byłby chyba pierwszy w historii przypadek, że z kolekcji by coś wyleciało, bo ktoś inny to wydał. Jeśli Egmont pociągnie GL Johnsa, w co nie chce mi się wierzyć, to będzie na rynku do wyboru SCW w dwóch wersjach.
A propos narzekania na duble. Przypomniała mi się historia ze Swamp Thingiem. Kiedy wyszedł w WKKDC było stękanie, że bez sensu, nikt tego nie kupi, bo przecież Egmont właśnie to wydał w całości a nie urwane, w lepszym wydaniu, więc WKKDC ma świeży dubel i to znacznie gorszy, itd. A potem się okazało, że Swamp Thing był jednym z najszybciej sprzedających się tomów po przedłużeniu WKKDC, na allegro sprzedawał się za dwukrotność ceny a teraz jest już prawie nie do dostania, choć inne tomy kolekcji cały czas są.