Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 658069 razy)

KarolKról, ryba, dante (+ 1 Ukrytych) i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline zerodwatrzy

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2715 dnia: Śr, 19 Listopad 2025, 14:50:47 »
W wywiadzie (na kanale YT Anonimowy Grzybiarz) Marcin z LiT mówił, że przed założeniem wydawnictwa mieli listę tytułów, które chcieliby wydać, na 500 linijek w excelu, więc nawet odliczając rzeczy bez odnowionych materiałów i te wydane przez inne wydawnictwa mają raczej jeszcze sporo w zanadrzu. Generycznych frankofonów i tak wydawali sporo przez ostatnie lata, więc raczej nic się nie zmieniło - spodziewam się nadal unikalnych tytułów przeplatanych tymi, które mnie nie interesują, tak jak do tej pory. Jakby wydawali samo dobro to by portfel nie wytrzymał

Offline komiks

« Odpowiedź #2716 dnia: Śr, 19 Listopad 2025, 14:53:39 »
Mnie się wydaje, że to jest taki target Empikowy, bo przecież LiT wydaje też ambitniejsze tytuły.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #2717 dnia: Śr, 19 Listopad 2025, 15:16:47 »
Dla mnie, poza wyjątkami, oferta LiT to priorytety zakupowe. Jeśli mam wybierać między generycznym frankofonem, a superhero czy tzw. komiksami które mają dostarczać przede wszystkim rozrywki intelektualnej (czytaj: rysunek do dupy, ale scenariusz to … łooo Panie), to wybór jest prosty. Jak widać każdy z nas znajduje coś dla siebie w tym medium.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline zombie001

« Odpowiedź #2718 dnia: Śr, 19 Listopad 2025, 16:36:48 »
Pytanie do kogoś z wydawnictwa. Był dodruk "Excalibura", ale czy będzie on kiedyś znowu dostępny na Komiksiarni?
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline eridraven

« Odpowiedź #2719 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 20:57:06 »
Uwaga live pod linkiem: https://youtube.com/live/DtXPKeHFo1o

Przepraszam za zamieszanie.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline eridraven

« Odpowiedź #2720 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 22:24:02 »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline starcek

« Odpowiedź #2721 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 22:41:24 »
Chylę czoło przed wydawnictwem, które pokazuje swoje wtopy sprzedażowe.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline deFranco

« Odpowiedź #2722 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 23:28:05 »
Dla mnie Lost In Time najlepszym wydawnictwem 2026. Nie sądzę by ktoś ich przebił   :) :P
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Saruto

« Odpowiedź #2723 dnia: Dzisiaj o 08:18:51 »
Dla mnie na szczęście słabe zapowiedzi. Więc na spokojnie będę mógł sobie uzupełnić.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #2724 dnia: Dzisiaj o 08:23:06 »
Zapowiedzi rewelacyjne. Jak dla mnie oczywiście. Biorę wszystko
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2725 dnia: Dzisiaj o 08:54:30 »
Dla mnie na szczęście słabe zapowiedzi. Więc na spokojnie będę mógł sobie uzupełnić.
+1
Prawie same fantasy, historia i średniowiecze - trzy komiksowe gatunki, których najbardziej nie lubię.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #2726 dnia: Dzisiaj o 10:00:16 »
Prawie same fantasy, historia i średniowiecze - trzy komiksowe gatunki, których najbardziej nie lubię.
Zapowiedzi, które się najlepiej wydawcy sprzedają jak się okazuje (plus western), więc nie są słabe tylko nie jesteście docelowym odbiorcą. No chyba że zapoznaliście się wcześniej z treścią tych komiksów i rzeczywiście możecie potwierdzić, że są to słabe pozycje?

Offline Guru_Komiksu

« Odpowiedź #2727 dnia: Dzisiaj o 10:10:18 »
Rycerz Psi Łeb t. II i Król Rozpustników t.II to pewniaki zakupowe.

Reszta raczej nie dla mnie. Zastanawiałem się nad L'Ogre i Oracle, ale pierwsze mnie nie przekonuje, drugie ma z kolei co tom różnych rysowników i scenarzystów (tych pierwszych, po przykładowych planszach w sieci, więcej przeciętnych). Zresztą nie lubię motywu wizji i proroctw w komiksach fantasy, bo zazwyczaj są na jedno kopyto. Może jeszcze coś z tych staroci wleci.

Zdziwiłem się, że Charlotta to mega wtopa. Co prawda sam jej dobrze nie oceniłem, bo nie jest to komiks świetny, do czego mnie przyzwyczaił Nury, ale też nie jest kiepski.

Na okładce Druidów to chyba Olivia Wilde.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 10:18:16 wysłana przez Guru_Komiksu »

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2728 dnia: Dzisiaj o 10:10:30 »
Zapowiedzi, które się najlepiej wydawcy sprzedają jak się okazuje (plus western), więc nie są słabe tylko nie jesteście docelowym odbiorcą. No chyba że zapoznaliście się wcześniej z treścią tych komiksów i rzeczywiście możecie potwierdzić, że są to słabe pozycje?

No ale przecież w obu wypowiedziach jest wyraźnie podkreślone "dla mnie" i "najbardziej nie lubię". W tym kontekście, są słabe.

Offline michał81

« Odpowiedź #2729 dnia: Dzisiaj o 10:21:06 »
No ale przecież w obu wypowiedziach jest wyraźnie podkreślone "dla mnie" i "najbardziej nie lubię". W tym kontekście, są słabe.
To wystarczy napisać że to nie są dla mnie zapowiedzi. Ludzie odbierają taki wpis jak napisałem powyżej. Ja zasadniczo nie pisze o komikach które mnie nie obchodzą, bo komuś innemu mogą podejść. Tym bardziej jeśli nawet nie mam ich na radarze do kupienia. Tym bardziej że zaprezentowane komiksy przez wydawcę, to jest jakieś 80 tego co wydaje, więc jeśli ktoś liczył na coś innego to jestem zaskoczony.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 10:24:42 wysłana przez michał81 »