Autor Wątek: Batman  (Przeczytany 771142 razy)

Offline michał81

Odp: Batman
« Odpowiedź #4230 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 22:54:38 »
@wayne_collector masz racje to jest tak złe fabularnie co się dzieje w drugim zeszycie, że to wygląda jakby Loeb nie czytał od czasów swojego runu nic z komiksów Batmanem i tworzył jakiś fanfik. I to co zrobił z Batmanem to jest całkiem zaprzeczeniem tego jak ta postać jest i była kreowana, tym bardziej, że robi to w stosunku do Jasona a nie jakiegoś przestępcy.

Offline Kyms

« Odpowiedź #4231 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 23:20:14 »
"Hush 2" sprawia wrażenia zlepka koncepcji z różnych okresów Batmana po oryginalny Hushu, pomieszane z dużą ilością treści łapiącej czytelników pod sentyment. Po dwóch zeszytach to historia o Batmanie i Jokerze, gdzie ten pierwszy podejmuje głupie, wręcz nieracjonalne decyzje, co jest kilkoma krokami w tył dla jego rozwoju, jeśli weźmiemy pod uwagę wszystko co przeszedł w kilku ostatnich runach. O samym Hushu nic nie można powiedzieć, bo jest ledwo tłem dla wydarzeń.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

« Odpowiedź #4232 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 23:24:40 »
Na razie to na ratunek się nie zapowiada, Hush nigdy dla mnie niczym nie był wyjątkowym, ale za to był przyjemnym komiksem.
Hush 2 porzuciłem po
Spoiler: PokażUkryj
scenie jak Batman postanowił strzelić do Jasona. Sory, ale rozumiem, że między tą dwójką panowała gęsta atmosfera i często ostra wymiana zdań, ale postać która ma świętą zasadę, że nie zabija przeciwników i nie używa broni palnej postanowił strzelić do swojego syna, kapitalny pomysł, nie ma co.

Dlatego stwierdziłem, że będą terroryzować a nie, że będą czarować :)

Offline C.H.U.D.Y.

« Odpowiedź #4233 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:15:11 »
Batman i Robin Johnsona to dobre czytadło.
I historie Matta Fractiona dobrze się zapowiadają.
Napisał on najlepszą historię z Gackiem i Jokerem w XXI wieku, z bodajże detective #1027.

Potwierdzam - Hush 2 to już telenowela ignorująca to, co stało się od czasu Under the Red Hood.

Gdyby ktoś chciał poczytać o O'Neilu to zapraszam: https://gothamwdeszczu.com.pl/blog/dennis-oneil-ojciec-chrzestny-batmana/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4234 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:18:38 »
@UP
I niszczyciel postaci Wonder Woman w latach 70-tych. :)

Offline C.H.U.D.Y.

« Odpowiedź #4235 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 18:01:29 »
Szanowni Państwo!
Zapraszam 1 czerwca o godzinie 16:30 do kina Iluzjon. Będę miał przyjemność i zaszczyt wprowadzić do filmu "Batman" Tima Burtona.
Jestem głęboko poruszony i wzruszony. Po raz pierwszy zrobię taki wstęp w Iluzjonie. I tak, spełniam swoje odwieczne marzenie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4236 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 19:52:51 »
@UP
Kusiłeś diable, ale 1 czerwca mam fuchę w obwodowej komisji wyborczej, więc nie dam rady. Trzeba było zrobić seans w sobotę.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #4237 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 20:33:28 »
Koniec z Batmanem! Dzisiaj został aresztowany w Gdańsku

Offline Xmen

« Odpowiedź #4238 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 21:54:57 »
Haha muszą jeszcze złapać Spidermana i Zorro.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #4239 dnia: So, 31 Maj 2025, 10:16:10 »
Uwolnić Batmana!  Wszystkich Nas nie aresztujecie  8)

Offline Takesh

« Odpowiedź #4240 dnia: So, 31 Maj 2025, 10:44:18 »
Skąd wziąłeś tego minionka?????

Offline PabloWu

« Odpowiedź #4241 dnia: So, 31 Maj 2025, 11:13:09 »
Od bardzo utalentowanego Artysty obecnego na forum. Jak będzie chciał to może się ujawni  :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #4242 dnia: So, 31 Maj 2025, 14:54:34 »
Proszę, ujawnij się. Może być priv w 1 ;D

Offline PabloWu

« Odpowiedź #4243 dnia: So, 31 Maj 2025, 17:14:52 »
Na mam nadzieję że się do Ciebie odezwie bo na żywo prezentuje się znakomicie, solidna ręczna robota warta każdej złotówki  :)

Offline Xmen

« Odpowiedź #4244 dnia: So, 31 Maj 2025, 17:34:53 »
Wygląda dobrze, z czego jest zrobiony ten Minionek?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.