Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 566299 razy)

Offline Kadet

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2535 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 21:37:01 »
Była zapowiedziana "Viola Giramondo" Turconiego i Radice. One down, 29 to go :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #2536 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 21:46:51 »
Są jakieś ambitniejsze mangi, których u nas nie było, a mogłyby zainteresować Mandiokę?

Ja tam np nie pogardziłbym mangami Maruo :)

Szczerze nie trawię tych (z reguły) marnych wydań od innych wydawców. Okropne liternictwo i "młodzieżowe" tłumaczenia to przeogromna bolączka polskich wydań. Tu akurat myślę, że Mandioca dałaby radę.

Szkoda, że Koike wziął już ktoś inny...
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Wrzesień 2024, 21:53:36 wysłana przez arczi_ancymon »

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2537 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 21:53:50 »
Była zapowiedziana "Viola Giramondo" Turconiego i Radice. One down, 29 to go :)

to pewnie Eternauta, Alack Sinner (styczeń wg komentarza na FB), kolejny Zerocalcare, Codzienna Walka Larceneta i jeszcze jeden jego komiks (dwa Larcenety mają być w 1 kwartale 2025), Nonnonba, Yeshuah, kolejny Riff Rebb's, In, Shubeik Lubeik, kolejny Mazzitelli, Alcatena.

Tego Larceneta to wydadzą nowe wydania Raportu Brodecka i Codziennej walki, Le Retour a la terre i komiks niespodzianka.
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Wrzesień 2024, 22:07:15 wysłana przez Sędzia »

Offline Komediant

« Odpowiedź #2538 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 23:59:55 »
Są jakieś ambitniejsze mangi, których u nas nie było, a mogłyby zainteresować Mandiokę?

Skoro wyjdzie Nonnonba, to obstawiabym kolejne tytuły Shigeru Mizuki'ego (Historia Japoni, Kitaro, Onward Towards Our Noble Deaths). Może inni autorzy, których po angielsku wydaje/wydawało D&Q - Tatsumi, Yoshiharu Tsuge. No i Tezuka coś ostatnio u nas zaniedbany.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2539 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 14:59:47 »

tony :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline pszemcio

« Odpowiedź #2540 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 15:21:57 »

Ja tam np nie pogardziłbym mangami Maruo :)

Szczerze nie trawię tych (z reguły) marnych wydań od innych wydawców. Okropne liternictwo i "młodzieżowe" tłumaczenia to przeogromna bolączka polskich wydań. Tu akurat myślę, że Mandioca dałaby radę.

Szkoda, że Koike wziął już ktoś inny...

Też nie lubię formy większości polskich wydań mang, a nie jestem jakoś bardzo wymagający. Ostatnio kupiłem Helter Skelter i jest to wydawniczy dramat. Z drugiej strony teraz wiesz dlaczego mangi są tak tanie, a co za tym idzie też popularne wśród dzieciaków. Co do ambitnych mang to mnóstwo, pewnie dobrze by było zacząć od klasyków Garo i twórców wychowanych na Garo. Jest tego w cholerę, sporo nieodkrytych przez zachodniego czytelnika, bo stosunkowo mało jest po angielsku, ale już na rynku włoskim czy francuskim bogaty wybór. Poza tym to nie muszą być mangi. Manhwa też ma sporo do zaoferowania
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Wrzesień 2024, 15:25:06 wysłana przez pszemcio »

Offline Death

Wielka Loteria Corneliusa
« Odpowiedź #2541 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 00:26:37 »
Dobry wieczór, witamy w kolejnym odcinku loterii zakładka, czy biznes. Loterii, ponieważ to loteria ile zakładek otrzymasz w paczce od Corneliusa. Ile się wylosuje, tyle dostaniesz. Bęben maszyny losującej jest pusty. Następuje zwolnienie blokady:

Oto wylosowane zakładki:

Grafiki Prosiaka: 1 z 1, zakładki: 1 z 4.

A tak prezentują się albumy.

::) 8) :o ;D :P

Offline tB

« Odpowiedź #2542 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 17:00:26 »
U mnie wylosowało:
  • Drakula - grafika - wewnątrz zafoliowanego komiksu
  • Kobane Calling - zakładka - była zafoliowana razem z komiksem, widoczna z zewn.
  • Spluń Trzy Razy - pusto!
  • Circus Magnum - pusto!
  • Cornelius - pusto!

Może jakieś zamieszanie i były egzemplarze z zafoliowanymi zakładkami, tylko zamiast nich dostaliśmy "regularne" a nie "preorderowe"?

Offline Death

« Odpowiedź #2543 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 17:19:00 »
Zakładkę do Spluń trzy razy miałem też zafoliowaną na komiksie, że było ją widać pod folią, a grafika do Drakuli była zaraz jak się otwiera album, tam gdzie wyklejka. Już mam ogarnięte, że odbiorę na festiwalu w Gliwicach, bo raczej się wybieramy z kumplem. Ale tutaj trzeba zmian, to nie może tak wyglądać. Tym bardziej jest śmieszna ta pomyłka, bo przecież pakując zamówienie już widzisz, że tam jest zakładka pod folią.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2544 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 17:27:29 »
To chyba nawet łatwo ogarnąć, po prostu zakup w preorderze powinien na fakturze i dokumentach generować dwie pozycje, komiks i zakładkę. Wówczas pakowacz widzi, że ma spakować też zakładkę. Inaczej to się zawsze komuś zapomni.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2545 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 19:27:07 »
Oczywiście, że łatwo ogarnąć, ale się nie ogarnie, bo i po co? Regularnie jesteście robieni w konia z zakładkami, a i tak zamawiacie kolejne pakiety. :)

Generalnie robienie z zakładek towaru de lux w komiksowie to dla mnie rytuał perwersyjny i niezrozumiały. Do książek Vespera dedykowana zakładka to niemal standard, a książka kosztuje połowę ceny komiksu.

Online Ty_draniu

« Odpowiedź #2546 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 19:49:21 »
U mnie wylosowało:
  • Drakula - grafika - wewnątrz zafoliowanego komiksu
  • Kobane Calling - zakładka - była zafoliowana razem z komiksem, widoczna z zewn.
  • Spluń Trzy Razy - pusto!
  • Circus Magnum - pusto!
  • Cornelius - pusto!

Może jakieś zamieszanie i były egzemplarze z zafoliowanymi zakładkami, tylko zamiast nich dostaliśmy "regularne" a nie "preorderowe"?

U mnie ten sam zestaw i to był mój ostatni preorder.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2547 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 20:08:21 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2548 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 20:16:34 »
Ta okładka "Drakuli" tylko mi się kojarzy z "47 strun"?

Offline Itachi

« Odpowiedź #2549 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 20:47:20 »
Generalnie robienie z zakładek towaru de lux w komiksowie to dla mnie rytuał perwersyjny i niezrozumiały. Do książek Vespera dedykowana zakładka to niemal standard, a książka kosztuje połowę ceny komiksu.

Szkoda, że Mandioca nie oferuje już w preorderach zakładek z rysuneczkami autorów. To były absolutnie epickie bajery, za które mógłbym spokojnie płacić ceny okładkowe. Zdaję sobie sprawę, że przy każdej pozycji byłoby to niemożliwe, ale raz na jakiś czas taka przedsprzedaż mogłaby wpaść :)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?