Autor Wątek: Batman  (Przeczytany 773058 razy)

Offline Kandor

Odp: Batman
« Odpowiedź #3825 dnia: So, 25 Maj 2024, 23:40:02 »
Jak będzie dobra sprzedaż to w pierwszej kolejności powinien być wznowiony (w końcu) Nawiedzony Rycerz do kompletu oraz wspomniane Rzymskie Wakacje. A jak by to wszystko poszło to pewnie możemy liczyć na więcej, nawet tą mini serię Gambit Wolverine czy Challengers of the Unknown, ale to pewnie dopiero na końcu.
"Challengers of the Unknown"? Przyznam się ze wstydem że nawet nie wiedziałem, że panowie "popełnili" swoją wersję tego komiksu. Myślę że sporo osób w Polsce także tego nie wie (choć wielu pamięta "Victims" z MM), ale wiesz co? Egmont dopilnuje żeby tak pozostało. Smutne, ale tak jakoś w ostatnich latach Egmont  alergicznie wręcz reaguje na komiksy z mniej znanymi bohaterami DC, nawet tymi stworzonymi przez uznanych twórców. Podam często przytaczane przykłady "Strange Adventures" i "Supergirl: Woman of Tomorrow" Toma Kinga. Trochę inna sprawa z takim klasykiem jak "All-Star Superman", który wydała kiedyś Mucha - niby oczywista rzecz do wznowienia ale E. woli wydawać takie duble jak np. "Golden Age" (kiedyś się śmiałem z tych, co twierdzili że wydawcy lubią rzucać na rynek komiksy według klucza "taniej licencji", ale teraz mi nie do śmiechu...). Jednak to nie wina tego naszego czołowego wydawcy, a kolegów/koleżanek wspó-czytelników którzy ciężko tolerują "pokarmy" z małą zawartością (który wszak i tak jest w prawie każdym komiksie z ostatniej dekady) Batmana :-( Obym się mylił i kolejne 3-4 lata bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły :-)

Offline michał81

« Odpowiedź #3826 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 00:18:37 »
O Supergirl to bym się nie martwił i najprędzej spodziewałem się wydania w okolicach zapowiadanego filmu. A jak narazie to polecałbym kupować Nightwinga, co by może przekonało do wydania Graysona, w którym King też maczał palce.

Offline jahred666

« Odpowiedź #3827 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 11:20:51 »
Jestem na 100% przekonany, że Last Halloween wyjdzie i u nas. Prawdopodobnie z 1-2 letnim opóźnieniem, bo tak u nas wychodzi nowe wydanie Long Halloween Deluxe w porownaniu do takiego samego wydania amerykańskiego. Na pewno wyjdzie też Mroczne Zwycięstwo i Rzymskie Wakacje. Wszystko jest tylko kwestią czasu.

« Odpowiedź #3828 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 11:51:26 »
Jestem na 100% przekonany, że Last Halloween wyjdzie i u nas. Prawdopodobnie z 1-2 letnim opóźnieniem, bo tak u nas wychodzi nowe wydanie Long Halloween Deluxe w porownaniu do takiego samego wydania amerykańskiego. Na pewno wyjdzie też Mroczne Zwycięstwo i Rzymskie Wakacje. Wszystko jest tylko kwestią czasu.
No Mroczne Zwycięstwo wyjdzie jeszcze w tym roku, jest w katalogu na Listopad zaplanowane.
A co do Rzymskich Wakacji to oby Egmont właśnie nie zaprzestał i w przyszłym roku wydał i je, jak i właśnie z jak najmniejszym opóźnieniem Last Halloween.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3829 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 12:40:02 »
Tylko żeby dali dobrą okładkę do Dark Victory, z tego samego wydania co teraz w Long Halloween.

Offline Juby

« Odpowiedź #3830 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 09:10:54 »
Dokładnie. Dark Victory z taką obwolutą:

Ew. można pominąć to "The Long Halloween Deluxe Edition. The Sequel":" i dać po prostu MROCZNE ZWYCIĘSTWO pod BATMAN. Bo dziwnie będzie wyglądać taka sama okładka, jak w wyd. Muchy, no i styl rysunku Sale'a zmienił się między 2005, a 2021.

A na 2025 w DC Deluxe zostałyby:

Pan Kołodziejczak w sobotnim odcinku WzŚK potwierdził, że Egmont będzie kontynuował tę serię :) I na 2026 zostałoby The Last Halloween (bo skoro ruszają z nim we wrześniu, to pewnie będą wydawać do końca przyszłego lata = u nas najwcześniej w następnym sezonie). Teraz decyzja o dodaniu tego specjala z 2021 do TLH rzeczywiście wydaje się bez sensu, bo powinien się on znaleźć jako zeszyt #0 przy ostatniej historii. No i że na pewno ją kupię, odszedł mój główny powód, aby kupić to nowe TLH z DC Deluxe - na razie się wstrzymuję, zobaczę jak ostatecznie wydadzą DV w listopadzie, może będzie też akurat jakaś grubsza promka na Black Friday.

O Challengers of the Unknown i Wolverine/Gambit pisałem już w grudniu. Zdecydowanie dwa najbardziej oczekiwane przeze mnie tytuły do wydania/wznowienia w PL.

« Odpowiedź #3831 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 10:12:26 »
Jako, że w katalogu Mroczne Zwycięstwo na niestety inną okładkę - pisać im wszędzie gdzie się da, żeby zmienili ją i dostosowali do reszty, jak zobaczą duży odzew jest szansa, że faktycznie zmienią ją na pasującą do Długiego Halloween.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #3832 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 10:14:54 »
O Challengers of the Unknown i Wolverine/Gambit pisałem już w grudniu. Zdecydowanie dwa najbardziej oczekiwane przeze mnie tytuły do wydania/wznowienia w PL.
I przydałoby się jeszcze wznowienie Superman Na Wszystkie Pory Roku w wersji DC Deluxe ze wszystki dodatkowymi historiami.

Przy czym być może będzie jeszcze jedna niespodzianka około batmanowa w tym roku, której nie ma w katalogu.
« Ostatnia zmiana: Pn, 27 Maj 2024, 10:16:30 wysłana przez michał81 »

Offline Juby

« Odpowiedź #3833 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 10:57:29 »
Jako, że w katalogu Mroczne Zwycięstwo na niestety inną okładkę - pisać im wszędzie gdzie się da, żeby zmienili ją i dostosowali do reszty, jak zobaczą duży odzew jest szansa, że faktycznie zmienią ją na pasującą do Długiego Halloween.
W katalogu to i kolejny tom NML ma nieprawidłową okładkę (piątą zamiast czwartą), więc muszą zajść zmiany. Ale bywało i tak, że bez żadnego odzewu/ krytyki w sieci Egmont zmieniał okładki względem planów, jak przy Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie z DC Limited, lub Powrót Mrocznego Rycerza – Ostatnia krucjata (i w tym przypadku po dziś dzień na stronie Egmontu, w katalogu i na wszystkich sklepach internetowych wisi nieprawidłowa).

Superman z dodatkami wyszedł "dopiero co" w kolekcji Hachette. Jak dla mnie Egmont może go sobie darować przez najbliższych kilka lat i wydać coś, czego w Polsce jeszcze nie było (np. Superman: Kryptonite Darwyna Cooke'a i Tima Sale'a, The Riddler: Year One, Batman: Kings of Fear, ).

Offline vision2001

« Odpowiedź #3834 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 11:51:41 »
Przy czym być może będzie jeszcze jedna niespodzianka około batmanowa w tym roku, której nie ma w katalogu.
Jaka?

Online radioblackmetal

« Odpowiedź #3835 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 12:15:54 »
Jaka?

Wtedy nie będzie niespodzianki 😉
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline michał81

« Odpowiedź #3836 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 13:15:27 »
Wtedy nie będzie niespodzianki 😉
Dokładnie.

Po za tym nie jest to zatwierdzone.

Offline donT

« Odpowiedź #3837 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 17:33:15 »
Panowie, raz jeszcze pytanie z gatunku "czy warto?". Joker / Harley: Zabojczy Umysl - co sadzicie?
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline jahred666

« Odpowiedź #3838 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 20:02:55 »
mnie się podobało :)

Offline Koalar

« Odpowiedź #3839 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 22:55:16 »
Mnie się za bardzo nie podobało, dla mnie te postaci są za bardzo oderwane od pierwowzorów. Było parę naciąganych momentów, relacja między Jokerem i Harley była dziwna. Zakończenie mi się nie podobało.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.