Autor Wątek: Batman  (Przeczytany 775863 razy)

Offline Pestak

Odp: Batman
« Odpowiedź #4350 dnia: So, 29 Listopad 2025, 07:40:20 »
Kupowanie wydania Egmontu w momencie kiedy Absolute można dostać za 110 PLN to jakiś masochizm

Tylko Absoluta masz po angielsku, a ja na ten przykład zbieram tylko polskie wydania. Poza tym egmont wydał nam wszystko pięknie na kredzie i dał jeszcze slipcasa. Nie zapominajmy też że jest to limitowane wydanie, które będzie można za parę lat odsprzedać z zyskiem (może nie jakimś wielkim ale zawsze). Absolut to natomiast zwykła  masówka cały czas dostępna.

Offline MacLeSkr

« Odpowiedź #4351 dnia: So, 29 Listopad 2025, 08:52:33 »
Da się jeszcze gdzieś kupić wersję z etui?

Offline Pestak

« Odpowiedź #4352 dnia: So, 29 Listopad 2025, 10:00:58 »
Na pewno offsetowcy będą swoje odsprzedawać. Co do rynku pierwotnego to raczej już nigdzie nie dostaniesz.

Offline Leyek

« Odpowiedź #4353 dnia: So, 29 Listopad 2025, 10:48:08 »
Jak komuś bardzo zależy to mogę odsprzedać wersję z etui za 269,99 + KW. Taka cena jak kupowałem na Egmoncie, bo udało mi się dorwać drugą sztukę trochę taniej.
Wysyłka po weekendzie, żeby to jakoś sensownie zapakować. Nówka ale jeszcze nie odbierałem z paczkomatu, więc jakby coś było nie tak to wtedy dam znać.
Propozycja ważna dziś tak do 15-16.
Jak coś to priv.

Offline Spiff

« Odpowiedź #4354 dnia: So, 29 Listopad 2025, 12:39:47 »
Miałem nie kupować, bo przyszły do mnie DC Compact. Po wieściach od was nie kupię tego jeszcze bardziej. ;)

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline michał81

« Odpowiedź #4355 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 08:32:05 »
Ja się biłem z myślami czy kupować to wydanie Zabójczego Żartu w edycji DC Limited, bo nie udało mi się zakupić edycji ze slipcasem. Ostatecznie przekonało mnie do zakupu przypomnienie sobie dwóch filmików z kanału BatCave. Wrzucam poniżej te filmy, może komuś to pomoże w podjęciu decyzji co do zakupu jak mnie.

Jeden porównujący klasyczne kolorowanie Higginsa z Bollanda

i drugi który prezentuje dodatki (i głównie to one skłoniły mnie za zakupu, pomimo że posiadam wydanie z 2012*)

*teraz sobie uświadomiłem jak dawno kupowałem to wydanie, wtedy jeszcze nie będąc świadom o zmianach jakie wprowadził Bolland.
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Listopad 2025, 09:33:50 wysłana przez michał81 »

Offline komiks

« Odpowiedź #4356 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 14:18:03 »
Z drugiego filmiku, 4:15
No i tutaj zaczyna się wersja z pierwotnymi kolorami. Genialnym ruchem przy projektowaniu tego albumu, jest wydanie tej kolorystyki na dobrej jakości papierze offsetowym. Prezentuje się to zdecydowanie lepiej, niż byłoby to na kredzie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online xanar

« Odpowiedź #4357 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 22:05:19 »
Badanie zrobili - pojawienie się Batmana w realnym świecie powoduje, że ludzie lepiej się zachowują  :)

37,66% pasażerów ustąpiło miejsca ciężarnej kobiecie gdy nie było Batmana w pobliżu

Z Batmanem odsetek wzrósł do 67,21% – prawie dwukrotny wzrost.  :)

https://www.nature.com/articles/s44184-025-00171-5
Twój komiks jest lepszy niż mój