Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 565199 razy)

Goka (+ 1 Ukrytych) i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline moai

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2850 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 13:08:32 »
Ktoś coś wie o drugim tomie Alacka Sinnera?
Z tego co wiem to jest od dłuższego czasu gotowy, wydawnictwo czeka na zatwierdzenie go przez autora.

Offline donT

« Odpowiedź #2851 dnia: Cz, 19 Czerwiec 2025, 12:44:12 »
Moj najlepszy ziom na dzielni - pan liscionosz przyniosl mi dzisiaj nowe smakolyki, w tym Ostatniego Mohikanina, tytul na ktory bardzo czekalem juz od pierwszych zapowiedzi. Matkojedyna! Ale to wyglada!!! To bez watpienia jeden z najladniejszych.... tfu.. najpiekniejszych komiksow, z jakimi mialem stycznosc. Ogromny format, sliczne plansze, w bardzo oryginalnym, malarskim stylu, cos niesamowitego... Mandioca wciaz na fali, a ja licze na kolejne perly.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2852 dnia: So, 28 Czerwiec 2025, 21:06:28 »
mam nadzieję, że dobrze skojarzyłem
https://www.magnetic-press.com/herakles/

Offline FDH

« Odpowiedź #2853 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 13:54:51 »
Ale że co?planują Heraklesa?byłoby super :) naprawdę bardzo polecam wszystkim.

Offline parsom

« Odpowiedź #2854 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 14:22:01 »
Najlepszy Herakles/Herkules to ten z Sokratesa półpsa. Ale i tego przygarnę...

Offline Leyek

« Odpowiedź #2855 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 20:52:25 »
Dostał już ktoś coś z poniższej listy ze sklepu Mandioci? Coś kojarzę, że było pisane, że jest jakieś przesunięcie ale częściowo ma być wysyłane. Ale może coś pokręciłem.

PREORDERY Przygody Guliwera z Laputy do Japonii
PREORDERY Alack Sinner t.II: Wiek zawodu   
PREORDERY OStatni Mohikanin   
PREORDERY Kililana song   
Czerwona planeta

Offline Kadet

« Odpowiedź #2856 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 20:56:06 »
Tak jak moai pisze wyżej - wydanie drugiego tomu Sinnera się opóźnia, bo czekają cały czas na akcept autora.

Na FB w komentarzach piszą, że jeśli komuś opóźnia się przez to wysyłka zbiorczej paczki z Sinnerem, to można do nich napisać i podać numer zamówienia i wyślą na dwa razy.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Avarest

« Odpowiedź #2857 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 23:56:36 »
Ktoś wie co się dzieje w Mandioce? Widzę sporo opóźnionych premier, nawet o wiele miesięcy. Ludzie na Facebooku narzekają na bardzo słaby kontakt ze strony wydawnictwa albo wręcz olewanie klientów. A na fanpejdżu głównie informacje o wakacjach lub obejrzanych meczach.  :P

Offline komiks

« Odpowiedź #2858 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 00:07:22 »
10 lipca opublikowali post na FB
Urlop do 14.7!
Zamówienia nadal realizowane są przez Motyle Książkowe ale korespondencja przez najbliższe dni pozostanie bez odpowiedzi.
Z pozdrowieniami,
Mandioca
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Lipa

« Odpowiedź #2859 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 05:55:46 »
Zamówienie z końca 2024r. dalej czeka. Ten Alack Sinner i Codzienna Walka to nie wiem ile było przesuwane.

W każdym razie wyleczyli mnie ze swoich pre orderów

Offline maxim1987

« Odpowiedź #2860 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 10:20:54 »
Mnie z preorderów wyleczyli przy okazji "Imaginarium zbiorowe" - zarzekali się, że jako preorderowicze dostaniemy komiks wcześniej, a finalnie zaczęli wysyłać ponad tydzień po tym jak dostała gildia i inne sklepy + preordery były u nich droższe niż w jakimkolwiek innym sklepie

Offline Death

« Odpowiedź #2861 dnia: Nd, 20 Lipiec 2025, 21:52:45 »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2862 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 14:45:23 »
"W przyszłych zamówieniach wam to zrekompensujemy", a nie mogliby tej rekompensaty dożucić do obecnych?!

Offline Death

« Odpowiedź #2863 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 15:50:22 »
No też tak pomyślałem. Że fajnie byłoby jakby dorzucili coś fajnego, nie wiem jakąś spoko graficzkę z Alacka Sinnera lub Codziennej walki (bo te dwa komiksy wstrzymały zamówienia) do tych zaległych paczek. To byłby miły gest i dobre zagranie taktyczne, a koszt niewielki. A to jest znowu coś w stylu, że za dosłownie kilka dni miną cztery miesiące od momentu, kiedy miały się ukazać ostatnie komiksy z tego pakietu i siedem miesięcy od momentu zrobienia przedpłaty, ale zamów coś jeszcze, to wtedy jakoś zrekompensujemy to opóźnienie. I tak jest to lepiej rozegrane, niż Mucha rozgrywa swoją wpadkę, ale Władcy Much, to jest takie dno dna, że nie trzeba się specjalnie starać, żeby być od nich lepszym. :)
Ale poza tym ogłoszenie Mandioki jest całkiem spoko.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2864 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 19:34:34 »
Alack w normalnej sprzedaży też będzie?