Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 746485 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #3345 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 14:29:03 »
Nie unikam, tylko jak nie odpowiadam, to albo uważam, że już wszystko od siebie powiedziałem i nie będę się powtarzał, albo że zgadzam się z przedmówcą, bo dotarły do mnie jego argumenty. Ja już nie mogę teraz swobodnie pisać ile chcę i co chcę na forum, bo straciłem swobodę.

Ja nie kłamię i nie oczerniam, tylko oceniam. Zapowiedziano niedługo np. Śmierć Supermana czy Długie Halloween i mi się te zapowiedzi z mojego punktu widzenia po prostu nie podobają.

Offline Kandor

« Odpowiedź #3346 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 14:30:42 »
Krytykuje bo "śpieszmy się gnoić naszą nemezis, tak szybko jesteśmy banowani".

Online Takesh

« Odpowiedź #3347 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 14:52:51 »
Nie narzekam na wszystko, tylko mnie osobiście boli, że tyle jest teraz wznowień i przez to tracimy sloty na premiery. Wolałbym by wydawnictwo na pierwszym miejscu stawiało właśnie nowe komiksy, a nie ławą rzucało duble. Czy tak trudno zrozumieć ten punkt widzenia? Ja nie zmuszam nikogo, żeby się ze mną zgadzał, po prostu taki mam swój pogląd na obecne pozycje na rynku.

Przestań proszę ciągle narzekać na kolekcje. To, że połowa ich pozycji to duble, a druga urwane historie, to nie jest ich wina. Takie Hachette chciałoby wypuścić kolekcje, które byłyby nowościami, ale muszą dublować samych siebie i wydają takiego Thorgala, który jest dublem do potęgi X. Tak samo z komiksami DC. To nie jest wina Hachette. Zostaw ich w spokoju i przestań trollować.
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Luty 2024, 15:53:46 wysłana przez Takesh »

Offline Popiel

« Odpowiedź #3348 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 15:19:45 »
Ja już nie mogę teraz swobodnie pisać ile chcę i co chcę na forum, bo straciłem swobodę.

Podajcie numer konta, a ustawię stały przelew, żeby nikt już nigdy nie zdjął mu z nogi tej opaski, dzięki której nie może pisać tego, co chce.

« Odpowiedź #3349 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 15:53:39 »

Rozumiem, że nie na rękę są Ci wznowienia i duble, ale zwróć uwagę na pozostałych. Większość wznowień dotyczy pozycji niedostępnych swobodnie w sprzedaży, wyłącznie z drugiej ręki po szalonych cenach. Nie jest to przystępne dla nowych czytelników. Rynek musi dostosowywać potrzeby komiksowe z uwzględnieniem nowych czytelników, których ciągle przybywa, a nie tylko starych byków.

Dokładnie! Ale niestety Ty Bazyl żyjesz w swojej bańce, która zakłada, że skoro Ty masz już jakieś wydanie to na pewno każdy też je ma. Otóż zaskoczę cię: nie, nie każdy żył już w latach 90, nie ma semiców, nie każdy zbierał komiksy w 2012 i nie ma WKKM i początku runu Starczynskiego. Tak jak właśnie jest tutaj ładnie powiedziane, nowi komikisiarze pojawiają się w każdej chwili - mają wtedy płacić niebotyczne pieniądze za stare wydania (i to zwykle używane, a jak są w stanie jak nowym to w ogóle ceny są chore) bądź semici? Prosze cię... Spójrz trochę szerzej niż na czubek własnego nosa bo twoje myślenie już nawet nie jest zabawne, a żenujące.
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Luty 2024, 15:55:12 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

« Odpowiedź #3350 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 16:02:38 »

Ja nie kłamię i nie oczerniam, tylko oceniam. Zapowiedziano niedługo np. Śmierć Supermana czy Długie Halloween i mi się te zapowiedzi z mojego punktu widzenia po prostu nie podobają.
A mogę z ciekawości co ci się nie podoba w 3 dużych tomach Śmierci Supermana? Dostaniemy kompleksowo całą tą historię, najdokładniej jak się da - gdzie widzisz wady? Lepsze semici których 95% nie ma ludzi i nie dostaniesz całości normalne pieniądze? Albo wydanie kolekcji które jest urywkiem tak naprawdę?
Długie Halloween też jest dostępne tylko w wydaniu kolekcji (to wydanie jest bardzo słabe, z resztą jak poziom tamtej kolekcji) a muchy kosztuje chore pieniądze - więc osobiście fajnie, że doczekamy się wydania w DC Deluxe, które gwarantuje wysoki poziom wydania i powiększony format. A przy okazji dostaniemy również Mroczne Zwycięstwo, co tym bardziej cieszy.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Kandor

« Odpowiedź #3351 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 16:03:02 »
Podajcie numer konta, a ustawię stały przelew, żeby nikt już nigdy nie zdjął mu z nogi tej opaski, dzięki której nie może pisać tego, co chce.
"Gdzieś w Rosji na początku lat dziewięćdziesiątych, pod pomnikiem Stalina klęczy drobna staruszka i głośno szlocha. Podchodzi milicjant i pyta: Nu, babuszka, szto wy tak? A babcia: Biedaczek! SWOBODY się nie doczekał!!" A, tak mi się jakoś skojarzyło ;-)
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Luty 2024, 16:05:36 wysłana przez Kandor »

Offline Kyms

« Odpowiedź #3352 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 16:05:00 »

Nie podobają Ci się zapowiedzi, ponieważ posiadasz "Długie Halloween" i "Śmierć Superman" (Tm-Semic), tak? Co natomiast z nowym czytelnikiem, który nie ma swobodnej możliwości kupienia obu komiksów w sklepie? Co nawet z czytelnikiem, który zaczął swoją przygodę 5/10 lat temu i chciał sięgnąć po "Śmierć Supermana", ale nigdzie nie ma tego w polskim przekładzie? Świat się rozwija, nowi czytelnicy dochodzą, dlatego wydawnictwa jak Egmont mają to na uwadze i spełniają prośby różnych czytelników: nowy i starych. Nie widzę w tym problemu skoro zapotrzebowanie jest (inaczej nie zapowiadaliby takich komiksów), a Egmont regularnie dostarcza nowych pozycji oraz dodruki/nowe wydania starszych.

Przykład "Knightfall" świetnie pokazuje, że ma sens sięganie do starczych wydań i nadawania im nowego życia. Nie dość, że mamy ponownie dostęp do "starej zawartości", to jeszcze dochodzi zupełnie nowy content. Portfele potwierdziły, że jest chęć dostawania takich historii i to przełożyło się na "Śmierć Supermana", o którą wielu czytelników pytało/prosiło od kilku lat.
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Luty 2024, 16:07:12 wysłana przez Kyms »
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #3353 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 16:06:30 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Juby

« Odpowiedź #3354 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 16:26:15 »
Długie Halloween też jest dostępne tylko w wydaniu kolekcji (to wydanie jest bardzo słabe, z resztą jak poziom tamtej kolekcji) a muchy kosztuje chore pieniądze - więc osobiście fajnie, że doczekamy się wydania w DC Deluxe, które gwarantuje wysoki poziom wydania i powiększony format. A przy okazji dostaniemy również Mroczne Zwycięstwo, co tym bardziej cieszy.
Nie ma żadnej zapowiedzi Długiego Halloween od Egmont (chyba, że coś mnie ominęło), w zapowiedziach jest Mroczne zwycięstwo, którego nie było w żadnej kolekcji, a wydanie Muchy chodzi w jeszcze wyższych cenach.

Dyskusja z nim nie ma sensu. Ostatnio wymieniłem z nim kilka pw próbując mu uzmysłowić czemu "stracił swobodę wypowiedzi", ale to jak dyskusja z krową na pastwisku. Chory człowiek, który wszystko przestawia w swojej głowie na swój spaczony punkt widzenia. Jedyne rozwiązania to ban, bądź ignorowanie, ale z tego co widzę większość tylko jeszcze wbija mu szpilki (nawet w czasie jak był wyciszony), aby ten cyrk trwał wiecznie, więc sami jesteście sobie winni. Ja już skończyłem z czytaniem jego postów.

Offline Kyms

« Odpowiedź #3355 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 16:31:06 »
Nie ma żadnej zapowiedzi Długiego Halloween od Egmont (chyba, że coś mnie ominęło), w zapowiedziach jest Mroczne zwycięstwo, którego nie było w żadnej kolekcji, a wydanie Muchy chodzi w jeszcze wyższych cenach.
"Długie Halloween" zostało zapowiedziane w najnowszym odcinku "Wieści ze Świata Komiksu" :) Zapowiedzi spisałem w swoim poście na FB:
https://www.facebook.com/UniwersumDCComics/posts/pfbid031rTSFD5RZAgVSCm15wnYnJPVfUemj6WMiDroi1AxnqcJ2VCxdCbxPtasjxnbGnC1l
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #3356 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 16:58:11 »

Dyskusja z nim nie ma sensu. Ostatnio wymieniłem z nim kilka pw próbując mu uzmysłowić czemu "stracił swobodę wypowiedzi", ale to jak dyskusja z krową na pastwisku. Chory człowiek, który wszystko przestawia w swojej głowie na swój spaczony punkt widzenia. Jedyne rozwiązania to ban, bądź ignorowanie, ale z tego co widzę większość tylko jeszcze wbija mu szpilki (nawet w czasie jak był wyciszony), aby ten cyrk trwał wiecznie, więc sami jesteście sobie winni. Ja już skończyłem z czytaniem jego postów.
W „Uniwersum DC według Neila Gaimana” jest zapowiedź „Długiego Halloween”

« Odpowiedź #3357 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 17:01:10 »
Długie Halloween też jest dostępne tylko w wydaniu kolekcji (to wydanie jest bardzo słabe, z resztą jak poziom tamtej kolekcji)

O przepraszam, ale kolekcja Eaglemoss, z wyjątkiem cieńszego papieru była naprawdę dobrej jakości.
   Po kiego ch...grzyba wy z nim dyskutujecie i o czym? On i tak tego nie czyta za to wy czytacie jego.

Online Takesh

« Odpowiedź #3358 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 17:12:05 »
Kupiłem nowy numer z Supermanem Byrne'a. Super!!

...Ale patrzę na spis numerów.... W stosunku do tomu 1 wydania Man od Steel brakuje pierwszej mini (spoko, żaden problem), ale też kilku numerów. Ale kicha. Wkurzyłem się.

Zobaczymy co piszą w dodatkach, bo widzę coś o promocji, a był to jeden z powodów odejścia Johna od serii.

Offline Kandor

« Odpowiedź #3359 dnia: Śr, 28 Luty 2024, 17:23:20 »
Kupiłem nowy numer z Supermanem Byrne'a. Super!!

...Ale patrzę na spis numerów.... W stosunku do tomu 1 wydania Man od Steel brakuje pierwszej mini (spoko, żaden problem), ale też kilku numerów. Ale kicha. Wkurzyłem się.

Zobaczymy co piszą w dodatkach, bo widzę coś o promocji, a był to jeden z powodów odejścia Johna od serii.
Przecież to mini już wydali w tej kolekcji, gdzieś na samym początku więc nie może "brakować" (że wydano ją także w ramach WKKDCC już nie wspomnę) nikt ci też nie obiecywał że dostaniesz jakiś kompletny tom z jakiegoś wydania z USA (np. czterotomowej edycji HC czy tej starszej TP w bodajże ośmiu tomach). Ja się ucieszyłem bo dostałem po polsku kilka nowych zeszytów jak i dwie historie z Supermana 4/1991 (Lana Lang + Bloodsport).
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Luty 2024, 17:46:09 wysłana przez Kandor »