Autor Wątek: Ankieta do dotycząca komiksów superbohaterskich.  (Przeczytany 6308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online xanar

Odp: Ankieta do dotycząca komiksów superbohaterskich.
« Odpowiedź #30 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 21:50:09 »
Stanowcze NIE !!! Dyskryminacji lat 70-tych :P W ramach protestu nie głosowałem :-X
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #31 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 00:08:51 »
Ktoś coś więcej zrobił przez ten tydzień? Jakieś inne ankiety/badania/itp. które obaliłby by to co wcześniej pokazałem.
Tak w sumie to ja już zapomniałem, jaką tezę miała udowadniać ta ankieta.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #32 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 09:22:52 »
Jestem zaskoczony, że to na naszym forum najwięcej osób zagłosowało na współczesność.

Chyba to, że lata 60-te się nie sprzedadzą.

Ja powiem tak - jeżeli znajdą się chętni to Egmont niech wydaje jak najwięcej. Sam osobiście jestem zainteresowany tylko latami 80-tymi i 90-tymi. Ale jeśli wcześniejsze lata Egmont wydałby na offsecie to też wziąłbym do kompletu. Jednak szansę na taki ruch Kredmontu oceniam na 0,01%.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online Castiglione

« Odpowiedź #33 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 10:24:16 »
No to trochę nie zagrało, bo patrząc tylko po wynikach tego głosowania nie jest tak źle z tymi ramotami, zamiast tych wszystkich Marvel Now, 2.0, Fresh, DC Odrodzenie, itd, od których uginają się półki, Egmont powinien cisnąć ze starociami.

I olać to całe Vertigo, bo tylko 6% nie czyta superhero xD
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Luty 2022, 10:26:11 wysłana przez Eguaroc »

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #34 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 13:09:53 »

Ktoś coś więcej zrobił przez ten tydzień? Jakieś inne ankiety/badania/itp. które obaliłby by to co wcześniej pokazałem. Bo jak na razie wyniki z forum potwierdzają to co wyszło wcześniej z ankiet już przedstawionych w wątku Spider-man.

Może tytułem doprecyzowania głosowałem na 80-90 Ale obecnie generalnie praktycznie nic po około 1993 mnie nie interesuje. Wiec zdecydowanie bardziej ejtisy.

A z taka połączoną grupą 80-90 wiadomo, że żadna era nie ma najmniejszych szans. Bo nie dość, że były to najlepsze czasy dla komiksu (i muzyki, filmu etc.) to jeszcze jest to aż 20 lat.

Offline donT

« Odpowiedź #35 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 15:15:37 »
Jestem zaskoczony, że to na naszym forum najwięcej osób zagłosowało na współczesność.

Chyba nie. Na lata 80 /90 zaglosowaly 53 osoby, na wspolczesne, po 2000r - 43.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #36 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 15:22:29 »
W sumie niejasno się wyraziłem. Chodziło mi o kategorie "współczesność po 2012, bo każdy kocha restarty" - w sensie że u nas na forum zdobyła najwięcej głosów ze wszystkich tych miejsc gdzie była umieszczona ankieta.
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #37 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:02:24 »

Ano taką, że epiki z klasycznym Spider-Manem się nie sprzedadzą. Kolega tak bardzo chce wygrać konkurs, którego nie ma, że nie stworzył ankiety z prostym pytaniem "czy będziesz kupował epiki Spider-Mana od numeru 1?", tylko "z jakich lat lubisz komiksy", co udowadnia tak na zdrowy rozum niewiele. Ja też w tym udziału nie brałem, lubię wszystkie.

Online Castiglione

« Odpowiedź #38 dnia: So, 12 Luty 2022, 09:58:09 »
No ja się generalnie z tym zgadzam (w większości), natomiast z samej tej ankiety to nie wynika, niczego nie udowadnia i nie jest w ogóle miarodajna.

« Odpowiedź #39 dnia: So, 12 Luty 2022, 12:59:24 »
  Wynika to co wszyscy wiedzą, druga połowa lat 80-tych i początek lat 90-tych to jeden z najlepszych okresów dla komiksu superbohaterskiego (i komiksu wogóle) obfitujący w największą ilość żelaznych klasyków. Natomiast nie udowadnia absolutnie, że Egmont na wydaniu epików Spider-Mana od początku finansowo popłynie.