Autor Wątek: Wydawnictwo Shock Comics  (Przeczytany 33240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Wydawnictwo Shock Comics
« Odpowiedź #90 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 17:42:59 »
Zawsze myślałem, że Milwaukee jest znane z Harleya-Davidsona, narzędzi, piwa
Wszystko się zgadza, chłopaki w skórach ;)

Co do komiksu, nie chcę wam psuć zabawy, ale czy wy przypadkiem nie mylicie osoby queerowej z osobą  gejowską? Ja rozumiem, że to takie uproszczenie, że jeśli główny bohater jest gejem = komiks o gejach. Ale to jest właśnie uproszczenie, bo czy np Hellblazer to komiks o biseksualistach?
« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Luty 2025, 17:44:45 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online michał81

« Odpowiedź #91 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 17:45:20 »
czy np Hellblazer to komiks o biseksualistach?
od zawsze był ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Luty 2025, 17:57:46 wysłana przez michał81 »

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #92 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 17:48:18 »
Ołmajgad, co tu się wydarzyło w ogóle... ;D
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline eyesore

« Odpowiedź #93 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 18:40:43 »
Żeby spalić trzeba najpierw  kupić -trochę nielogiczne.
zważywszy że księża kupili Harrego Pottera po to żeby potem go później spalić, to myślę że jak najbardziej logiczne  ;D
i pamiętajcie że w czasie palenia żeby stać tyłkiem do ściany, tak na wszelki wypadek  ;)

widać że tytuł wydawnictwa jak najbardziej się zgadza, pojawił się gej i już panika, forum nie zawodzi  ;D

Offline 79ers

« Odpowiedź #94 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 18:53:55 »
Tyle w tym logiki co w "oczernianiu" postaci historycznych przez netlixa i bbc.
a zagrożenia wszelkiego rodzaju trzeba w mig identyfikować - co w tym dziwnego?

Offline Blind

« Odpowiedź #95 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 19:53:09 »
a zagrożenia wszelkiego rodzaju trzeba w mig identyfikować - co w tym dziwnego?

Co tu jest tym zagrożeniem?
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #96 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:03:53 »
Strzelam że chodzi o delulową obawę; iż po przeczytaniu ww. komiksu czytelnik może poczuć chetkę do zbadania tajemniczej strony Mocy... 8)
Sorryy, nie mogłam się powstrzymać. ;D :P
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline 79ers

« Odpowiedź #97 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:20:00 »
Raczej obawa, że poza propagandą nic tam nie ma a i tak promocja na oświeconych portalach będzie jak z Heartsopperem.

Offline Kadet

« Odpowiedź #98 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:20:47 »
zważywszy że księża kupili Harrego Pottera po to żeby potem go później spalić, to myślę że jak najbardziej logiczne  ;D

Tylko tak dla pełni informacji dodam, że jeśli chodzi o to spalenie Harry'ego Pottera w Gdańsku, to zostało skrytykowane przez miejscową diecezję i Episkopat, a ksiądz, który przewodził temu wydarzeniu, przeprosił.

Natomiast gdy z lewej strony zaczął narastać sprzeciw wobec poglądów Rowling, z kolei jej książki zaczęli palić niektórzy anarchiści i co bardziej postępowi influencerzy...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #99 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:24:11 »
Natomiast gdy z lewej strony zaczął narastać sprzeciw wobec poglądów Rowling, z kolei jej książki zaczęli palić niektórzy anarchiści i co bardziej postępowi influencerzy...

A dobra, to już mi się skleiło czemu nagle Rowling jest tak bardzo lubiana przez panów z prawa...😊 Jeszcze przed chwilą było to dla mnie ciut niejasne, teraz wszystko jest już jasne jak słońce.😊

Offline eyesore

« Odpowiedź #100 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:32:38 »
Strzelam że chodzi o delulową obawę; iż po przeczytaniu ww. komiksu czytelnik może poczuć chetkę do zbadania tajemniczej strony Mocy... 8)

świetny komentarz  ;D ;D ;D

Offline komiks

« Odpowiedź #101 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:34:35 »

No tak, bo jeśli ktoś nie chce czytać komiksów w konkretnej tematyce, to pewnie dlatego, że się boi. Przykładowo, jeśli ktoś nie lubi komiksów religijnych, to dlatego, że się boi nawrócić, a jeśli ktoś nie czyta sędziego Dredda, to dlatego, że ma na bakier z prawem. No i wszyscy powinniśmy lubić komiksy Ukraińskie wydawane w naszym języku, bo jak nie... Prosta logika jest prosta ;)

Co do Rowling to akurat jest uzasadnione dlaczego księża swego czasu ją zwalczali, chodzi o promowanie magii. Zgodnie z nauką Kościoła Katolickiego, magia pod dowolną postacią jest grzechem. Harry Potter indoktrynuje dzieci, że magia jest dobra. Dziś brzmi to jak zabobon, ale taka jest geneza. Katechizm Kościoła Katolickiego stwierdza, że wszelkie praktyki magiczne, przez które człowiek próbuje pozyskać tajemne siły lub osiągnąć nadnaturalną władzę, są sprzeczne z cnotą religijności (por. KKK 2117). To samo tyczy się wszelkiego rodzaju astrologii, wróżenia itp. to wszystko są praktyki magiczne, zagrażające życiu duchowemu.

Offline Kadet

« Odpowiedź #102 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:39:01 »
Co do Rowling to akurat jest uzasadnione dlaczego księża swego czasu ją zwalczali, chodzi o promowanie magii. Zgodnie z nauką Kościoła Katolickiego, magia pod dowolną postacią jest grzechem. Harry Potter indoktrynuje dzieci, że magia jest dobra. Dziś brzmi to jak zabobon, ale taka jest geneza. Katechizm Kościoła Katolickiego stwierdza, że wszelkie praktyki magiczne, przez które człowiek próbuje pozyskać tajemne siły lub osiągnąć nadnaturalną władzę, są sprzeczne z cnotą religijności (por. KKK 2117). To samo tyczy się wszelkiego rodzaju astrologii, wróżenia itp. to wszystko są praktyki magiczne, zagrażające życiu duchowemu.

To jest bardziej złożona kwestia i myślę, że nie ma też tu co jej więcej roztrząsać, bo ani chyba nie jesteśmy aż takimi ekspertami, ani nie ma ona nic wspólnego z wydawnictwem Shock Comics i jego ofertą; pozostawiając kwestię "Harry'ego Pottera" na boku, bo nie czuję się na siłach o niej wypowiadać, nadmienię tylko, że magia pojawia się także np. we "Władcy pierścieni" czy w "Opowieściach z Narnii", a obie te pozycje są cenione przez Kościół katolicki z uwagi na ich przesłanie.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Blind

« Odpowiedź #103 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:50:08 »
Raczej obawa, że poza propagandą nic tam nie ma a i tak promocja na oświeconych portalach będzie jak z Heartsopperem.

Jaką propagandą? Chłopie, czy Ty trzymałeś chociaż ten komiks w ręce? Thriller o mordercy dzieci jest propagandą LGBTQ? Odleciałeś daleko.
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline komiks

« Odpowiedź #104 dnia: Cz, 06 Luty 2025, 20:50:47 »
T nadmienię tylko, że magia pojawia się także np. we "Władcy pierścieni" czy w "Opowieściach z Narnii", a obie te pozycje są cenione przez Kościół katolicki z uwagi na ich przesłanie.
W skrócie, żeby tego tak nie zostawić ;)
We Władcy Pierścieni i pozostałych dziełach Tolkiena, magia jest niedostępna dla zwykłego człowieka / hobbita, władają nią tylko istoty nadnaturalne, na wzór aniołów lub demonów. Magia jest tym istotom ofiarowane przez wyższe anioły albo samego stwórcę. Magii nie można posiąść lub się jej nauczyć.