Może trochę niefortunnie opis tego komiksu sformułowało Shock Comics, bo według Goodreads jest, cytując:
"Multiple Eisner Award-winning writer JAMES TYNION IV (W0RLDTR33, THE DEPARTMENT OF TRUTH) and acclaimed artist JOSHUA HIXSON (The Plot, Children of the Woods) unite for a psychological crime thriller that explores the intersection of queer identities and a broader scope of cultural transgression and deviance. "
Jak widać dla części polskich odbiorców obecność takich treści ma duże znaczenie, to może lepiej jakby to było zawarte w opisie, ale komiksu nie czytałem, fanem Tyniona średnio jestem*, więc to tylko taka teoria w oderwaniu od faktycznej zawartości komiksu

Osobiście żadnej pozycji komiksowej nie wykluczyłem przez fakt że treści LGBT są, ale rozumiem że ktoś może mieć inne podejście.
*Przeczytałem 1 vol Coś Zabija Dzieciaki, w wydaniu angielskim, więc nie wiem jak to się przekłada na polskie wydania ale chyba 1:1 no i bardzo mi się spodobało. Potem przeczytałem vol 2 i 3 i miałem takie "jak można było to tak to spierdzielić", a wszędzie gdzie nie spojarzałem, czy to recenzje czy opinie użytkowników Goodreads to prawie same 4/5 i 5/5