Autor Wątek: Wydawnictwo Shock Comics  (Przeczytany 33192 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wydawnictwo Shock Comics
« Odpowiedź #105 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 21:16:51 »
   Właściwie to chyba nie. Coś mi się kołacze, że Tolkien coś wspominał o tym, że ludzie używali magii, tych dwóch Czarodziejów co nie wiadomo co się z nimi stało nauczali. Czarnoksiężnik z Angmaru był czarnoksiężnikiem zanim poddał się Sauronowi o ile dobrze pamiętam.

Offline 79ers

« Odpowiedź #106 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 21:18:23 »
Thriller o mordercy dzieci jest propagandą LGBTQ? Odleciałeś daleko.
https://www.goodreads.com/book/show/207718144-the-deviant-vol-1

Offline nayroth

« Odpowiedź #107 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 23:55:55 »
Milwaukee to miasto, które rozsławił Jeffrey Dahmer. Siłą rzeczy trudno opowiedzieć historię o Milwaukee inspirowaną Dahmerem bez kontekstu w jakim się to wszystko rozgrywało. Nie wiem jakiej przewrotki intelektualnej trzeba by dokonać, by uznać, że homofobia i rasizm nie miały w tej realnej historii znaczenia.

Z tego co pamiętam z serialu to Dahmer tak długo "działał" bezkarnie bo m.in. służby bały sie oskarżeń o prześladowanie homo-mniejszości.

Była ta scena że policja przyjechała i znalazła Dahmera z odurzonym półnagim nieletnim (czarnym albo latynosem), ale Jeff twierdził ze to jego chłopak, że sie kochają i są dorośli, więc policja w duchu postępowej tolerancji uwierzyła i odjechała.

Ofiara została potem "skonsumowana" i trafiła do beczki jak pozostałe. Na szczęście rasizm i homofobia nie przeszły!!

Offline Archelon

« Odpowiedź #108 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 00:12:14 »
Tak. Ofiara miała 14 lat.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #109 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 12:55:27 »
Z tego co pamiętam z serialu to Dahmer tak długo "działał" bezkarnie bo m.in. służby bały sie oskarżeń o prześladowanie homo-mniejszości.

Była ta scena że policja przyjechała i znalazła Dahmera z odurzonym półnagim nieletnim (czarnym albo latynosem), ale Jeff twierdził ze to jego chłopak, że sie kochają i są dorośli, więc policja w duchu postępowej tolerancji uwierzyła i odjechała.

Ofiara została potem "skonsumowana" i trafiła do beczki jak pozostałe. Na szczęście rasizm i homofobia nie przeszły!!
Nie wiem co masz na myśli w tym ostatnim zdaniu. Dahmer zamieszkał na czarnym osiedlu. Kiedy uciekła jedna z ofiar mieszkające w pobliżu czarne kobiety zgłosiły, że w środku nocy po ulicy błąka się nagi i otumaniony azjatycki chłopiec. Policjanci, którzy przyjechali na miejsce czarnym kobietom, które żądały by chłopcem się zaopiekować zagrozili więzieniem a kiedy pojawił się na miejscu biały Dahmer to uwierzyli mu na słowo, że wszystko okay i odprowadzili mu ofiarę do mieszkania (chłopak miał już w tym momencie nawet dziurę w głowie wywierconą wiertarką).

Ci policjanci nie zrobili tego bo bali się oskarżeń o homofobię. Zrobili to bo była to dla nich prześmieszna sytuacja. Półprzytomnego nagiego chłopca zgarnia z ulicy obcy biały mężczyzna, twierdząc, że to jego kochanek - po prostu boki zrywać. Przez kolejne dni na pytania sąsiadów a w końcu i dziennikarzy odpowiadali, że wszystko jest w porządku i wszystko jest załatwione. No bo przecież oddali chłopca białemu gejowi, więc to takie śmieszne i w czym w ogóle problem?

A kiedy sprawy nie dało się już zatuszować i wylecieli z roboty na pysk to też znaleźli swoich obrońców. Pojawiły się pikiety z hasłami, że wszystko zrobili prawidłowo i transparentami mówiącymi, że to, dosłownie, "najlepsi policjanci".
Batman returns
his books to the library

« Odpowiedź #110 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 17:12:13 »
  Policjanci śmiali się z chłopca z wywierconą dziurą w głowie? Wszcząsajonca historia.

Offline nayroth

« Odpowiedź #111 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 23:53:40 »
Cytat: bibliotekarz
A kiedy sprawy nie dało się już zatuszować i wylecieli z roboty na pysk to też znaleźli swoich obrońców. Pojawiły się pikiety z hasłami, że wszystko zrobili prawidłowo i transparentami mówiącymi, że to, dosłownie, "najlepsi policjanci".

Może pikietowali inni członkowie tej społeczności homo-pedo-kanibalistycznej z Milwaukee. Dla nich to faktycznie byli najlepsi policjanci ever.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #112 dnia: So, 08 Luty 2025, 18:07:12 »
Może pikietowali inni członkowie tej społeczności homo-pedo-kanibalistycznej z Milwaukee. Dla nich to faktycznie byli najlepsi policjanci ever.
Ta. Razem z twoim starym.
Batman returns
his books to the library

Offline nayroth

« Odpowiedź #113 dnia: So, 08 Luty 2025, 18:10:18 »
Ta. Razem z twoim starym.

Napisz łaskawie która część cię dotknęła: homo-, pedo- czy kanibalistyczna, to wyedytuje, żebyś nie czuł dyskomfortu xD

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #114 dnia: So, 08 Luty 2025, 18:15:57 »
Poziom twoich wypowiedzi. Ale z tym nic nie jesteś w stanie już nic zrobić. Najwyżej jeszcze obniżyć.
Batman returns
his books to the library

Offline Konrad

« Odpowiedź #115 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 00:18:40 »
Jeśli ktoś czekał na większe rabaty niż w Gildii (20%) to w Tantisie jest prawie 40% na ich pierwsze dwa komiksy:
Dewiant 1 - 46,59 zł (w Gildii 59,90 zł)
https://tantis.pl/dewiant-t-1-p3595383?utm_source=google&utm_medium=cpc&srsltid=AfmBOoolqZWXsOfDl6YiGNTbZ59YrWN-zeyq6V1xAxTYV36vpGSRzlBmd5k
Memphis - 55,69 zł (w Gildii 71,90 zł)
https://tantis.pl/memphis-p3599204?utm_source=google&utm_medium=cpc&srsltid=AfmBOoolqZWXsOfDl6YiGNTbZ59YrWN-zeyq6V1xAxTYV36vpGSRzlBmd5k

Za oba wychodzi 102,28, więc z kodem "wrocdonas" jest darmowa dostawa, a do północy można jeszcze użyć kodu z Inpost Pay na -20zł (LOVE20)

Offline Death

« Odpowiedź #116 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 11:05:24 »
Akurat mi kumpel rano pisał, że to dobry komiks i że Z archiwum X. A ja lubię Archiwum, więc:

Offline Pocztar

« Odpowiedź #117 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 15:11:21 »
Akurat mi kumpel rano pisał, że to dobry komiks i że Z archiwum X. A ja lubię Archiwum, więc:

A mówił o Memphis czy o Departamencie?
Departament jak najbardziej przypomina The X-Files, z tym, że to co kupiłeś, to w zasadzie nawet nie jest komiks ;)

Offline Death

« Odpowiedź #118 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 19:09:43 »
O Memphis. Że Departament to X-Files wiem od dawna. :)
Tak, to jakiś dodatkowy tomik, w którym mało jest komiksu. :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #119 dnia: Nd, 16 Luty 2025, 18:31:35 »
O Memphis. Że Departament to X-Files wiem od dawna. :)
Tak, to jakiś dodatkowy tomik, w którym mało jest komiksu. :)

Memphis nie nazwałbym X-Files, ale to lekkie, przyjemne s-f. Nie powinieneś żałować zakupu i lektury :)

https://moviesroom.pl/recenzje/recenzje-komiksow/memphis-recenzja-komiksu-2381
« Ostatnia zmiana: Nd, 16 Luty 2025, 20:18:05 wysłana przez Pocztar »