Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1815 dnia: Śr, 15 Listopad 2023, 23:43:38 »
Wiemy już kto prawdopodobnie zagra Reeda Richardsa. Mam mieszane uczucia, bo z jednej strony uwielbiam tego aktora, a z drugiej - średnio mi pasuje do tej roli. No ale czego by nie mówić o produkcjach Marvela, castingi zazwyczaj im wychodzą świetnie. Historie bywają miałkie, sami bohaterowie też - ale aktorzy to często strzały w dziesiątkę.

Offline zombie001

« Odpowiedź #1816 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 00:33:47 »
Od paru dobrych lat już nawet te castingi im nie wychodzą...
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Gazza

« Odpowiedź #1817 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 08:25:12 »
Mieli Krasinskiego to teraz wymyślają. Pascal już nawet z lodówki wyskakuje więc jestem na NIE!
I niech nie pitolą, że ten Mr Fantastic z Strange 2 to z innego wymiaru bo jakoś pozostali Illuminati byli obsadzeni przez tych samych co w wcześniejszych produkcjach.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1818 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 10:25:29 »
Fakt, nawet ściągnęli gościa z tego serialu o Inhumans, żeby znowu zagrał Black Bolta. Aczkolwiek w kwestii wyglądu wariantów z innych wymiarów nie ma spójności, więc w sumie każda opcja pasuje.

Offline zombie001

« Odpowiedź #1819 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 10:53:23 »
Miejcie na uwadze, że może namawiali Krasińskiego, ale ten po prostu NIE CHCIAŁ tego zagrać w pełnoprawnej fabule, która zresztą nie musi być wcale udana :D
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline sir Nick

« Odpowiedź #1820 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 10:56:13 »
Jakby Victoria Alonso jeszcze pobyła to w jej MSheU dostalibyśmy: Reed Richards - Elliot Page, Sue Storm - Jenna Ortega, Jane Storm - Rachel Zegler, Beau Grimm - Olivia Spencer. I Anya Taylor-Joy jako Victorię von Doom. A tak jest zachowawczo ale podobno Feige chciał Pedro bo obsada jednak zbyt biała jest planowana.
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"

« Odpowiedź #1821 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 11:06:59 »
Od paru dobrych lat już nawet te castingi im nie wychodzą...

Kathryn Hahn, Sophia Di Martino (Sylvie), Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Ethan Hawke, Iman Vellan. był też Christian Bale, Emilia Clarke i Olivia Colman ale tutaj wiadomo jak wyszło. ja nie narzekam.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1822 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 13:33:39 »
Sam trailer tego Madame Web to taka padaka że krwawią białka oczu...Kto to kuffa kręci? Marvel sypnął ciut większym groszem Uwe Bollowi czy jak?  ??? Oni tam mają chyba na serio sabotażystów. Przecież tego to wstyd na streamingu będzie odpalać. NIE, MASAKRA.  :o >:( Jeszcze "żoneczka Greya"... Chyba sobie kpią. To jedna z najgorszych aktorek współczesnego kina. Niestety Dakotka nie odziedziczyła charyzmy po rodzicach.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline sir Nick

« Odpowiedź #1823 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 13:51:30 »
Uwe Boll to przynajmniej jeden bardzo fajny film zrobił ("Rampage"). Kwestia z trailera: "He was in the Amazon with my mom when she was researching spiders right before she died." przechodzi właśnie do historii memów filmowych. ;D
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
Co dobre, co złe

Houk "Pułapka"

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1824 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 16:05:10 »

Offline michał81

« Odpowiedź #1825 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 16:26:21 »
Sam trailer tego Madame Web to taka padaka że krwawią białka oczu...Kto to kuffa kręci? Marvel sypnął ciut większym groszem Uwe Bollowi czy jak?  ??? Oni tam mają chyba na serio sabotażystów. Przecież tego to wstyd na streamingu będzie odpalać. NIE, MASAKRA.  :o >:( Jeszcze "żoneczka Greya"... Chyba sobie kpią. To jedna z najgorszych aktorek współczesnego kina. Niestety Dakotka nie odziedziczyła charyzmy po rodzicach.
Przecież ten film jest od Sony a nie od Marvela i nie będzie to częścią MCU.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1826 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 21:39:51 »
Heh, soooorry! ;D Miałam na myśli Sony, napisało mi się Marvel. ;D
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline komiks

« Odpowiedź #1827 dnia: Cz, 16 Listopad 2023, 23:43:55 »
Ta MADAME WEB to jest o gościni, która pisze strony internetowe? I co tam robi Morales?

PS przeglądarka podkreśla mi słowo "gościni" jako błąd, gdzie jest MADAME WEB? Niech zrobi z tym porządek! ;D Po premierze będą śmiechorecenzje, też fajnie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

« Odpowiedź #1828 dnia: Pt, 17 Listopad 2023, 11:25:56 »
Wiemy już kto zagra Sentriego w nadchodzącej produkcji Thunderbolts - będzie to Steven Yeun, którego możecie kojarzyć z The Walking Dead (Glenn). Abstrahując od obowiązkowego szuflowania rasami którego chyba nikomu się już nie chce komentować, to mam nadzieję że aktor spędził ostatnie dwa lata na siłowni i turbodżetach bo generalnie chłop raczej jest chuchrowaty z wyglądu. A Sentry to musi być dzik.

Ciekawostka - o castingu doniósł Robert Kirkman. Transkrypcja podcastu w którym wystąpił:

Kirkman: My good friend Steven Yeun is playing the Sentry in a movie.

Finch: I saw that, yeah. That’s coming up right…that’s gonna be pretty exciting

Kirkman: Yeah he called me, he went in for a costume fitting…I hope I’m not…I don’t think this is a spoiler, or anything that will get anybody in trouble. I don’t know, maybe, we’ll see. I don’t care, I don’t work for marvel, what are they going to do to me? He told me “uh I just came back from a costume fitting for the Sentry, uh I guess I only do superheroes that are yellow and blue.” He said he was at the costume fitting and was like “aw crap, I forgot invincible was yellow and blue!”.

Offline sir Nick

« Odpowiedź #1829 dnia: Pt, 17 Listopad 2023, 11:59:49 »
Taaa, już od jakiegoś czasu ta plotka krążyła, teraz wydaje się została potwierdzona nie tylko przez Kirkmana. Do roli przymierzany był Ryan Gosling i Alexander Skaarsgard, niewątpliwie bardziej pasujący do komiksowego "aryjskiego" wizerunku Sentry. Swoją drogą ciekawe co zadecydowało, że akurat Yeun (poza parytetami). Jak zwykle jest duży płacz, ale jak obsadzali Michaela Keatona w 1987/1988, Heatha Ledgera w 2006/2007 i Bena Afflecka w 2013 też był, a w każdym z tych przypadków wyszło spektakularnie.
Pomysł na "Thundebolts" wydawał się ciekawy (fajny skład), ale kiedy dowiedziałem się, że przeciwnikiem ma być Sentry to średnio sie to klei. Liczyłem, że Zemo wróci, ale scenariusz napisali twórcy "Falcon & Winter Soldier", więc to by była ich żałosna imitacja Helmuta. ::) 

A nie, sorki, scenariusz jest od innego faceta, tamci robią Captaina Falcona :D. Jest nadzieja, że Zemo zamiesza, może nawet będzie pociągał za sznurki w intrydze.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Listopad 2023, 12:16:57 wysłana przez sir Nick »
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
Co dobre, co złe

Houk "Pułapka"