Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 566935 razy)

Offline JakubM

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2475 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 08:47:48 »
Ciekawe jaka będzie cena tej nowej Drogi. Liczę że ok 199 zł :-) i pewnie nakład mocno ograniczony ok 400 szt.

Online Lobo

« Odpowiedź #2476 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 09:02:03 »
Mi Raport zdecydowanie lepiej wszedł za drugim razem.

Co do Blasta to jestem na 100% pewny że będzie kolejne wydanie, zbyt dobry to komiks

Online Lobo

« Odpowiedź #2477 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 09:03:25 »
Taniej, to będzie w kooperacji z Francją więc obstawiam ok 150 zł
Ciekawe jaka będzie cena tej nowej Drogi. Liczę że ok 199 zł :-) i pewnie nakład mocno ograniczony ok 400 szt.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2478 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 12:27:22 »
przeczytałem ten raport i kurcze nie wiem na czym polega fenomen tego komiksu🙂 jest spoko na fajnym poziomie np. graficznie fajnie się prezentuje i do pewnego momentu fajnie się czyta ale w pewnym momencie  zacząłem się zastanawiać skąd aż tyle oh ah no ale cóż może za głupi jestem..

Nie wiem jak komiks bo co do zasady raczej ani nie kupuję ani nie czytam komiksów na podstawie książek, ale Droga książkowa miała naprawdę dobrze przedstawioną relację ojciec - syn syn - ojciec wszystko to w atmosferze beznadziei, a mimo wszystko instynkt aby przetrwać niezależnie od warunków zewnętrznych wygrywa.

Co do Larceneta to Raport jest jednym z niewielu komiksów które pożyczyłem i jak poszedł w świat tak poszedł myślę że już z 20 osób go przeczytało i nadziei na to że wróci nie mam. (zresztą w takim stanie jak podejrzewam że jest to może i dobrze :) ) Pocieszam się myślą że może ktoś jeszcze kupi jakiś komiks i w ten sposób wsiąknie.

inb4 Tak wiem że Raport też jest na podstawie książki, ale gdyby nie komiks to nigdy bym o niej nie usłyszał ani nie przeczytał.

Offline parsom

« Odpowiedź #2479 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 13:57:32 »
Dla tych co nie zrozumieli fenomenu "Raportu" - kilka opinii na temat książki (Claudel to było swego czasu głośne nazwisko, dostał Goncourtów i takie tam): https://lubimyczytac.pl/ksiazka/27821/raport-brodecka
Wiele napisanych po zanęceniu komiksem. I jak na ten portal - całkiem sensowne.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2480 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 17:30:10 »
Nawet szkoda komentować. Rozwiązanie a'la polski cfaniak. Sprzedać naiwniakom produkt (i ciągle nakręcać sprzedaż tym, że już koniec, koniec nakładu, a więcej nie będzie), a kolejnym zaraz potem zaoferować lepszy.

"No przecież teraz bonusy będą w wersji kolorowej, więc o co chodzi? No i Wy macie gorszy papier i mniejszy format."
Tak wyglada rozwiniety rynek komksowy na calym swiecie chyba, mnogosc wypasiinych wydan dla najzatqardzialszych kolekcjonerow. Nie jest to wydanie czarnobiale ktore bylo limitowane, wiec ja tam tylko bije brawo dla wydawcy, ze robi nowe wypasione wydanie i nie widze w tym nic zlego.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2481 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 19:50:53 »
Według mnie sensowna opcja z tym nowym wydaniem, na pewno lepszy wybór niż dodrukowywać limitkę.

Aczkolwiek ja nadal się zbieram, żeby w końcu nadrobić normalną edycję, te bajery mi raczej do szczęścia niepotrzebne.

Offline Death

« Odpowiedź #2483 dnia: So, 06 Lipiec 2024, 18:59:25 »
Aha, tego też nikt nie wrzucił:

Czyli na razie na czwarty kwartał zapowiedzieli:
1. Alack Sinner 2
2. Droga w powiększonym wydaniu z dodatkami i ex libris
3. Przygody Sherlocka Holmesa
4. Ardalen

Offline szybkilester

« Odpowiedź #2484 dnia: So, 06 Lipiec 2024, 22:31:40 »
Nie wiem jak komiks bo co do zasady raczej ani nie kupuję ani nie czytam komiksów na podstawie książek, ale Droga książkowa miała naprawdę dobrze przedstawioną relację ojciec - syn syn - ojciec wszystko to w atmosferze beznadziei, a mimo wszystko instynkt aby przetrwać niezależnie od warunków zewnętrznych wygrywa.

Akurat komiksowa adaptacja "Drogi" wywarła na mnie chyba najbardziej wstrząsające wrażenie i nawet zrobiłem sobie przerwę podczas lektury...

Offline Brvk

« Odpowiedź #2485 dnia: Nd, 07 Lipiec 2024, 10:18:14 »
Nowe wydanie Drogi będzie cz-b, czy kolor?

Online bfg

« Odpowiedź #2486 dnia: Nd, 07 Lipiec 2024, 10:22:42 »
kolor

Offline donT

« Odpowiedź #2487 dnia: Wt, 09 Lipiec 2024, 15:11:03 »
Przegladam wlasnie Don Kichota i jezeli ten komiks jest choc w polowie tak dobry jak dobrze wyglada, to bede kontent. ALE! Choc na ogol uwazam, ze na swietne rysunki format nigdy nie jest za duzy, to zastanawia mnie czy nie lepiej byloby zrobic go ciut mniejszym, zmniejszajac jednoczesnie marginesy? A wlasciwie to ten dolny, wiekszy niz pozostale, ktory ma ok 3 cm. Niby nic, ale troche mnie to kluje w boku bo nie miesci sie na polce i musze go trzymac na plasko.
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Lipiec 2024, 15:46:05 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2488 dnia: Wt, 09 Lipiec 2024, 17:10:10 »
Czyli na razie na czwarty kwartał zapowiedzieli:
1. Alack Sinner 2
2. Droga w powiększonym wydaniu z dodatkami i ex libris
3. Przygody Sherlocka Holmesa
4. Ardalen

A ostatnia zapowiedź na IV kwartał to Piekło (L'Enfer de Dante) od twórców Don Kichota
https://www.danielmaghen-editions.com/catalogue/lenfer-de-dante/
https://www.bedetheque.com/serie-82436-BD-Enfer-de-Dante.html

Natomiast trochę szkoda, że NonNonBa przesuwa się na przyszły rok

Offline komiks

« Odpowiedź #2489 dnia: Wt, 09 Lipiec 2024, 17:30:59 »
Te plansze, które są całe zarysowane są ładne, ale pozostałe tak średnio. Dużo gadających głów, brak teł, średnio mi podchodzi. Sam rysunek to też nie jest jakieś mistrzostwo świata, technika pozostawia do życzenia.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness