Temu sezonowi brakuje zdecydowanie jeszcze 2 odcinków, co jest spowodowane tym, że został on ścięty jak drugi sezon Rodu Smoka (oficjalnie było to potwierdzone). Finał zakończony mocnym cliffhangerem, co można było się spodziewać, kiedy zdecydowano się podzielić drugą część gry na dwa sezony, przy czym obecnie mówi się już o 3, czyli cały serial miałby się zamknąć w 4. Nie wiem czy to dobrze, bo widać straszne rozciąganie wątków, które przechodzą w teen dramę. I to jest jak dla mnie jedna z wad tego serialu, druga to, że ten sezon powinien być udostępniony w całość, oglądało by się go znacznie lepiej i pewnie miałby też lepsze oceny dzięki temu. I teraz patrząc jak było w grze to obawiam się, że na odpowiedzi dotyczące tego odcinka przyjdzie na czekać, aż do wspomnianego 4 sezonu, bo widać ze kolejny sezon będzie skupiony na Abby. Ale zasadniczo sezon bardzo nierówny, mający świetne, a momentami rewelacyjne odcinki, przeplatane mieliznami z teen dramą, rozwijający wykreowany świat, mający świetną akcją z mocnymi motywami horrorowymi i zadający konkretne pytania dotyczące natury ludzkiej. Czekam na kontynuacje i wyciągnięcie wniosków przez twórców co się nie w nim nie udało i poprawienia tego w kolejnych sezonach.
PS. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale przez połowę tego odcinka widać gówno przez to że rozgrywa się w ciemnościach.